Přejít na obsah

Problém se studenými starty po vyjetí nádrže do sucha..

Doporučené příspěvky

Zdravím. Jak už název napovídá, jednou cestou do práce jsem neúmyslně vyjel nádrž až na dno, tak tak jsem dojel ke krajnici. Měl jsem v autě 5l kanystr tak jsem dolil benzín a po otočení klíčku se jen točil starter, ale motor nenaskočil. Poprosil jsem pár lidí a asi na po 6tý pokus jsme ji na 2ku roztlačili, ještě dva dny po tom po prudším přidání plynu auto chvilku cukalo, ale po té chvilce se to zase chytlo a jelo jakoby nic, to po dvou dnech přestalo, od od té doby co jsem nemohl nastartovat, mám problém se studenými starty. Když jdu ráno k autu tak někdy nastartuje na první otočení ale to musím klíček držet skoro 10s, někdy ani to nestačí, ale nakonec stejně nastartuje.. A když jdu po šichtě k autu které je ohřáté sluncem, tak nastaruj úplně hned, jakoby nic, bojím se že budu mít v zimě velké problémy, prosím o radu. Mám Octu 1.6 55kW rv. 1997

Odkaz ke komentáři

Jestli se to stalo po vyjetí nádrže, tak to může způsobovat palivový filtr nebo čerpadlo. Jinak můžeš zkusit odpojit lambdu a teplotní čidlo, jestli to nepomůže..

Taky mě napadly tyhle varianty, jako první zkusím odpojit čidlo, potom koupím palivový filtr, výměnu by si zasloužil už i tak.. no a pokud by to bylo čerpadlem, dá se něják vyčistit nebo něco, abych nemusel shánět nové?

Odkaz ke komentáři

Zkusil bych (pokud jsi to už neudělal) hlavně pořádně natankovat, nejlíp plnou, aby čerpadlo bylo ponořeno.

Ten samý problém mi dělal Nissan Almera, když jsem vyjel nádrž a dolil 5l, tak nechtěl startovat, pomohlo natlakování před startem, tedy několikrát zapnout a vypnout kliček, pak nastartoval normálně, ale při prudkém přidáni plynu cukal apod. čím vice bylo paliva tím lépe to jelo, po natankovani plné jezdí zas normálně i na rezervu, ale snažím se tankovat před rezervou, je to lepší, čerpadlu se chod na sucho prostě nelíbí :)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Zkusil bych (pokud jsi to už neudělal) hlavně pořádně natankovat, nejlíp plnou, aby čerpadlo bylo ponořeno. Ten samý problém mi dělal Nissan Almera, když jsem vyjel nádrž a dolil 5l, tak nechtěl startovat, pomohlo natlakování před startem, tedy několikrát zapnout a vypnout kliček, pak nastartoval normálně, ale při prudkém přidáni plynu cukal apod. čím vice bylo paliva tím lépe to jelo, po natankovani plné jezdí zas normálně i na rezervu, ale snažím se tankovat před rezervou, je to lepší, čerpadlu se chod na sucho prostě nelíbí :)

Přesně tohle jsem udělal natankoval jsem plno, ono je všechno v pořádku nic necuká, žádné divné zvuky ani dým nebo ztráty výkonu, jen ty studené starty.. když je auto zahřáté jízdou nebo sluncem, startuje hned, ale když v téhle roční době přídju k autu v 5 ráno tak má problém.. :(

Odkaz ke komentáři

V tom případě je možné že to s tím vyjetím nádrže nesouvisí, zkusil bych ráno několikrát zapnout a vypnout kliček a pak nastartovat, pokud to nepomůže tak zkusit odpojit čidlo teploty a zase nastartovat.

Co diagnostika, nic nepíše, nebo nemáš k dispozici ?

Já taky přestávám věřit tomu že to s tím vyjetím souvisí, ale dělá to od té doby, jinak zkusil jsem to s tím klíčkem, aby čerpadlo nabralo více benzínu, ale udělal jsem to jen 2x, tak příště to zkusím víckrát, a čidlo vyzkouším taky, diagnostiku bohužel k dispozici nemám, ale pokud nevýjde to s tím klíčkem nebo čidlem tak to něják vymyslím s tou diagnostikou, známý by měl mít jednouho kolegu..zkusím to zítra ráno všechno pozkoušet

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...