Přejít na obsah

DAB x FM


Doporučené příspěvky

Při DAB je zvuk z běžných reproduktorů (bez soundsystemu CANTON) velice dobrý a dokonce lepší než v kombinace OII 8 repro+Columbus.

DAB pokrytí je zhruba na 90% území Německa, v ČR jsem našel na seznamu dvě stanice; ČRo a bezejmenou stanici TICHO - ta nic nevysílala :D DAB je např. v DE na dálnicích krátkodobě rušen např. dráty velmi vysokého napětí, jinak je možné poslouchat téměř nerušeně. Jen je třeba dávat pozor na lokální a celostátní stanice.

 

Při FM pásmu to už s kvalitou reprodukce hudby taková hitparáda není, ale to je zřejmě daň za všeobecné ztlumení signálu FM na území ČR. Na území Německa je příjem stanic na FM stálý, bez šumu.

 

Jaké jsou vaše postřehy a poznatky např. z dalších států Evropy? Či v kombinaci s CANTONem?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Už jsem i v ČR chytil to digitální vysílání. Chvíli jsem tedy dumal nad pojmenováním celého toho digitálního balíku; když jsem na žádné kloudné vysvětlení názvu nepřišel, přestal jsem řešit. :D

 

Nevím, jak je to v jiných částech republiky, ale např. v Ústeckém kraji je digitální signál na zhruba čtyřech místech asi třikrát překrytý a poslech rozhlasové stanice je naprosto tragický: de facto se vysílání změní do smyčky, která se v intervalu cca 8-12s opakuje. Poslouchat mluvené slovo či hudbu je na palici :wallbash:

Testováno vždy na trase Praha-D8-Bořislav-Ústí n. Labem-Německo. Někde mezi Velemínem a Bořislaví je smyčka, pak v okolí Stadic (nově budovaný dálniční kříž D8), a pak ve stoupáním za poslední pumpou Agip před tunely Panenská směrem do DE.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...