Přejít na obsah

boban1108

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    106
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele boban1108

  1. boban1108

    Columbus

    Nejsem si jist, že OIV umí nahrávat loga rádií. OIII to uměla, dokonce jste mohli mít i vlastní .jpg. Ale v manuálu pro OIV jsem o tom nic nenašel. Nejsem si jist, zda OIV umí nahrávat loga rádií (na rozdíl od OIII). V manuálu jsem o tom nic nenašel.
  2. Položka "Pozadí" je podbarvení plochy. Na výběr je tam pár motivů.
  3. Budíky ti svítí pořád pouze když máš zapnutá světla. Pokud máš přepínač v poloze 0 a svítí ti jen denní svícení, tak budíky svítí jen za pořádného vnějšího světla. Když vjedeš do lesa, nebo do tunelu, nebo se zešeří, tak pohasnou i budíky. Je to úmysl, aby tě to donutilo si zapnout řádné vnější osvětlení.
  4. Přezuto zpět na letní. Za zimu najeto asi 7000, dlouhodobá spotřeba ukazovala nějakých 6,8. Asi se sama od sebe vymazala, protože na fotce zůstalo těch 2330 a průměr 6,9. Těch posledních 2330 bylo Norimberg a zpět (a v Německu dobrých 140-150) a Alpy tam a zpět (opět po Německu kolem 150). To dá dohromady tak 2000. Zbytek asi 2x Praha-hory po R10 rychlostí 130 a pár okresek.
  5. boban1108

    Anténa

    Ale ona se ta "ploutev" dá koupit jako falešná za pár šupů a nalepit :)
  6. No je to to, co tvrdím pořád. TSI se dá jezdit úsporně, ale v případě potřeby je to dělo, ale za to si samozřejmě vybere daň ve spotřebě. Prostě spotřeba je strašně závislá na způsobu jízdy. U tebe to ještě zvyšuje to 4x4.
  7. Mám manuál zatím dlouhodobě kolem 6,9 (reálně, po úpravě pomocí VCDS, nikoliv podle zápisů tankování). Ale Praha asi tak jen 20%, zbytek okresky (kolem 90 km/h a dálnice 110-130 podle GPS). Faktem je, že na té dálnici pak spotřeba roste s rychlostí exponenciálně. Tedy stačí zvýšit o 10 a spotřeba letí nahoru o dost. Jinými slovy jsou naše zkušenosti asi identické.
  8. Tak já mám OIII lift. Tudíž jsem to porovnával s VW Jetta (to je vlastně sedan od Golfa). Motory u VW vesměs slabší, cena (myšlena katalogová u obou značek) při srovnatelné výbavě u VW Jetta o dost vyšší.
  9. Hochu tady jsi na fóru o OIII, tak ti každý doporučí OIII a já s tím souhlasím. Stručně: zhruba ze 70% totožné vozy. Kvalita zpracování srovnatelná. Cena OIII při stejné výbavě a motorizaci nižší.
  10. Tak jsem si úmyslně vyzkoušel ten zátah mezi 3000-3500 otáčkami. Několikrát. Ale na trojku, nikoliv na šestku. Mám rád své papíry a v Německu se momentálně nenalézám. Žádné zaškobrtnutí, prodlevu či něco podobného jsem nezaznamenal. Naprosto plynulý nárůst rychlosti i zrychlení (s otáčkami stoupá i výkon). Manuál a najeto asi 14000.
  11. Tím jsem se nikdy nezabýval. Ale vyjmutí opěradel snad ani není v manuálu, tedy s tím ŠA primárně nepočítá jako s uživatelským úkonem.
  12. boban1108

    Ostřikovače

    Kodování VCDS Nejdříve se nastaví, jak často se mají ostřikovače vůbec spouštět. Přednastaveno je 5. Tzn. že se spustí při prvním ostřiku skla, pak při 6., 11. atd. Samozřejmě bez vypnutí zapalování v mezidobí. 1. Vybrat jednotku STG 09 (Bordnetz) 2. Jednotka Zugriffsberechtigung -> Funkce 16 3. Zadat 31347 4. Jednotka Anpassung -> Funkce 10 5. (1) Windshield wiper-Anzahl Bestaetigungen Frontwaschanlage pro SRA Aktivierung (= množství ostříknutí čelního skla než se zapne ostřikovač světlometů) 6. Zvolit požadovanou hodnotu Přednastaveno: 5 Opožděné zapnutí ostřikovače světlometů. Je možno nastavit dobu zpoždění, za jakou se teprve sepne ostřikovač světlometů při ostřikování čelního skla. Vybrat jednotku 09 (Bordnetz) Jednotka Zugriffsberechtigung -> Funkce 16 Zadat 31347 Jednotka Anpassung -> Funkce 10 (2) Frontscheibenwischer-SRA Verzögerungszeit Zadat požadovanou hodnotu Maximum: 2500 ms Přednastaveno: 0 ms Mně osobně se osvědčilo dát nahoře 1 a pak max. zpoždění tedy 2500ms. Tím pádem světlomety jednoduše ostříknu když chci, protože se ostřikují při každém stisku páčky, ale až při jejím podržení na 2,5 sekundy (což nevědomky člověk neudělá nikdy).
  13. Koukal jsem na nějaký pořad v televizi a tam to v Passatu ukazovali. Simulovali bezvědomí řidiče. Po 1 minutě zapípal, pak začal brzdit (při tom stále řídil) až do úplného zastavení a zapnul varovné blikače. Možná se to jmenuje Emergency Assist, ale pořád je tam ta jedna minuta a ne pár sekund. Během té minuty lze vždy převzít řízení.
  14. Tak, tak. Myslel jsem, že je to daný legislativou. Není. Nový Passat řve až za minutu.
  15. Když je někde omezení rychlosti (třeba staveniště) a periferně jsem to zachytil, bohužel ale nikoliv přesnou hodnotu, tak mi mrknutí na displej pomůže.
  16. Asi nás není tolik. Máme Lane assistant (tedy "velkou" kameru) a nemáme navigaci. K tomu jsme si dokódovali (nebo nechali dokódovat) zobrazení značek na displeji. Má zkušenost: 1. Asi 3 minuty po zapnutí zapalování přijde chybová hláška, která se ale pak již neopakuje. 2. Dodatkové tabule mi to nezobrazuje, byť mám příslušnou řádku aktivovánu. 3. Když zachytí a zobrazí omezenou rychlost a následně není značka konce tohoto omezení, tak zůstane svítit na displeji i když už dávno neplatí (např. z důvodu křižovatky). To chápu, protože nemá k dispozici ta navigační data. Ale ta značka se vypne za nějaký čas, nebo ujetou vzdálenost. Nevím. Připadá mi to jako náhodný proces. Ještě jsem neodpozoroval pravidlo. Proto se ptám, na vaše zkušenosti a třeba to pravidlo vypnutí společně nalezneme. To by byl první krok, jak tu dobu zobrazení třeba nakódovat (dle mě by bylo optimum třeba půl minuty).
  17. Vůbec bych se toho nebál. Zazálohovat původní nastavení a pouze v případě, že bych musel něco reklamovat, tak to kódování vrátit do původního stavu.
  18. Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost jakou záhrádku a "rakev" je co se týče poměru ceny a výkonu koupit na OIII? Stejně tak bych se rád zeptal jestli někdo už nekupovat potahy sedadel do OIII, případně jaké? Nemá někdo zkušenost s výměnou normálního volantu za sportovní multifunkční (kdo to dělá, co je k tomu vše potřeba, kolik to stojí)? Díky za odpovědi. --- Jakou externí navigaci by jste doporučili koupit do OIII? 1. Zahrádka: já koupil originální příčné tyče (mám Liftback) a jejich uchycení a jednoduchost montáže jsou super. Rakev mám už asi 10 let starou a přendavám ji z auta na auto. 2. Navigace: těch možností je hafo a hafo. A pokud máš trochu větší telefon tak se nechá navigovat i telefonem. Tady se radit nedá. Každý program, každý hardware má své přednosti a nevýhody. Každý ti poradí něco jiného a bude chválit to své. Ale každý má jiné preference. Takže za mě: Já si koupil asi za 3700 Tablet Prestigio s předinstalovanou navigací IGO 8.3. Má to 7", což je dost. Navíc to má v sobě i digitální TV tuner. IGO ukazuje hodně údajů (2 navigační manévry za sebou, nadmořskou výšku, vzdálenost do cíle a nejbližšího průjezdního bodu, a to časově i kilometrově). Má hodně možností nastavení a přizpůsobení. To se mě líbí, ale někdo může zase složitější systém považovat za nevýhodu. A někdo nebude chtít velký displej, ale radši něco decentního. Prostě co člověk, to názor.
  19. Tak po prvních mrazech, sněhu a slotě přidám po čase zase pár zkušeností. Najeto na zimních něco málo přes 2000. Díky podmínkám jezdím po dálnici pomaleji, tak 110-130 a tím pádem se zdá, že za celou zimu asi i poklesne průměrná spotřeba. Jinak mi připadá paradoxní, že ty zimní pneu (NOKIAN) jsou tišší než letní z výroby. Ale je to jen subjektivní dojem. Může to být i tím, že se jezdí pomaleji. Otestoval jsem si na ledu ABS a ASR, oboje perfektně funkční k mé spokojenosti. Akorát mě mrzí že ASR mohu vypínat pouze v menu Bolera. Nemám za řadicí pákou tlačítko na přímé a rychlé vypínání. Předpokládám, že to mají jen vozy 4x4. Při asi 14000 se mi rozsvítila kontrolka chladící kapaliny. Tak jsem musel dolévat, ale asi jen 0,2 litru. I tak to bylo podivné. Protože to svítilo, bylo pod MIN, pak jsem otevřel víko, odfouklo to, rázem bylo na MIN a než jsem od pumpy přinesl náplň na dolití, tak už to bylo 0,5 cm nad MIN a těch 0,2 litru stačilo k rysce MAX. Uvidíme co to bude dělat dál. Naprosto fantastická věc je v těchto dnech nezávislé topení. Přijít do vyhřátého interieru je lahůdka. Akorát to opravdu není na 5 minut. Pokud je venku -6 a navíc na autě napadaný sníh, neřku-li led, který potřebuji aby na oknech natál, tak to musí být zapnuté minimálně 20 minut, optimálně ale více jak 30. Ještě jsem nepřišel na kriteria, jak to samo od sebe vypíná. Někdy se rozjedu a to topení se v podstatě se startem motoru vypne, jindy zůstane zapnuté ještě po mnoho kilometrů. Faktem je, že i příchod do studeného vozu nemusí být tragedií, protože zapnutí toho topení vyhřátí interieru velmi urychlí. Dobré je to také při čekání. Typická situace - žena si pro něco musí do obchodu a já čekám v autě. Motor nemusí běžet, stačí zapnout nezávislé topení a čekání je velmi příjemné.
  20. boban1108

    MirrorLink

    @boby77: Já si myslím že mirroring je něco jiného než miror link. To první pouze zobrazí displej telefonu na vnějším zařízení (typicky TV). To druhé umožní kromě zobrazení na vnějším zařízení i z toho vnějšího zařízení telefon ovládat (to z TV samozřejmě nejde). Krom toho se domnívám, že kromě podpory telefonu budou asi i speciální aplikace s kterými to bude chodit, ne se všemi. Ale to vše jsou jen mé teoretické předpoklady, v praxi jsem to ještě neviděl.
  21. Neslyšel jsem o tom. Pouze jsem slyšel, že jde přehrávat fotky jako Slide show.
  22. Tak dnes změřeno. 1.8 TSI manuál. Tachometr 130 má 2800 otáček. Tachometr 140 má 3000 otáček. Samozřejmě na šestý kvalt.
  23. No tak nějak to bude. Myslím že tam je 3000 při 140 tachometrových. Já to zítra změřím.
  24. jj, pěkné autíčko, dobrá motorizace. S většinou souhlasí i mé zkušenosti, jenom mě trochu překvapila ta spotřeba. Já mám sice 1,8 TSI, ale když jedu dálnici 140 tachometr, 130 GPS, tak mám spotřebu tak 7,3. Že by byl v těch motorech až takový rozdíl?
×
×
  • Vytvořit...