Přejít na obsah

pribrzduje zadni kolo


Doporučené příspěvky

zdravim, nema nekdo tuseni cim by mohlo byt ze pribrzduje zadni kolo? od zacatku co mam to auto byli kotouce vzadu totalne zrezle a kdydz sem couval tak to piskalo... neresil sem to... az sem to ted chtel dat doporadku pac mi ani nebrzdila rucni brzda, prakticky vubec... zjistil sem ze kazdy z lan rucni brzdy je jinak dlouhy a takto delalo ten bordel ze to nebrzdilo pac kdyz sem zatahul asi brzdila jen jedna nvm... vymenil sem lana a od ty doby to brzdi jak cert ovsem jednou sem takhle dojel domu a citil sem cosi... tak sem sahnul na kotouc a spalil si prsty... chvili sem laboroval a pak sem nakonec povolil primo u rucky ten kus kovu aby to nebylo tak stahnuty... pomohlo to ale tim ze se od ty doby hreje kotouc druhej... sice ne tolik jak tamten ale stejne ne hodne varici... resil sem to tak ze sem dneska nechal vymenit kotouce a desticky, vycistit trmeny, hosi vycistili i pistky atd.. pac se to moc nehybalo... ovsem stejne je ten levej zadni kotouc horkej... nejaky napady? ted sem uplne povolil lana u rocni bzrdy jakoze sou uplne odpojeny a silou se snazil natlacit tam kde je zahaknuty na trmenu to lano zpet na doraz ale nejde to... vzdy se to trochu vrati...proste mezi dorazem a tam kde je to lano je asi dva milimetry mista... otazka jestli dva milimetry pribrzdujou... nebo to je nejaky mrtvy misto.. pak ale nvm proc by to jinak melo pribrzdovat... nejaky napady?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

jednoduse sem se rozhodl ze na to moje auto uz s vysoka seru at se klidne rozpadne... vymenil sem kotouce... vymenil sem lana.. porad na picu... komplet predelany trmeny... a kotouce se uz sice toci... nejsou uplne zabrzdeny ovsem stejne kdyz sundam kolo a tocim s nima tak na urcitejch mistech zadrhavaji... otazka ? zeby novej kotouc mel takovou hazivost a byl tak krivej ze to dela? nebo ne nejak ohnutej trmen? nebo neco jineho... sere me to ale uz na to asi vazne seru... brzdy piskaji, hucej jako svine... fakt strasny tohle auto je podes

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj, měl sem stejnej problém u octávie 1,8T. auto dlouho stálo a zareznulo lanko od ruční brzdy. Totálně se vydřel kotouč a desky na levé straně. Dal sem nové lanovody a kotouče s destičkama. Problém stále trval, levé kolo se neotáčelo tak volně jako pravé, stále se přibržďovalo a hřálo. Nakonec se ukázalo že se mi nevrací (je přidřený) pístek v levém třmenu. Vše jsem demontoval pod manžetu u pístku nastříkal WD a pístek rozhejbal ( několikrát vytlačit pístek nastříkat WD a zatlačit) až se nechá kotoučem po puštění pedálu brzdy volně otáčet.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Ahoj. Mám po výměně brzd (kotouče + desky). Zjistil jsem náhodou, že mi přibržďuje levé zadní kolo po zatažení ruční brzdy a následném uvolnění.

Promazal jsem zadní část "kde to chodí" a trochu se to zlepšilo, ale stále se to nevrací úplně. Na fotografii jsem to zvýraznil červenou šipkou. Stačí na tu vrchní část lehce klepnout kladívkem, případně zatlačit prstem (nijak extra silně) a kotouč se odbrzdí.

Jak se toto řeší ? Co vše se musí vyměnit, případně opravit ? Napadlo mě vyzkoušet pružinu jako zde na návodu: http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/pomocna-zpetna-pruzina-rucni-brzdy

Pružina by měla patřit tam, kde jsem vyznačil červenou čáru.

Jinak jak jsem takhle zkoušel rozhýbávat tu věcičku (fakt nevím jak se to jmenuje), povoloval jsem a zatahoval matici zezadu (na ořech č. 13) a podařilo se mi ji vylomit i se závitem, který trčí z třmene. Je to problém ? Nebo k čemu tam ta matice je, co drží ? Předpokládám, že bych musel vyměnit celý třmen ?

Děkuji

 

rucni.jpg.58227325eb7f712498634cc686bf0dba.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...