Přejít na obsah

Cena motorových olejů – Cena výměny oleje?

Doporučené příspěvky

Zdravím, chystám se na výměnu oleje u mojí 1,9 Tdi (2003) a koukám po netu na ceny motorových olejů - konkrétně 5W40. Zaráží mě velký cenový rozptyl jednotlivých šopů..

Jasně - to je normální, ale nerad bych ušetřil pár stovek na oleji, který by nebyl tím, za co se vydává. Nechci sem dávat post na konkrétní eshopy. Jakou máte zkušenosti a stalo se vám už, že jste koupili nekvalitní olej přes net? V minulosti jsem bral přes známého čepovaný olej z barelu nebo kupoval v Kelly. Teď hledám nový zdroj.

Díky za reakce.

Odkaz ke komentáři

badboy: Casto se hon za kazdou kounou nevyplaci. Nakonec vis prdlajs, jakej maji odbyt a jestli ten olej neni nahodou vyrobeny v 2012.

Predpokladam, ze to je Shell HELIX ULTRA 5W-40 5l

a eshopy viz zde..

http://maziva.heureka.cz/shell-helix-ultra-5w-40-5l/

edit: pocitej to i s postovnym a pripadnou prirazkou za dobirku.

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři

Proto se ptám - nechci za každou cenu ušetřit dvě stovky... Kor když nejsem z těch nejzodpovědnějších a ne vždy interval 15t. km přesně dodržím :rolleyes:

OK, díky za názory. Myslím, že se shodnem na tom, že nízká cena je pravděpodobně vždy něčím vykoupena a pokud nemá člověk osobní zkušenost s konkrétním šopem, je to vždy sázka do loterie..

Jenom ještě jeden detail - podle mého názoru oleje od předních výrobců (shell, total, castrol...) budou kvalitativně na velice podobné úrovni. Jste podobého názoru nebo někdo vidí do této problematiky hlouběji a má jiný názor? :)

Odkaz ke komentáři

Dík, ale to je právě to... 739,- vs 588,- :)

:smich::prcprc::palec: Rozdiel 151Kc. :lol:

badboy: Casto se hon za kazdou kounou nevyplaci. Nakonec vis prdlajs, jakej maji odbyt a jestli ten olej neni nahodou vyrobeny v 2012.

Predpokladam, ze to je Shell HELIX ULTRA 5W-40 5l

a eshopy viz zde..

http://maziva.heureka.cz/shell-helix-ultra-5w-40-5l/

edit: pocitej to i s postovnym a pripadnou prirazkou za dobirku.

:palec::prcprc::lol: Olej ma minimalnu trvanlivost 4roky od datumu vyroby!!!!

Rok 2012+4roky= 2016. A teraz je rok 2014. :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

Ahoj

V několika příspěvcích se tady píše a doporučuje kupovat olej od "ověřeného dodavatele, nebo osvědčeného zdroje"  Ale jaký je třeba osvědčení e-shop na motorové oleje? Nejde mi o cenu, ale o originalitu balení  a poctivost prodejce. V dnešní době není problém zfalšovat jakoukoliv nálepku či bezpečnostní víčko. Kanystříky 4litry plnit někde na dvorku z velkých 200 litrových sudů. Dokud jsem měl  předchozího forda v hodnotě 40 tisíc tak jsem to až tak neřešil, a kupoval na "olejspol" a  "jak na auto.cz" , ale teď nové Octavii bych chtěl dopřát jistotu a kvalitu. Ten e-shop "Jak na auto.cz" se mi jevil dobře, kanystr měl pod víčkem na hrdle nalepené i ty hlininíkové  bezpečnostní  uzávěry (kolečka na odrhnutí) a na netu označení e-shop r. 2017. Jenže na internet se dá napsat včechno. Nejlepší je asi kupovat u osvědčeného kamenného prodejce nejlépe jakoby značkového servisního řetězce. Já mám v blízkosti akorát AUTOKELLY. Těm bych i docela věřil, akorát ceny jsou tam  samozřejmě vyšší.  O autorizovaném dealerovi Škoda se ani nebavím, tam je cena trojnásobně vyšší. 

Dá se tedy 100% věřit e-shopům? Případně jakému?

Odkaz ke komentáři

Ono těžko říct no. Já už raději každému říkám ať se vykašle na ty profláknuté podprůměrné značky prémiových olejů. Už jsem se setkal i s "divnou" lahví Shelláckyho oleje koupeného na pumpě.
Ale furt je potřeba vycházet z faktu, že každý výrobce olejů má do konkrétní země nějaký distribuční kanál. A když budeš kupovat konkrétní značku třeba od importéra, nebo firmy která kupuje ten olej od importéra, tak máš docela velkou šanci že dobře koupíš. Většinou kouká každej na cenu. Neříkám, že musí stát litr oleje 800 ale třeba pětilitr Castrolu, nebo Shellu litr z oficiální distribuce nekoupíš.
Ono by se dalo psát slohových prací....

Zajímavý je, že většinou ti co tomu rozumí a chtějí autu dopřát lepší péči, jezdí na značky olejů které většina řidičů ani nezná.
Já třeba Castrol a Shell bych nenalil ani do sekačky.

Však dneska u koncernu ani v autorizaku nevíš co tam nalejou, záleží která obchoďačka si vzala hlubší výstřih [emoji3]

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...