Přejít na obsah

Zle nasadený volant?

Pejp

Doporučené příspěvky

Ahojte,

dnes som vymenil svoj starý nevkusný volant na O2 FL za perforovaný s bicepsami a červenou niťou :wub: . Zároveň som však spravil kiks - zasunul klúčik pri vypojenom airbagu :wallbash: , takže bola hneď chyba a následne aj odstránená (vďaka Kocina).

Čo som si ale teraz všimol - ak vyrovnám volant, tak auto nejde rovno, ale stáča doprava, aby som šiel rovno, musím volant pootočiť doľava a to vcelku dosť.

Je možné, že by som volant zle nasadil alebo pootočil, aj vzhľadom k tomu, že to vlastne vďaka konektoru airbagu a tým dvom "tyčkám", ktoré zapadnú do volantu nejde? Na starom volante mi to určite nerobilo. Neviete čo s tým?

Veľká vďaka :)

Upraveno uživatelem Pejp
Odkaz ke komentáři

Covece to samy me to delalo u staryho auta po vymene blinkrovy spinacky v servisu, musel sem mit volant cca o 2 cm dolevo aby me to jelo rovne, v servisu me tvrdili ze to proste neni mozny tak me hnali na geometrii a ta byla ok. Asi po 2 hodinovym hadani (a rvani na ne) konecne volant zase sundali a nandali a vse bylo ok - takze to asi jde dat spatne ;) Ale tak aspon jsem mel geometrii zdarma

Odkaz ke komentáři

Vďaka páni, spravil som to tak, ako písal Lubo. Volant som znovu dal dole (ano, kúpil som si M12 :lol: ) a na tých zúbkoch som ho pootočil asi o 2 zuby doprava na oske. Teraz je rovno viac ako predtým :prcprc: .

Čo sa týka samotného toho volantu, tak tie 2 "kolíky" čo sú po bokoch, idú spolu s konektorom airbagu točiť ľubovoľne, čiže doprava, doľava, akokoľvek. Jediné čo sa nepohne, tak je práve tá oska so zubami a ryskou .

post-39107-0-34844600-1411307765_thumb.jpg

post-39107-0-58178500-1411307906_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Pejp
Odkaz ke komentáři

Pootočiť ide v pohode treba na to dávať pozor.. ale ak sa pootočí viac ako o zub malo by sa nastaviť ESP aby bol rovný smer správne..

Mišo a robil si s ním niekedy niečo? ak nie daj spraviť geometriu a pozri silentbloky na spodných ramenách.. ja som si ho tiež o zúbok pootáčal a po výmene silentblokov bol otočený naopak takže som ho zase musel dať o ten zúbok naspäť.. :D

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Taky jsem ho spatne nasadil pri montazi tempomatu a musel jsem mit volant dost vytoceny doleva abych jel rovne. A ani zaboha jsem ho nemohl nasadit rovne ani podle te drazky co tam je vyrita. Tak jsem vyjel na cestu ( na vesnici ) bez bagu a sroubu a za jizdy jsem cca odhad jak tim pootocit,zastavil otocil rozjel se a bylo to ok,zastavil nasadil sroub,dojel domu dotahl,nasadil bag a bylo :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...