Přejít na obsah

Vysoké otáčky při studeném startu - 2000 OT

Guest Ondrej22

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

stává se mi, že po nastartování 1,6 75kW BFQ po prvotních cca 1300ot a uběhnutí cca 5 - 10 sekundách se otáčky volnoběhu zvýší na 2000 ot a zde drží cca půl minuty. Bohužel celé to má ten efekt, že člověk se rozjede (tím sníží otáčky) a po vyšlápnutí spojky se opět zvýší zpět na 2000 ot. Po zmíněných 30 sekundách jev zmizí a otáčky se sniží na normálních cca 900-1000ot.

Plus poslední dobou pozoruji i při zahřátém motoru na volnoběhu oscilaci mezi 1000 a 1300 ot, ale zatím opravdu sporadicky.

Dokážete mi poradit, jak postupovat? Zatím jsem pro jistotu vyměnil čidlo chladící kapaliny, vyčistil škrtící klapku (byla skoro čistá), vyčistil váhu vzduchu a vyměnil prasklou trubku odvětrávání klikovky (ale zde mám podezření, že by mohla být zespodu špatně zatěsněná, těsnící kroužek byl původní a byl velmi volný).

Dochází mi nápady... Začínám podezřívat i EGR vzhledem k tomu, že se to děje jen první cca 30 sekund po nastartování.

Díky za všechny nápady

Odkaz ke komentáři

V registru chyb přibyla tato chyba:

16514 - rada 1 -sonda 1 El.zavada v obvodu
P0130 - 35-10 - - - Sporadicky
Výměna sondy před katalyzátorem nebo stále hledat přisávání falešného vzduchu?
Mělo by jít o tento díl: 021 906 262
Díky
Odkaz ke komentáři

Pokud si správně pamatuju, tak asi minutu u studenýho motoru lambda sonda neposílá signály, protože není ohřátá na provozní teplotu, takže bych zatím pátral po tom přisávání falešného vzduchu. Zkus se podívat na sání (parohy) jestli ti to tam někde nepřisává. Já jsem měl na spodní části parohů špatné těsnění a přisávalo si to a dělalo mi to něco podobnýho jako tobě. Při vyšlápnutí spojky mi zůstávaly viset otáčky nebo se i zvýšily. Po přetěsnění je klid. Zkus si koupit sprej např. s Propan-Buthanem a při běžícím motoru zkoušej stříkat na spoje na parozích a taky kolem škrtící klapky, pokud se po stříknutí změní chod motoru, tak si to tam v tom místě přisává :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...