Přejít na obsah

Dutchov Facelift

Doporučené příspěvky

tomu neverím, že vydržia cez 60 000km :palec: no som zvedavý

Na Favorite som menil po 70 000km,na Peugeote 307 mam 3 mm po 75 000km ale uz ich vyhodim,su origo Continental eco,tak dufam tieto Dunlopy tych 70 000km vydrzia,jazdim vela dialnice a okresne cesty-mesacne tak 6000km.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Takze panove mam po serviske 60 000km. Som lahsi o 250 euro,tak dufam ze bude pokoj a olej nepotecie. Som puntickar a nebavi ma stale utierat okolo nalievacieho otvoru. A ked odstrania aj to ze mi stale signalizuje kontrolka vypalenej ziarovky aj ked vsetky svietia tak budem happy. Citam tu v zapise ze Doliatie naplne ostrekovaca(na prianie zakaznika) Ja som si nic neprial a oni doplnili a zauctovali si...Cenu radsej nepisem.Za to by som si na benzinke kupil galon naplne na cely rok.Brrrr to su ale finty.

Odkaz ke komentáři

Teraz sa mi potvrdilo,ze nechval den pred vecerou. Vec sa ma asi ak: zaplatim a idem si po auto,ze mechanik ho vytiahne z dielne.Ked nechodi,idem sa spytat co sa deje.Technik vravi,ze aj po vymene ziarovky vo svetle-stale svieti ta kontrolka,vraj musia riadiacu jednotkukonfortu prehrat softver. Za 20 minut mi prisiel povedat ze pocas toho procesu prislo k vypadku spojenia (vraj sa to robi on-line z Boleslavy) a odpisalo to celu riadiacu jednotku a musia ju objednat a vymenit. Tak autko zostalo v servise. Cely den v prdeli......

Odkaz ke komentáři
Dali Ti alespon nahradni??

Ponukli mi tu moznost ale odmietol som,cely den som zabil cakanim na "vymenu oleja" tak ma hodil technik domov a v piatok o 10 00 bolo auto hotove. Samozrejme ze mi nepovedali aby som priniesol aj rezervny kluc lebo ho treba nakodovat a teraz mi nefunguje dialk.ovladanie na rezervnom kluci,,,no radost nad radost.....

Odkaz ke komentáři
covece co to je za neschop servis???

Udajne to robili on line cez Boleslav a RJ si natiahla najnovsi soft. Dnes spravili diagnostiku a nestacili sa cudovat co to tam vypisalo. Teraz ma poslali domov a musia zistit ako to nakodovat a potom mi zavolaju...Ale ako vidim aj tu mi nevie nikto poradit.

Odkaz ke komentáři
jakej online?? oni si prece aktualizujou data prubezne... a nahravaji to uz offline.. no su z toho hotovej.. sem se bavil se znamym ve Skodovce tady v Brne a zadnej online nedelaji a sou to autorizovana Skoda... tak drzim pesti a pevny nervy s tim neschop servisem :rolleyes:

To nevím, do jakého servisu v Brně chodíš, že tohle neznají, ale upgrade software RJ online z Bolky je už naprostý standard. Dělali mi to tak v Brně u Rose v létě 2008 a prý jsem byl první, na kom si to vyzkoušeli. A už mi to říkali v několika servisech, že se to teď takhle dělá. Dřív jim chodila CD, teď nic takového není nutné, auto napíchnou na net, spojí ho online s Bolkou a upgradne se, co je potřeba. Mimochodem, samozřejmě, Bolka si na oplátku stáhne data z auta a v řadě případů pozná chipy apod.

Faktem ale je, že to v průběhu toho procesu nesmí spadnout, jinak se stane to, co píše Dutch, tj. může se zlikvidovat celá jednotka a je potřeba dát novou.

Odkaz ke komentáři

Keby som vedel ze kvoli jednej kontrolke ktora signalizuje nesvietiacu ziarovku,bude takyto problem tak ju vyberiem z pristrojky z budika a je pokoj... Kamosovi tak svietil airbag na forde-vybral ziarovku a ma pokoj.... samozrejme zartujem...ale serie ma to poriadne. Ked robim na compe windows tak si tiez zalohujem data.Oni by to mali tiez robit.

Odkaz ke komentáři
To nevím, do jakého servisu v Brně chodíš, že tohle neznají, ale upgrade software RJ online z Bolky je už naprostý standard. Dělali mi to tak v Brně u Rose v létě 2008 a prý jsem byl první, na kom si to vyzkoušeli. A už mi to říkali v několika servisech, že se to teď takhle dělá. Dřív jim chodila CD, teď nic takového není nutné, auto napíchnou na net, spojí ho online s Bolkou a upgradne se, co je potřeba. Mimochodem, samozřejmě, Bolka si na oplátku stáhne data z auta a v řadě případů pozná chipy apod.

Faktem ale je, že to v průběhu toho procesu nesmí spadnout, jinak se stane to, co píše Dutch, tj. může se zlikvidovat celá jednotka a je potřeba dát novou.

ted sem byl v ROSu a ma se to tak, ze oba mame pravdu.. pokud se jedna poouze o prehrani softu v RJ, tak se stahnou data online a nahravaji uz offline. pouze v pripade dokodovani treba radia nebo alarmu probiha kodovani online.. proste u ladeni kodovani je online.. a nesmi to spadnout.. Ale to podstatny, ze prehrani softu v RJ je vzdy offline. PS: nechci, abys mel pocit, ze se chcu hadat.. jen me to samotnyho zajimalo, tak sem se na to byl poptat.. jinak od roku 2012 by melo uz vse probihat jen a pouze online.. A v ROSu se jim za 2 roky podarilo takhle znicit jednu RJ u Fabky..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Az dnes som si vsimol ze mi dali motorovy olej Shell helix. Predtym bol 2x po 30 000km davany Castrol long life III. Nakolko mi dost papa olej tak mam v kufri vzdy na doliatie.Teraz ale mi zostalo asi 0.8 l oleja castroll. Mozem si teraz na nom robit hranolky,sakra.Stal ma 32 euro. To su ale hnupy. Je to podla vas normalne a tym padom neskodne ked sa zmeni znacka oleja? Pripada mi to viac nez divne.

Odkaz ke komentáři
Nemusíš sa ničoho báť! Keď olej spĺňa normu, môžeš miešať aj značky... V minulosti prevládali oleje značky Castrol v autorizovaných servisoch, Shell sa ale dosť rozmáha.

To znamena ze mozem pouzit ten Castrol long life III na dolievanie ked v motori je naliaty Shell? Ak je na oboch rovnake SAE.

Odkaz ke komentáři
Nie nie cosi. Nedolievaj Castrol do Shellu. Inak menil by som olej po 15.000 km nie po 30.000 km lebo budes mat neskor problemy s autom.

Auto je nove a v zaruke.Riadim sa tym co mi povie servis.Oni sa asi prisposobuju trhu.Ked maju zmluvu s Castrolom a pride niekto kto im ponukne Shell za lepsich podmienok,tak zmenia dodavatela a je to. Teda to je moj nazor. Ked otvorim kapotu tak na karoserii je taky origo stitok Shell helix. Neviem ale preco tam dali od novoty Castroll.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Caute vsetci po dlhsej dobe som tu zas. Octavke pribudli nejake tie km naviac,(sucasny stav 87 000 km).Bez problemov a poruch-konecne. O chvilku dalsia vymena oleja. Zda sa mi ze uz to tolko oleja ani nezerie ako kedysi. Ze by to bolo zmenou oleja? Castroll som za vymenny interval dolial 2litre. Shell zatial 0.7 l. Do vymeny mam este 3000km. Zaujimave zistenie. Od vymeny do vymeny som usetril 30 euro. Hm. Na zamyslenie.

post-2353-1283527698_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...