Přejít na obsah

Autosedačka Octavia Tour

Guest vladik5

Doporučené příspěvky

Guest vladik5

Zdravím škoďáci. To že na zadních sedadlech Octavie I není moc místa není asi žádná novina. Mám Octavii Combi Tour, tedy tu po faceliftu s čirou optikou. Já měřím 190cm a sedačku mám tedy úplně vzadu. Manželka je nyní těhotná a jelikož jí tlačí břicho tak má sedačku také skoro až vzadu. Náš dvouletý syn jezdí v autosedačce uprostřed vzadu a má nohy částečně mezi předními sedačkami. Nyní až se v dubnu narodí druhé, tak potřebuju dvouletého syna dát za sebe a nově narozeného z amanželku, kam se sedačka (vajíčko) po posunutí přední sedačky vejde. Proto jsem se chtěl zeptat kdo má podobnou zkušenost, jakou autosedačku kategorie 1 (9-18kg) používáte. Neljepší by samozřejmě byla kategorie 1+2+3 tedy 9-36kg. My nyní máme Chicco Zenith + a prostě se za mě nevejde, je potřeba něco s kratším sedákem. Děkuji moc za rady a zkušenosti.

Odkaz ke komentáři

A co treba sehnat od Skodovky sedadlo (jen ten spodni dil) kterej se vyklapi jako detska sedacka? Maji to Passat-y, Octy Tour a myslym ze to ma i Bora i Golf? Zkusit sehnat neco takoveho/ Bude mit vice mista pro nohy a ridicova sedacka nebude muset jit do predu! Zkusim najit foto a pak to hodim sem.

edit: neco takoveho dodavala i skodovka do ambiente verze za priplatek 8800 korun (2 kusy interg.sedacek).

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Bezpečnost především, takže Römer Safefix Plus (Isofix s nohou). Sedačka je fajn a malá se v ní (myslím si) cítí pohodlně.

vladik5: Mám podobný problém jako ty. Ne, že bych byl obr, ale neohnu nohy, takže mi trčí rovně před sebe. Taky mám sedačku až vzadu a tahle se tam bohužel nevejde. Máme jen dcerku, takže jezdí za ženou - ono je to i lepší z hlediska nastupování/vystupování.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 11 měsíců později...

Ahoj,

všechny zde uvedené popisy jsou jen a jen vyzkoušené na mých vlastních dětech a osobní zkušenost s nimi v autě je trošku jiná. Mimino za řidičem a větší dítě za matkou (spolujezdcem).

Výhoda:

a/ jestli dítě začne jakýmkoliv způsobem vyžadovat pozornost, je lepší když se prckovi může věnovat spolujezdec (většinou mamina) a nemusí si zbytečně odepínat bezpečnostní pás. Je přeci jednodušší, když se může otočit o 90 stupňů než skoro o 180. Námitka by mohla být, že nastupování a práce s mimčem je lepší z chodníku, ale tohle je jenom moje vlastní odzkoušená možnost práce s dětmi

b/ "přikurtování" bezp.pásem podle toho, jak je vyžadováno výrobcem dětstké autosedačky a upevnění (přitlačení) sedačky ridičem až na doraz. Tedy 2 druhy uchycení sedačky je víc než jeden.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...