Stickler Odesláno Říjen 18, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2014 (upraveno) Ahoj všem, ačkoli to bude vždy smutná realita, nechci-li tedy investovat desítky tisíc do překopání audia v celém autě, vzhledem k běžnému stavu v rámci možností mi hraje originální konfigurace (4+4) v autě relativně slušně, především basové a tím i středobasové pásmo nehraje úplně nejhůř, dokonce bez nežádoucích rezonancí. Nejslabším místem, které mi při určitých hlasitostech vyloženě rve uši, jsou však výškové měniče. Nechci blbnout a vrážet do toho velké peníze za kompletní přepracování audia a proto se spokojím pouze s výměnou výškáčů. Otázka však je - máte někdo zkušenost s výškovými měniči, které byste mohli doporučit? Výhybku měnit, ani přidávat nebudu (leda by byla součástí výškáčů na jednoduché napojení), měniče chci osadit na originální místo tak, aby nebyly vidět. Hledám tedy měniče s vhodnými parametry ve vhodné velikosti, avšak takové, s nimiž si zvukově polepším (sametovější zvuk by nebyl na škodu a vyšší frekvenční rozsah (ideálně minimálně do 30 Mhz) by taky přišly vhod). Předem díky za všechny případné tipy Upraveno Říjen 18, 2014 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Říjen 18, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2014 Nejslabším místem, které mi při určitých hlasitostech vyloženě rve uši, jsou však výškové měniče. Este by ma zaujimalo co pocuvas, resp. ake kvalitne nahravky. To je myslim dost dolezite. Ja mam len kvalitne nahravky a vyskace mi usi netrhaju... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Říjen 18, 2014 (upraveno) V autě MP3 192kbps různých žánrů (především pop/rock/R&B), například FLAC, pokud by to Bolero vůbec přehrálo, nemá v autě smysl. Upraveno Říjen 18, 2014 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Říjen 18, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2014 192kbps je zalostne malo, aj v podobe variabilneho bitrate :( Pod 320kbps nic radsej nestahujem, hlavne ked sa jedna o rock. Vyskusaj stiahnut nieco kvalitnejsie, popripade origo CD a porovnaj to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Říjen 18, 2014 Já nic stahovat nemusím, komprimuji to dodatečně, doma mám zakázkově stavěnou aparaturu (vč. zesilovače) za řekněme nemalé peníze a tak je MP3-ka neposlouchatelná a poslouchám jen bezztrátové nahrávky ve studiové kvalitě. Nicméně pro ten humus, který Škodovka montuje do aut, není znát rozdíl mezi 128, 192, nebo 320kbps - alespoň ne v mém autě. Mít 320kbps, nenahraji na 32GB kartu skoro nic. Už teď jsem musel odmazat tak polovinu alb u poslouchaných interpretů, abych se do té kapacity vůbec vešel. Každopádně toto je vedlejší, zajímaly by mě ty měniče - až u nich bych mohl opětovně posoudit, zda jsou schopny změnu bitové hloubky správně interpretovat, nebo ne :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Říjen 19, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2014 není znát rozdíl mezi 128, 192, nebo 320kbps - alespoň ne v mém autě. Ked toto tvrdis, tak si hluchy a nic nemusis riesit :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Říjen 19, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2014 rozdíl mezi 192 a 320 opravdu je... to i v předminulém autě, když sem tam měl obyč 4 repráky a dal sem nějaké Alpine rádio... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Říjen 19, 2014 (upraveno) Tak vám při příštím srazu dám poslechnout mé slavné repráky. U minulé OII byl rozdíl znát a to dost, u této OII jsou výšky hrozné. Nicméně patleme se v nesmyslech, když nemá nikdo zkušenost s měniči, poradím si sám :) Každopádně až bude Bolero podporovat větší, než 32GB karty, už jen z principu si aspoň 320kbps nahraji rád. Nyní by mi ti 3 interpreti, kteří by se tam možná tak tak vešli, nestačili :) Upraveno Říjen 19, 2014 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Říjen 19, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2014 Na 32GB kartu das v priemere okolo 200 albumov v 320Kbps kvalite...to je malo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Říjen 19, 2014 Poslouchám od interpretů cca 6500 skladeb, což pro představu ve FLAC souborech znamená asi 200GB, ve 192kbps asi 40GB. Takže asi tak :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JOHAN Odesláno Říjen 19, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2014 Nechtěl Stickler náhodou poradit jaké repro??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Říjen 20, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2014 K reprakom: ak chces mat vystup z vyskoveho reproduktoru cistejsi, tak sa vyhybke zial nevyhnes...prave na to su vyhybky urcene. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Říjen 20, 2014 Autor Sdílet Odesláno Říjen 20, 2014 To není problém, možná jsem se špatně vyjádřil :) Nevadí mi pasivní výhybka jako součást měničů. Nechci si však vymýšlet svou, ani kvůli výhybce měnit vstup, či basové (a středobasové) pásmo. Jinak je výhybka samozřejmě jen vítána 0 Citovat Odkaz ke komentáři
h2oenergy Odesláno Listopad 21, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2014 Výhybka slouží k ořezání zvukového pásma, reguluje se tím od kdy bude reprák hrát. Myslím, že jen výměna výšek není moc dobrá věc. Krom frekvence kterou bude reproduktor hrát je třeba zajistit rozumnou citlivost reproduktoru, ta se dá částečně pořešit kvalitní výhybkou. Raději zainvestovat do tlumení dveří, auto začne hrát znatelně lépe a zvedne se výrazně středové pásmo které originál výška nedá a výšky pak dostanou více prostoru. Pokud má někdo zájem klidně si přijeďte poslechnout naše firemní auta, která mají originál hudbu plus tlumení. Fabia 2, nebo O2 SS. P.S. těch 192kb/s je smrtelně málo tam výšky budeš hledat zbytečně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OctaviusIII Odesláno Únor 4, 2015 Sdílet Odesláno Únor 4, 2015 Stickler : Nechci byt pedant ale výškový reproduktory do 30 MHz nesezenes. A pokud jo budou k nicemu. Leda pokud budes chtit poslouchat ultrazvuk. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
simo Odesláno Březen 30, 2015 Sdílet Odesláno Březen 30, 2015 Asi myslel 30khz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.