Přejít na obsah

TDi na extrémně krátké trasy

vsh

Doporučené příspěvky

Ahoj, prosím o Vaše názory a zkušenosti na následující:

Chci koupit octávku, jedno, jestli kombi nebo liftback, preference je 1 generace, ale může být i druhá.

Protože benzínových motorů je v nabídce málo, navíc nejčastější 1.6 není moc lákavá ani svojí pověstí, zvažuji TDi.

Háček je v tom, že moje drahá, pro kterou to je, jezdí povětšinou extrémně krátké trasy do 1 km, několikrát týdně několik málo km navíc (třeba 3-5). A pouze jednou za delší čas by byla možnost to auto protáhnout na delší vzdálenost, třeba 50 km (odhaduji tak 1-2 do měsíce).

Takže pro diesel opravdu nevýhodné podmínky.

Co vy na to? Odsere to ten motor tímhle způsobem provozu nebo to vydrží?

A pokud ano, který na to bude nejlepší? 66kw? Jaké úpravy případně?

Díky, vsh

Odkaz ke komentáři

A teď už je auto (jaké?) v takovém to režimu provozováno? Spíše bych vybíral podle dimenzování dobíjecí soustavy. Na tom jednom kilometru nedobiješ energi, která padne na startování. Je otázka jestli je na tenhle provoz Octavia tou správnou volnou - minimálně tě "sežere" v palivu. 1,2 TSI je taky přeplňovaný motor a vzhledem k jeho problémům s rozvody, bych o něm neuvažoval ani do normálního provozu. Možná bych tu starou 1,9 D (66 kw) tak úplně nezatracoval, tyhle trasy ji sice dobře neudělají, ale stále je to motor, který nemá problém najet půl milionu kilometrů.

Odkaz ke komentáři

Díky za další názory.

Aktuálně se takto provozuje 1,8 laguna benzín z roku 1997. Dobíjet to stíhá v pohodě, což jsem nečekal.

Spotřeba bude myslím vysoká průměrně, ovšem vzhledem k absolutnímu počtu ujetých kilometrů půjde v podstatě o poměrně malé částky :-)

Odkaz ke komentáři

ono se to nezdá, kdysi jsem podobně provozoval Fabii 1,4 16V (trasy byly ale delší - kolem 3-4 km) a v zimě to žralo 12 až 13 litrů, normálně to ale jezdilo za 5,5. Když jsem jezdil felicí, tak to žralo cca 7-8, ale v zimě jsem zase musel dobíjet baterku.... Tohle je opravdu hodně extrémní a spíše bych se držel toho, co ti funguje.

Odkaz ke komentáři

ja timhle stylem dojiždim denně do prace (trasy asi 3km tam a 3km zpět) a v odpolednich brněnskych zacpach ukazuje palubak i kolem 10l/100, jinak takovou trasu pokud chytnu zelenou vlnu dokažu ujet za 5,5/100, v pruměru kolem 7-8/100 zaleži podle toho jestli mam zaple odmražovani oken/vyhřev sedaček... jinak turbo to zatim zvlada, je mi jasne že tim trpi ale vynahrazuju mu to pořadnym protahovanim pokažde když je delší trasa.... kdyby tě zajimalo vic info tak klidně piš :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...