Přejít na obsah

Sací koš olejového čerpadla

Doporučené příspěvky

Kvalitní olej dávám a měním ho po 10 000km. Ale to nevyřeší, pokud je přicpaný sací koš. Jak bylo s autem zacházeno přede mnou netuším, takže jistota je jistota. Napínák vyměnit chci včetně řetězu. Ale to si bohužel doma nejspíš sám neudělám. Co jde, opravím si sám, ať mám jistotu, proto bych rád omrknul ten koš a pokud se to dá bez problému udělat doma, rád ušetřím :)

To co píšeš mi je jasné, jen bych potřeboval poradit s tím košem ;)

Odkaz ke komentáři

Včera vyndáno a vyčištěno. Koš byl docela čistý, ale byl v něm bordel typu těsnění a nějaké plasty. Jinak imbus s kuličkou jsem nepotřeboval, dostal jsem se tam malou golou s prodlužováky :)

A děkuji Prochymu603 za rady po SZ :palec:

Teď to nechám 24h uschnout, i když na tom přípravku je napsáno, že za půl hodiny lze nalít olej(to jsem to neměl ani přišroubované tak rychle) :blink:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Tak jsem preventivně také vyčistil sací koš :) Kupodivu tam nebyl až takový čurbes, ale měl jsem ve vaně, i trošku v sacím koši (na foto to jde, pokud se zadíváte, vidět) kousky oranžového plastu u olejové měrky, který se mi cca půl roku až rok zpět zlomil a spadl do motoru (přes hadičku, kde jde olejová měrka).

Myslel jsem si, že sací koš je nádherně čistý (foto sacího koše bylo pořízeno po sundání vany - před čištěním). Začal jsem čistit a ejhle, po chvíli mi z toho začal lít olej, takže nějaký povlak tam byl, který dokázal udržet olej před protečením přes ono sítko, ale čerpadlo vyvíjí asi dostatečný tlak na to, aby to ten povlak "přervalo".

Demontáž proběhla bez jakéhokoliv problémů, a ten imbus s kuličkou doporučuji, opravdu to usnadní práci.

Foto z akce:

post-46612-0-99566800-1506931331_thumb.jpgpost-46612-0-08127000-1506931338_thumb.jpgpost-46612-0-68032200-1506931344_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...