Přejít na obsah

Vysoká spotřeba

Doporučené příspěvky

koupil jsem jiný motor a vyměnil tento nový žere o 2-2,5 l na 100 kM víc než ten starý při, ustálené jízdě po dálnici 130 kM/h 10,4 l po městě kolem 14l. Na volnoběh dokonce kolem 5l. Po výměně prasklé trubky nezi filtrboxem a škrtící klapkou se výrazně zlepšil chod motoru ale spotřeba neklesla. Co mám prohlédnout a zkusit?

Odkaz ke komentáři

Vedle v tématu jsem se dočetl, že jízda se slabým motorem, který žere jak tank, je ideální způsob jak se vymezit vuči jakési "tdimánii", takže bych to neřešil a byl na to naopak hrdý :D

Pokud se to nejeví jako použitelné "řešení" problému a jsi si jistý, že motor má dobrou kompresi, podíval bych se jak je na tom zapalování - svíčky, cívky, čidla atd. Ideálně přehodit všechno ze starého motoru, pokud to na něm fungovalo správně.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak na diag. jsem se nedostal z objektivních důvodů. Takže druhá možnost věci ze starého svíčky, vstřiky a hlavně nový palivový filtr. Tekl z něho hrozný humus. Teď auto jede jako pila. A všude se omlouvám že jsem na 1,6ku nadával poprvé jsem spokojenej. Před tím jsem řešil výfuk hrozně rezonoval, z filtr boxu se ozýval hrozný rachot a auto bylo skoro mrtvé, teď je tiché a hlavně spotřeba je asi o litr lepší než ze starým motorem. A to si to hlídám stejná trasa a stejný jízdní styl. Štreka 800 km. A o hodně svižnější. Jěště budu muset vyměnit olejové čerpadlo občas zahlásí že to nemaže a to mi starý motor nedělal. A komprese od 13,5 do 14 takže OK.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...