Jump to content

Jemne sustanie v motorovom priestore

Recommended Posts

ahojte, uz mesiac som majitelom O2 combi 1.6TDI 2011, a vsimol som si divny zvuk pri nastartovanom motore, ide to z casti kde je remen na spolujazdcovej strane motora. Urobil som video kde to je jemne pocut ako take sustave tikanie hodin, moze to byt rozvod? Auto ma 163 000 km, mam tomu venovat pozornost? Pocul som ze rozvod sa meni na tomto motore (cayc) az pri 210 000km, co je na tom pravdy?

ano je to presne ten zvuk z toho dalsieho threadu, a fakt ten zvuk ide od miesta kde je drazkovy remen, nie rozvodovy, aj ked neviem kde presne rozvodovy remen je, tiez na spolujazdcovej strane?

:palec::smich: Rozvodovy remen je presne tam kde aj drazkovy remen. :palec:

Ako vies?

:palec: Lebo na dvore mi stoji auto jedneho majitela . Ked som mu hovoril ze tie rozvody treba vymenit tak nemal cas. Teraz uz ma cas zhanat druhy motor. Povodny je K.O. :smich: :smich:

Presne taky zvuk vidaval ten motor aj po zhodeny klinoveho remena.

Ale ludia sa musia popalit na vlastnej kozi az potom zacnu rozmyslat. :prcprc: :prcprc:

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Tak jsem to dneska omrkl, najeto 148tis. Km, zvuk mám stejný jak na úvodním videu, a dělá to jak při studeném tak i zahřátém motoru. Takže se chci zeptat, jestli je to opravdu rozvodama, nebo to může být i něčím jiným?

Tiez mi to robi rovnako, ale zatial len pri studenom motore. No rozmyslam, ze objednam komplet rozvody aj s pumpou a dam to pri 120t km kontrole vsetko vymenit, pripadne pri 150t km <_<

Aj tak to tie rozvody uz zrejme potrebuju, 210t km na vymenu je totalna blbost.

post-19535-0-03063200-1427815672_thumb.png post-19535-0-32983100-1427815680_thumb.png

• 2 months later...

Ano, bolo to rozvodmi, vymenil som ich v 183 tis km. (ano najazdil som este dalsich 20 tis., nebol cas :)) a zvuk uplne prestal. takze sustanie/piskanie -> vymena rozvodov. Vymenil som aj vodnu pumpu plus drazkovany remen a znamy v servise vymenil aj simmering na kluke, vraj trochu slzilo, tak aby s tym neboli problemi o par desiatok tis km.

EDIT: Zistilo sa ze auto ma realne momentalne 214 000km ...cize menil som ich realne v 213 000 km. A piskat to teda zacalo v cca 190 000km. Takze komu to piska pri 140 tis a piska to viac, je pravdepodobnost hraniciaca s istotou ze to je stocene :) a realne auto ma 200tis a viac, a rozhodne by som rozvody vymenil okamzite :)

Dik za info.

Mne to takto cvaka pri 127t km (ale len za studena) a stocene to nemam, kedze ju mam od novoty :)

Pri 150t km pojdu komplet nove rozvody aj s pumpou :palec:

P.S: niekomu toto cvrlikanie robi uz aj pri 70t km <_< ...ze lumi?

Edited by Kyselinka