speKtis Odesláno Prosinec 18, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 Zdravím, asi budu ukamenovanej, ale ještě než odpoledne napíchnu auto na vag, tak bych chtěl posbírat nějaké ty rozumy Už v létě mi zlobil ukazatel teploty. Z 90 padl na 50, pak zase vylezl atd, no prostě to na mě mávalo jak na prvního máje.. Dnes, při poklidné jízdě mi z 90 spadla teplota úplně dolu a ani po ujetí několika km se prakticky nezvedla, a jestli ano, tak úplně minimálně.. Může to tedy být čidlo teploty chladící kapaliny nebo termostat? Přikláněl bych se k čidlu, ale zde na fóru jsem se dočetl, že když je vadné čidlo, a při zahřátém motoru vlastně ukazuje že je teplota dole, zlobí teplé starty. Jenže mně to chytlo na brnk, úplně bez problému.. Dík za každou radu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Prosinec 18, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 Je tu plno TEM a ty zalozis dalsiu duplicitnu temu!!!! :prcprc: Mas cidlo K.O. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 (upraveno) Že jich je tu plno samozřejmě vim a pročetl jsem je.. Ale nikde jsem se nedočetl jak poznat jestli je to termostat nebo čidlo.. I když tak prudký ochlazení by to asi nezvládlo :D EDIT: A stejně je to tu mrtvý, tak se aspoň něco děje EDIT2: Ještě mě tak napadlo, můžu tomu autu nějak ublížit, když s tim budu jezdit než mi dorazí nové čidlo a vymění se ? Upraveno Prosinec 18, 2014 uživatelem speKtis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Prosinec 18, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 EDIT 2: Ved cidlo kupis v kazdej dobrej mototechne. Pozor su dva druhy konektoru :) ovalny,stvorec. FOTO: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=26772&hl= 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 Jop koupim, ale ne original.. A 650 za druhovyrobu v kelly fakt nedam.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lordweb24 Odesláno Prosinec 18, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 Ja ho ted objednaval z www.granex.cz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Prosinec 18, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 Jop koupim, ale ne original.. A 650 za druhovyrobu v kelly fakt nedam.. ORIGINAL stoji 514KC. LINK: http://www.skoda-dily.cz/eshop/078919501c-cidlo-teploty-chladici-kapaliny-dvojite.html druho vyroba: 68kc---216kc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lordweb24 Odesláno Prosinec 18, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 Já bral z granex.cz FEBI, tak uvidím. Snad teda nebudu muset vracet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2014 (upraveno) Koupil jsem za 340 vč. dopravy, údajně originál, logo audi a vw tam vyraženo je, barva taky sedí tak snad to bude origo :D Už je vyměněno a zdá se to být ok Upraveno Prosinec 19, 2014 uživatelem speKtis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Prosinec 19, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2014 TAKZE zas som mal PRAVDU!!!! :palec: :smich: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2014 No ukáže čas.. Jel jsem s tim jen asi 4 kilometry Ale nijak to nezlobilo, teplota vystoupla krásně lineárně... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Prosinec 19, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2014 :smich: Ked sa ti casom cidlo pokazi tak JA fakt za to nemozem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Prosinec 29, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2014 Měl jsem ten stejný problém a bylo to čidlem, bohužel jsem i nově koupené febi musel reklamovat, další kus už fungoval správně! Tak snad už budeš mít po problému 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Leden 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 1, 2015 Zatim to vypadá že jo Začala mi i žhavit už kolem 4 - 5 stupňů nad nulou... Dřív potřebovala tak -2 aby začala... Starty parádní 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Kazisvet Odesláno Leden 3, 2015 Sdílet Odesláno Leden 3, 2015 Ahojte. Ja sa chcem opýtať či pri výmene teplotného čidla motora (pri jeho vytiahnutí) mi vytečie chladiaca kvapalina. Chcem si to tiež vymeniť sám a teda neviem čo môžem očakávať za prekvapenia, keď čidlo z motora vytiahnem :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cinek Odesláno Leden 3, 2015 Sdílet Odesláno Leden 3, 2015 Jak vytahnes cidlo , tak kapalina tece, musis vytahhnut stary a podrzet prstem diru a hned tam vrazit novy, takze zasadne delat na studenym nebo jen vlaznym motoru, na teplym ne - oparil by jsi si ruku. Drzi tam jen na takovym okrouzku a je zajisteny takovou podkovickou. Takze odjistit tu podkovicku a cidlo vyviklas z motoru ven. Kolem dat kus hadru, ztrata kapaliny je minimalni, ale i tak po nejaky jizde se podivej na stav a kdyztak dopln cistym koncetratem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Kazisvet Odesláno Leden 3, 2015 Sdílet Odesláno Leden 3, 2015 Jak vytahnes cidlo , tak kapalina tece, musis vytahhnut stary a podrzet prstem diru a hned tam vrazit novy, takze zasadne delat na studenym nebo jen vlaznym motoru, na teplym ne - oparil by jsi si ruku. Drzi tam jen na takovym okrouzku a je zajisteny takovou podkovickou. Takze odjistit tu podkovicku a cidlo vyviklas z motoru ven. Kolem dat kus hadru, ztrata kapaliny je minimalni, ale i tak po nejaky jizde se podivej na stav a kdyztak dopln cistym koncetratem Ďakujem za info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Leden 3, 2015 Sdílet Odesláno Leden 3, 2015 kolik má být správně teplota vody/oleje při zahřátém motoru, 90°C? poslední dobou se mi při zahřátém motoru i při jízdě po dálnici nevyšplhá ručička až na polovinu(90°C) ale drží se těsně před, jinak stoupá pěkně plynule a níž nespadne? chci na to zítra kouknout při delší trase a kontrolovat teplotu vody a oleje přes maxi-k na kolik se vyšplhá tak at vím na jakou hodnotu by to mělo vyšplhat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.