Přejít na obsah

Vibrace auta a bouchání


Roman_Š

Doporučené příspěvky

Dobrý večer pánové, prosím o Váš názor.


Mám Octavii 1.9TDI 4x4 AGR 66kW


Když vytočím skoro plný nebo plný rejd a začnu couvat, auto se mi celé hodně rozvibruje. I když vyřadím nechám takto auto v neutrálu, pořád vibruje. Když to ignoruju a chci couvat dále, autu jako by se nechtělo bylo takové ztuhlé ale jede a pak najedou prásk taková tupá rána a zacouvám v pohodě.


Do toho slyším od zadní nápravy při jízdě tak od 10-150km/h hučení od zadní nápravy jakoby hučely ložiska ale nevím jestli to nemá i náhodou něco společného s výše popsaným. S tím může souviset i zvláštní pravidelně přerušované hučení závislé na rychlosti, od přední nápravy (jemné vibrace s tím do podvozku k nohám) od 30km/h a výše, které ale skoro vymizí když zatočím volantem doprava, na levou stranu to zesiluje.



Nechci Vás tu nějak zahlcovat ale sám nejsem přes auta expert ale nechci v servisu naletět nějakému rádoby poctivému mechanikovi.



Odkaz ke komentáři

Řekl bych, že ti přibržďují buď přední nebo zadní brzdy a po překonání odporu (to je ta rána) brzdy povolí a pak jde normálně zacouvat. Zkus zvednout auto u každéko kola zvlášť a zatočit kolem na obě strany, musí jít točit z lehka nebo jen s minimálním odporem :)

Odkaz ke komentáři

Řekl bych, že ti přibržďují buď přední nebo zadní brzdy a po překonání odporu (to je ta rána) brzdy povolí a pak jde normálně zacouvat. Zkus zvednout auto u každéko kola zvlášť a zatočit kolem na obě strany, musí jít točit z lehka nebo jen s minimálním odporem :)

 

Děkuji za reakci :) Ale co ty silné vibrace ke kterým došlo až když jsem vytočil plný rejd a popojel o metr a když jsem se zastavil a stál tak nepřestaly? To by brzda mohla způsobit v klidovém stavu takový přenos vibrací?

Odkaz ke komentáři

To brzdama nebude, když to dělá i když stojíš, navíc jsem nějak přehlédl, že máš 4x4... :wallbash:

V tomto případě to pravděpodobně dělat Haldex jak už ti napsal košin, někdo to tu už řešil, že při couvání mu auto cukalo a vibrovalo (prostě dělalo to co tobě) a měl závadu v haldexu, tuším mu spínal když neměl, ale v čem byl problém netuším... Může být haldex spojka KO, ŘJ haldexu atd. :(

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Takže nějaké další INFO:


olej + filtr v hladexu měněný asi 2 měsíce zpátky (první výměna po předchozím majiteli, nevím kdy to měnil on)


olej v zadním diferu taky před 2 měsíci


Vag mám k dispozici jen ten základní a ten neukazuje nic.


Zadní brzdové kotouče a destičky vyměněné tak před měsícem (Brembo MAX), tady šlo vracení pístu trochu ztuha ale pak to krásně šlo, auto brzdí slušně jen mě zlobí když vícenásobně zmáčknu pedál tak se ztrácí tlak a musím víc tlačit, když ale nechám protočit motor vše je zase OK


Ta rána je taková tupá jestli je to kov na kov mi ani moc nepřipadá..


No každopádně,


teď jak napadl sníh tak jsem měl možnost využít nejednou a nemálo haldex a tváří se funkčně, všechny 4 hrabou, žádné rány a ni divné zvuky se při připojení nedějí, řekl bych že šlape jak má.


Nevím jak spolehlivě vyzkoušet zda jsou ok homokiny vnitřní vepředu a ložiska na kolech (když ještě nemají moc vůli)


Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...