jirka3 Odesláno Leden 24, 2015 Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 Taky jsem teď koupil na Allroada od Thule. Přesně tyhle tyče. Vypadá to celkem schopně, na kola už mám dlouho Thule ProRide 591 a max.spokojenost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 24, 2015 Mam na kola taky Thule... Ale presny model nevím... Ale je to super :) a teď jsem koupil na lyue Thule DeLuxe 726 nebo tak něco... Funguje to super :) Foto z montáže... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Hezký .... já na kola a lyže mám taky držáky, ale uvnitř auta :D .... Thule je jistota, ty díry do střechy, pořád vydloubávat záslepky, navíc třeba u Forda je potřeba poprvé z tý díry vydlábnout jakousi hmotu, kterou je díra zatěsněná, to se mi moc nelíbí ..... no ale nakonec bylo mou podmínkou možnost přepravy lyží a kol uvnitř, takže C-max, mimochodem, jsem s atmosférou taky spokojený .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Jardo... i30 nemá bohužel tunel na lyže jako Octavia, takže jsem věděl, že musí lyže na střechu... ve finále mi to nevadí, protože nerad vozím věci uvnitř auta ... v případě nehody či prudkého brzdění je to pak problém... ale nevím, jestli se třebas v Octavii dají ty lyže v tom tunelu nějak uchytit, aby při nárazu nevyletěly směrem dopředu... ?! jo, koukal jsem na stránky Thule a na ty kola mám taky Thule Pro Ride 591... s tímhle držákem jsem maximálně spokojený, hlavně se to snadno hodí na příčníky díky těm T-drážkám a hlavně do toho uchytíš v podstatě jakýkoliv rám kola... nakousl jsi tu atmosféru... mám zatím najeto asi 1475 km a jsem fakt spokojený... auto jede na pohodu, když to vytočím, tak to má taky grády... fakt jsem spokojený... než jsem auto koupil, tak jsem s tím motorem jezdil, tak jsem věděl, do čeho jdu... a spotřeba se teď pohybuje kolem těch 7 litrů, takže to je myslím ok... ^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Ja osobne bych kola nahoru na strechu nedal. Je to nebezpecny, huci to,zmena jizdnich vlastnosti,vyssi spotreba a takhle muzu pokracovat...ideal je dozadu na kouli. Muj nazor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Já jsem nosič na kouli nikdy neměl, takže nemám zkušenost, ale čistě z principu bych řekl, že vliv na spotřebu bude asi stejnej, hučet to musí taky, protože ty kola přece nejsou celý schovaný za autem, ale přesahují do boku? A nebezpečný z jakýho hlediska? Nějak nevidím, jak mě to může ohrožovat, když sedím v autě. Já taky uvažuju o nosiči na tažný (byl to jeden důvod, proč jsem chtěl US tažný), ale spíš z hlediska komfortu, že se mi nechce zvedat kolo dva metry vysoko. Jinak si osobně myslím, že výhody / nevýhody obou řešení budou podobný. Nehledal bych v tom zásadní rozdíl. A to jsem na oktě kolo na střeše párkrát vezl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 (upraveno) Souhlas s Romanem, taky když musím, tak mám nosič na kouli dozadu, ale já měl kouli už origo z výroby, někdo ji mít nemusí a dodělávky jsou tak trochu o ničem ...., do auta dám dvě kola, což my teď v podstatě už stačí,když jsme už sami. Lyže tam dám v pohodě čtyři páry a dávají se místo prostřední sedačky, která se vyjímá a vak na lyže se pak fixuje do úchytů v podlaze, právě z důvodů bezpečnosti, zrovna tak kola, která mají origo držáky z výroby, které se opět fixují do podlahy, takže vše komplet od výrobce auta a origo řešení. S atmosférou jezdím průměrkou za 7,2 (ale je to o chlup větší auto s vyšší karoserií), s tsi pak 6,5, oboje stejně silné motory, jen si vždycky musím uvědomit ve kterém autě sedím, protože s každým se musí zcela odlišně zacházet a jezdit .... Já jsem nosič na kouli nikdy neměl, takže nemám zkušenost, ale čistě z principu bych řekl, že vliv na spotřebu bude asi stejnej, hučet to musí taky, protože ty kola přece nejsou celý schovaný za autem, ale přesahují do boku? A nebezpečný z jakýho hlediska? Nějak nevidím, jak mě to může ohrožovat, když sedím v autě. hele je to o dost lepší než na střeše, nehučí, protože jsou opravdu schovaný a na spotřebu taky o.k.,lepší než na střeše, na kouli vozím kola do Chorvatska, tak vím co píšu .... stačí zažít trochu toho jejich větru na dálnici za tunelama počínaje Svetim Rokem Upraveno Leden 25, 2015 uživatelem jar_da 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Muzete mi nekdo vysvetlit, proc jsou kola na strese nebezpecny? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Jirko nebezpečný nejsou, tedy pokud na ně nezapomeneš a nevjedeš někam do garáží, musíš prostě přizpůsobit rychlost, protože kola na střeše mají na aerodynamiku a těžiště auta podstatně vyšší vliv než kola na kouli za autem. O bočním větru už jsem psal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 Tak je jasny, ze s kolama na strese nepojedu 200. Vic jak 130-140 s nima nejezdim;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 díky za názory... no... já tažný nevyužiji, tak jsem si nenechal dělat, tudíž pro mě byla jasná volba střešní nosič... v zásadě mi to nějak nevadí, s koly na střeše nejezdím každý týden... je jasný, že je potřeba tomu přizpůsobit rychlost jízdy a tak, fakt je, že systém od Thule je v zásadě dost dobrý, takže uchycení kola je rychlé a snadné... kdybych měl ovšem tažný, tak bych asi řešil nosič na kouli... ale jelikož nemá, tak není u mě co řešit... ;) a ty lyže jsem už psal... samozřejmě, že systém u C-Maxe je teda podle toho co píše Jarda super... to by se mi taky líbilo... ;) já to halt budu dávat na střech... nic jiného mi nezbývá ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Leden 25, 2015 Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 To jsme na tom úplně stejně. Tažný taky nemám, dodělávat ho za 20 tis kroun nebudu, jelikož ho nevyužiju. Thule je naprosto perfektní a snadný, upevnit kolo na střechu je opravdu otázka chvilky. A drží to fest. A jinak mně by byl asi i na prd C-max, jelikož mám 29ku kolo navíc velikost rámu 23, tak si myslím, že by se tam nevlezlo:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 25, 2015 No to netusim... ale jak jsem psal... u me je jasna volba strecha :) Jo .... navic ty wingbary nejsou v rychlosti kolem 110 km za h slyšet... vic jsem s nima dnes nejel... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 trošku z jiného soudku... :) moje malé kolejiště co stavím pro mého syna... :) jsem začátečník, ale myslím, že je to docela pěkný... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Leden 26, 2015 Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 Clovece, ten kamion se ti nejak nemuze vejit do jizdniho pruhu:-)). Ale jinak moc hezky, muj tata je taky fanda, ma kolejiste 5x3 metru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Leden 26, 2015 Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 Máš to pěkný, já tohle obdivuji, jak se někdo takhle věnuje dětem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 Hh... Ten kamion je halt velkej... Ale vse v měřítku... Tak nevím, kde se stala chybka ? jinak 5x3 to je uz mazec... Ja mam 1,25 x 2,20 ? Tome... Miluji svého syna ? tak se vše děla snaz ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Leden 26, 2015 Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 Hele jak je to u H s nějakým doděláváním, předěláváním? dá se něco řešit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 Jime... V příslušenství jsou věci k dodelani... Nevím co mas třebas na mysli? Jinak ja mam auto ve vybave takové jakou jsem chtěl. Co se týče kodovani dalších funkcí tak nemam tuseni... ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Leden 26, 2015 Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 myslím to spiš obecně, předpokladam že chodíš na H forum, tak jestli s tím jdou vymýšlet takové psí kusy jak známe u koncernu čím dál tím víc mě honí mlsná na nějaké novší auto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 Chodim... Ale o ničem nevím... Jak jsem psalvse co chci mam a nic jiného me ani k dodelani nenapadlo ? O jakém aute uvazujes?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Leden 26, 2015 Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 sám nevím, to je to nejhorší 1/něco místo toleda-tzn nafta na denní ježdění po práci, klidne malá, zabavná a octu nechat jako rodinné, když pojedem všici 2/ kombi s větším benzinem jako rodinné + budu s ním dělat delší trasy po práci,a toledo nechat na ježdění po brně tzv do smrti nemužu si vybrat v koncernu v rámci alt 2, právě koukám i jinam čekám co mě zaujme, co pujde kolem za dobrý kč 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 chápu... těžko radit... určitě se rozhodneš nakonec dobře... ;) určitě mě zajímá, co pak vybereš ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Leden 26, 2015 Sdílet Odesláno Leden 26, 2015 Jim: vždyť máš to Volvo, to bych jen tak z domu nedával s tím motorem co máš. Dal bych pryč to Toledo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Leden 27, 2015 Sdílet Odesláno Leden 27, 2015 už jsme sice ot, chudák vorlajz, ale my volvo nemáme a nikdy jsme neměli, to sis mě s někým splet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Leden 27, 2015 Sdílet Odesláno Leden 27, 2015 Aha, tak s kým si tě pletu? Tak to sory. EDIT: jo on to byl Tesna, viz. tady http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=13325&page=4 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 27, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 27, 2015 tak jsem zvědavej... jak se mi vyvrbí spotřeba... :) zatím jsem na 7,6 l... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snike Odesláno Leden 27, 2015 Sdílet Odesláno Leden 27, 2015 Na spotrebu se vykasli a uzivej si plne sveho noveho auticka ;) ... hezky nad 4000 ot. a tradaaaaa :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Leden 27, 2015 Sdílet Odesláno Leden 27, 2015 Přesně ...Nejsme oktávkáři, abychom si honili triko tím, jak jezdíme jako hovada za pět na sto Tak jsem zvědav, kdy dostanu varování :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Leden 27, 2015 Sdílet Odesláno Leden 27, 2015 5 na 100? To už na tom ale musíš hoooodně stát:-))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.