Přejít na obsah

Hyundai i30 combi - 1.6 GDI ;)


Doporučené příspěvky

To asi každej :D V tomhle má výhodu koncern, že to umí každej druhej jouda deaktivovat trvale. My, co máme "nestandardní" auta máme holt smůlu. Autorizák se do nějakýho harakiri s diagnostikou asi pouštět nebude a málokdo má značkový diagnostiky, který s tím umí komunikovat :(

Odkaz ke komentáři

Buď rád. Je to chujovina na entou. Ráno jedeš, venku 4°C motor ledovej, auto taky. Přijedeš na přechod (stopku, semafor apod) zastavíš a jakmile uvolníš spojku a máš neutrál, motor zdechne. Vzápětí sešlápneš spojku, protože lidi přešli (auto projelo, skočila zelená) motor naskočí. Ujedeš 300m a další semafor (přechod, stopka). Tak to buď vypneš tlačítkem, nebo musíš stát na spojce, což by mě jako technikovi muselo urvat nohu. Takže nastartuju a hned vypínám. Přínos této funkce v autech opravdu nevidím.

Odkaz ke komentáři

Tak to Korejci zas něco blbě okopčili :D Pokud vím, start / stop by měl být aktivní až při teplým motoru. Jednak samozřejmě kvůli namáhání / opotřebení, ale hlavně kvůli topení. Jestli jako v zimě zhasíná studenej motor, tak to je docela faux pas :rolleyes:

 

Přesně tak, taky jsem si to myslel. Nebo třeba když je vedro a začne stoupat teplota v autě, mělo by se samo nastartovat. Už se mi takhle samo nastartovalo, když jsem to nečekal a docela to se mnou trhlo. Zatím to prej nikdo vypnout neumí. Už jsem přemejšlel o časovém relé - že by se seplo cca 10s po nastartování a překlenulo kontakt ve spínači.

 

Odkaz ke komentáři

Já měl předevčírem na tohle téma diskusi v Londýně. Majitel firmy tohle samozřejmě má v novém Volvu a tak jsem se ho ptal, jestli ho to nesere, že to je hrozná hovadina. Odpověď mně šokovala. On je rád, že to tam je, protože to šetří palivo a nedělá to smrad, když stojí. Moje argumenty nebral, protože kdyby to prý zbytečně opotřebovávalo součásti auta, výrobce by to tam přeci nedal... Argument o prakticky nicotné úspoře paliva taky nezabraly. On je fakt happy, že to má a bezmezně věří tomu, že to autu nijak nevadí. No tak to se pak nemůžeme divit, když na západě jsou takoví uživatelé. Jsem z toho byl v šoku.

Odkaz ke komentáři

Jo, asi to tak je. Většina běžných uživatelů absolutně netuší, neznají podstatu a věří tomu, co do nich valí marketing. A není to jen o autech...si vezmi, kolik lidí kupuje Blesk, sleduje Novu a podobný srajdy. Pak nemají mít vymytý mozky a spát tři dny na ulici jen proto, aby měli novej ajfoun jako první v ulici :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...