Přejít na obsah

těsnění víka ventilů..

Doporučené příspěvky

Zdravím,mám dotaz teď jsem dovezl auto ze servisu..měnil mi rozvody a hydroštely...a simering na vačce myslím..ještě chtěl měnit těsnění pod víkem ventilů,ale 3 firmy mu poslali jiný...nějak z jedný strany kulatý a jedný hranatý a já mám obě strany kulatý "jestli jsem ho dobře pochopil :-) "...a tak místo toho to zatěsnil nějakým tmelem "černým" je to v pohodě? popřípadě jak se pozná ,že to je na prd...díky

Odkaz ke komentáři

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=22056

Dělá se to tak. Pokud to nepoteče, neřeš to ;)

PS: těsnění není výměnné, je součástí víka.

Díky jak se pozná,že top teče,když to bude třeba zezadu..proč mi teda říkal,že objednal u 3 firem a dodali mu jiný tip:-( ....a myslímk si ,že to neodmastil :-( ...taky vím ,že se dává červený tmel a tady je černý:-(

Odkaz ke komentáři

No to se pak musíš podívat zezadu, jestli není oblitej blok :D

Nevim, já když řešil unik oleje z pod víka, tak jsem se u nás v autodílech poptával a nikdo nebyl schopen to sehnat sólo, páč to prostě nebylo. Je navulkanizovaný na víku, takže jedině koupit nové víko. Ale pokud není těsnění z nějakého důvodu na hadry, tak to nemá smysl a stačí s rozumem utěsnit motor. tmelem za pár korun. A jestli je červený nebo černý je jedno, důležité je styčné plochy důkladně odmastit, aby se tmel měl na co chytit, jinak zbytečná práce a poteče to znovu.

Upraveno uživatelem kocka87
Odkaz ke komentáři

No to se pak musíš podívat zezadu, jestli není oblitej blok :D

Nevim, já když řešil unik oleje z pod víka, tak jsem se u nás v autodílech poptával a nikdo nebyl schopen to sehnat sólo, páč to prostě nebylo. Je navulkanizovaný na víku, takže jedině koupit nové víko. Ale pokud není těsnění z nějakého důvodu na hadry, tak to nemá smysl a stačí s rozumem utěsnit motor. tmelem za pár korun. A jestli je červený nebo černý je jedno, důležité je styčné plochy důkladně odmastit, aby se tmel měl na co chytit, jinak zbytečná práce a poteče to znoN

No tak snad to odmastil a bude to OK...jezdím k němu už s druhým autem a ví jakej jsem na tohle puntičkář...to tečení oleje to se projeví hned nebo za dýl...já jen jak dlouho to mám pozorovat :-) díky

Odkaz ke komentáři

No tak snad to odmastil a bude to OK...jezdím k němu už s druhým autem a ví jakej jsem na tohle puntičkář...to tečení oleje to se projeví hned nebo za dýl...já jen jak dlouho to mám pozorovat :-) díky

http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia/motor-prevodovka/motorove-dily/9289-tesneni-vika-ventilu-octavia-1997-2011.html není tohle to těsnění víka ventilů co mi tam měl dát?...

Odkaz ke komentáři

Tohle vypadá, že by tam mohlo pasovat. Ale je mi divný, proč tam jsou uvedeny kódy, pod kterými se objednává celé víko včetně těsnění. A to že je tam uvedeno originální výrobce se mi taky nezdá. Ale třeba jo, třeba je to ono a dá se konečně koupit sólo. Kdyžtak to zkus, třeba budeš mít štěstí a bude ti to pak prolínat jak zespod tak i svrchu tohoto těsnění :D Vůbec bych se tím v odkazu nezabýval a nerval origo těsnění z víka! Jak říkám, pokud není nějak výrazně poškozeno, tak stačí vše důkladně odmastit, dát tmel a funguje to.

PS: a necituj předchozí příspěvky, obzvláště své :palec:

Odkaz ke komentáři

Tohle vypadá, že by tam mohlo pasovat. Ale je mi divný, proč tam jsou uvedeny kódy, pod kterými se objednává celé víko včetně těsnění. A to že je tam uvedeno originální výrobce se mi taky nezdá. Ale třeba jo, třeba je to ono a dá se konečně koupit sólo. Kdyžtak to zkus, třeba budeš mít štěstí a bude ti to pak prolínat jak zespod tak i svrchu tohoto těsnění :D Vůbec bych se tím v odkazu nezabýval a nerval origo těsnění z víka! Jak říkám, pokud není nějak výrazně poškozeno, tak stačí vše důkladně odmastit, dát tmel a funguje to.

PS: a necituj předchozí příspěvky, obzvláště své :palec:

V pondělí zavolám do České Lípy k Horejskovi a zjistím více...nebím ,jestli to moje těsnění bylo v háji nebo ne...mechanic mi řekl,že když už to měl celý rozdělaný tak to chtěl vyměnit...dnes jsem sním mluvil" volal jsem mu ,že se to nedá sehnat samostatně"..a on že u mě dal slabej film tmelu a že to bude OK..jde o to jestli to důkladně odmastil atd...a jestli to těsnění za 800 bude ono dám ho tam asi...když už mám motor v cajku..pro jistotu:-)

Odkaz ke komentáři

V pondělí zavolám do České Lípy k Horejskovi a zjistím více...nebím ,jestli to moje těsnění bylo v háji nebo ne...mechanic mi řekl,že když už to měl celý rozdělaný tak to chtěl vyměnit...dnes jsem sním mluvil" volal jsem mu ,že se to nedá sehnat samostatně"..a on že u mě dal slabej film tmelu a že to bude OK..jde o to jestli to důkladně odmastil atd...a jestli to těsnění za 800 bude ono dám ho tam asi...když už mám motor v cajku..pro jistotu:-)

Tak těsnění víka ventilů se dá sehnat a už ho mám doma :-) je z gumy a ze stránek viz odkaz výše...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...