Přejít na obsah

Nejde zadní ostřikovač


Doporučené příspěvky

  • o měsíc později...

Koukal jsem do manuálu a našel jsem tam jen pojistku pro ostřikovače předního skla (42 v přístrojové desce). Přední mi jdou, takže pokud je stejná pojistka pro přední i zadní bude to ta vypadlá hadička. Ječení neslyším ani u předních (buď jsem hluchej nebo to mám nějaký supertichý :D) Asi nezbude než to rozebrat a omrknout v tom kufru. Problém je, že teď 14 dní nebudu mít vůbec čas... tak nevím jak to provedu. :) :D Jinak ještě raz díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Hadičky se změnily od MR07, od tohoto MR jsou se zajištěním a mají i jiný tvar, takže tato vada se týká MR 05 a 06 :D

Já mám MR 07 a stejně vypadla. :)

to :Petr: no já bych s tím neotálel, svazek k zadním světlům leží v té kapalině, tedy aspoň mně plaval.

Ale předpokládám, že to ty dráty 14dní vydrží.

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem na chvíli vypadnul z práce a řešil to na parkovišti. Samozřejmě Murphyho zákony nezklamaly a zrovna volal ředitel :lool: Odšrouboval jsem háčky, odpojil lampičku, trochu to odchlípnul a hadičku zase spojil. Šáhnul jsem naslepo dolů a bylo tam od kapaliny vlhko, ale protože jsem neměl klíč na odmontování prahu zav. prostoru, tak se mi to nechtělo rvát ven silou a zatím jsem to nechal tak. Buď to uschne, nebo až bude zase chvíli čas znovu to rozdělám už pořádně, hadičku zajistím napevno a pokud nevyschlo tak vysuším. Vzpomněl jsem si, že mi zadní ostřikovač nešel už v lednu, ale tehdy jsem myslel, že to zamrzlo ve stěrači nebo dveřích a od té doby jsem to nepoužíval... takže je docela možný že s tím jezdím od té doby :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Tak mám podobný problém.

Mojí blbostí nebyla dostatečně koncentrovaná kapalina v ostřikovačích a zamrzlo mi to. Dneska jsem našel rozpojenou hadičku v kufru, tak jsem to spojil a zajistil. Ostřikovač normálně stříká, ale našel jsem mokro u nohou řidiče. Rozebral jsem spodní kryt pod volatem a ten kabelovej svazek je pěkně mokrej a smrdí kapalinou do ostřikovače. Když tam sáhnu, jde to odněkud až zezhora, všude tam je to mokrý. Navíc když tam strčím hlavu a pustím zadní ostřikovač, slyším, jak to tam odněkud stříká. Nemůžu se k tomu ale dostat. Pravdě podobně to tam někde prasklo nebo co... Nebo je tam nějaký spoj? Poraďte mi prosím jak se dostat ke svazku, ve kterém vede ta hadička k zadnímu sklu. Jak říkám, je to někde nad centrální elektrikou a mám strach že mi to něco zničí...

Moc děkuju za každou radu

Cimra

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Ahoj,

 

vám ta hadička alespoň vypadla, ale mě se urval ten plastový náhubek, který je přidělaný k motorku a nasazuje se na něj hadička.. Bohužel náhradní díl jsem nenašel tak musím vyměnit celý motůrek .. Neo má někdo lepší nápad? Lepení nepřipadá k úvahu, to je krátkodobá oprava.. Díky ;)

Odkaz ke komentáři

Mal som problém z ostrekovaním zadného okna na mojom kombi...začal som od trysky na brzdovom svetle,po demontáži som zistil že je ok...potom prišli na rad plasty a tapacírung v zadnom kufri,po demontáži som našiel spoj hadičky,ale na moje prekvapenie aj napriek tomu že bola rozpojená tak nebola tam ani kvapka vody...Pre istotu som ju prefukol a zistil som že mi to fučí niekde uplne inde len nie v nádržke...Druhý koniec hadice bol takisto nezaistený... len som ju zasunul na motorček a odskúšal...všetko ok...Kto by mal podobný problém tak mu doporučujem najprv skontrolovat úniky kvapaliny z nádržky ostrekovačov a prípadne skontrolovať polohu hadičky na motorčeku a až tak pristúpiť k samotnej demontáži,ušetrí čas a aj nejaké tie škrabance na plastoch...tak to je moja skúsenosť z ostrekovačmi

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...