Lancelot Odesláno Leden 18, 2010 Sdílet Odesláno Leden 18, 2010 Zdar Nešel mi zadní ostřikovač, šel jsem po čuchu a v kufru byla cítit kapalina - poučen z předchozích případů v FI, OI jsem šel na jisto, ano byla vypadlá hadička v kufru. Dotaz, je dobré spoj hadiček fixovat nebo ho nechat volně? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Leden 18, 2010 Sdílet Odesláno Leden 18, 2010 Nemělo by ničemu vadit, když bude napevno, ne? Jen mě zaráží, že o 3 generace podzěji a x tisíc vyrobených kusů to ještě automobilka nijak nevyřešila... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Leden 18, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2010 Mně právě napadlo, jestli to není schválně, protože je lepší když se rozpojí hadička, než když shoří motorek. Jinak v kapalině plaval svazek k zadním světlům :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Leden 18, 2010 Sdílet Odesláno Leden 18, 2010 O tom dost pochybuju, protože kamarádovi se to nedávno stalo taky a oddělalo mu to k tomu ještě jednotku parkováků. Koukám, že je to častej jev, takže si to asi taky rozeberu a zabezpečím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Leden 18, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2010 Já tedy doufám, že ty dráty budou ok. Bylo tam takhle cca 14dní :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Leden 19, 2010 Sdílet Odesláno Leden 19, 2010 Mně právě napadlo, jestli to není schválně, protože je lepší když se rozpojí hadička, než když shoří motorek.Jinak v kapalině plaval svazek k zadním světlům :lool: Měla by se přepálit pojistka, ne motorek, ale to je jen teorie... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
:Petr Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Pánové kde to přesně v tom kufru je a jak se k tomu dostanu?? Dnes jsem přišel na to že mi taky nejde zadní ostřikovač 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Březen 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Je to za levým tapecem v kufru. Musíš oddělat háček, odpojit lampičku, a taky demontovat plastový kryt hrany kufru pak už jde tapec odchlípnout a dostaneš se k hadičce. Pokud by jsi chtěl sundat celý tapec, tak je třeba ještě demontovat bok zadního sedadla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
:Petr Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Lancelot: Díky za info, je to stejné u FL a před? Mám před.. Asi zkusím napřed mrknout na tu pojistku, v interiéru kapalinu necítím... Nebo to půjdu do auta ještě očichat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Březen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Mělo by to být stejné, já to dělal u OII předFL a i ty obrázky jsou před. Jinak tak kapalina je v tom kufru cítit. Pojistku netřeba kontrolovat, stačí poslechnout motorek jestli "ječí". 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Hadičky se změnily od MR07, od tohoto MR jsou se zajištěním a mají i jiný tvar, takže tato vada se týká MR 05 a 06 :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
:Petr Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Koukal jsem do manuálu a našel jsem tam jen pojistku pro ostřikovače předního skla (42 v přístrojové desce). Přední mi jdou, takže pokud je stejná pojistka pro přední i zadní bude to ta vypadlá hadička. Ječení neslyším ani u předních (buď jsem hluchej nebo to mám nějaký supertichý :D) Asi nezbude než to rozebrat a omrknout v tom kufru. Problém je, že teď 14 dní nebudu mít vůbec čas... tak nevím jak to provedu. :) :D Jinak ještě raz díky za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Březen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Hadičky se změnily od MR07, od tohoto MR jsou se zajištěním a mají i jiný tvar, takže tato vada se týká MR 05 a 06 :D Já mám MR 07 a stejně vypadla. :) to :Petr: no já bych s tím neotálel, svazek k zadním světlům leží v té kapalině, tedy aspoň mně plaval. Ale předpokládám, že to ty dráty 14dní vydrží. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Já mám MR 06 a zatím no problem, ťuk ťuk... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Březen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Tak základ je dát včas zimní směs, což se mi už druhým rokem na OII nepodařilo :lool: protože s tím autem zas tak často nejezdím, pak jen přijde mamka s tím, že ostřikovače nefungují a je vymalováno. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
:Petr Odesláno Březen 3, 2010 Sdílet Odesláno Březen 3, 2010 Dneska jsem na chvíli vypadnul z práce a řešil to na parkovišti. Samozřejmě Murphyho zákony nezklamaly a zrovna volal ředitel :lool: Odšrouboval jsem háčky, odpojil lampičku, trochu to odchlípnul a hadičku zase spojil. Šáhnul jsem naslepo dolů a bylo tam od kapaliny vlhko, ale protože jsem neměl klíč na odmontování prahu zav. prostoru, tak se mi to nechtělo rvát ven silou a zatím jsem to nechal tak. Buď to uschne, nebo až bude zase chvíli čas znovu to rozdělám už pořádně, hadičku zajistím napevno a pokud nevyschlo tak vysuším. Vzpomněl jsem si, že mi zadní ostřikovač nešel už v lednu, ale tehdy jsem myslel, že to zamrzlo ve stěrači nebo dveřích a od té doby jsem to nepoužíval... takže je docela možný že s tím jezdím od té doby :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cimra Odesláno Prosinec 8, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2010 Tak mám podobný problém. Mojí blbostí nebyla dostatečně koncentrovaná kapalina v ostřikovačích a zamrzlo mi to. Dneska jsem našel rozpojenou hadičku v kufru, tak jsem to spojil a zajistil. Ostřikovač normálně stříká, ale našel jsem mokro u nohou řidiče. Rozebral jsem spodní kryt pod volatem a ten kabelovej svazek je pěkně mokrej a smrdí kapalinou do ostřikovače. Když tam sáhnu, jde to odněkud až zezhora, všude tam je to mokrý. Navíc když tam strčím hlavu a pustím zadní ostřikovač, slyším, jak to tam odněkud stříká. Nemůžu se k tomu ale dostat. Pravdě podobně to tam někde prasklo nebo co... Nebo je tam nějaký spoj? Poraďte mi prosím jak se dostat ke svazku, ve kterém vede ta hadička k zadnímu sklu. Jak říkám, je to někde nad centrální elektrikou a mám strach že mi to něco zničí... Moc děkuju za každou radu Cimra 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vaňas Odesláno Červenec 20, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2011 Ahoj, vám ta hadička alespoň vypadla, ale mě se urval ten plastový náhubek, který je přidělaný k motorku a nasazuje se na něj hadička.. Bohužel náhradní díl jsem nenašel tak musím vyměnit celý motůrek .. Neo má někdo lepší nápad? Lepení nepřipadá k úvahu, to je krátkodobá oprava.. Díky ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gefro Odesláno Červenec 27, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2011 Mal som problém z ostrekovaním zadného okna na mojom kombi...začal som od trysky na brzdovom svetle,po demontáži som zistil že je ok...potom prišli na rad plasty a tapacírung v zadnom kufri,po demontáži som našiel spoj hadičky,ale na moje prekvapenie aj napriek tomu že bola rozpojená tak nebola tam ani kvapka vody...Pre istotu som ju prefukol a zistil som že mi to fučí niekde uplne inde len nie v nádržke...Druhý koniec hadice bol takisto nezaistený... len som ju zasunul na motorček a odskúšal...všetko ok...Kto by mal podobný problém tak mu doporučujem najprv skontrolovat úniky kvapaliny z nádržky ostrekovačov a prípadne skontrolovať polohu hadičky na motorčeku a až tak pristúpiť k samotnej demontáži,ušetrí čas a aj nejaké tie škrabance na plastoch...tak to je moja skúsenosť z ostrekovačmi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 27, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2011 Nemíval jsi louže pod autem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gefro Odesláno Červenec 27, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2011 Áno boli tam kaluže,nevenoval som tomu pozornosť...myslel som že to je z odtokových kanálov karosérie,veď stále prší :D ...ten problém z ostrekovačom som mal iba krátko cca 3 dni,ani ma len nenapadlo to sledovať...tipoval som to na trysku alebo rozpojenú hadičku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 28, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2011 Jj, vždycky se vyplatí ohnout se pod auto a podívat se, co to vlastně teče. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gefro Odesláno Červenec 31, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2011 Ešte ma zaujíma jedna vec...Pri mieste kde sa spája hadička ostrekovača v kufri sa nachádza nejaké el. zariadenie...Prosím pomôžte mi s identifikáciou,ja to tipujem na jednotku komfortu...Je to tak? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Červenec 31, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2011 vlevo na podběhu? tam by měla být jednotka park.čidel před pár dny jsem tu hadičku taky spojoval 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gefro Odesláno Červenec 31, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2011 Nemám park. asistenta a ani cúvacie senzory na zadnom nárazníku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Červenec 31, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2011 Dej sem fotku, od boku bych taky řekl parkovák. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Červenec 31, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2011 A nemáš tažné? Respektive přípravu pro tažné? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gefro Odesláno Srpen 1, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2011 Tak mali ste pravdu páni...sú to parkováky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laslop Odesláno Srpen 23, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2012 Je tam niekde aj spätná klapka?? Do istého času keď som zapol zadný ostrekovač voda ihneď striekala z trysky, teraz však musím veľmi dlho držať zopnutý ostrikovač, kým začne striekať. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laslop Odesláno Srpen 24, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2012 Je tam niekde aj spätná klapka?? Tak ako? Neviete poradiť? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.