Přejít na obsah

Občasný problém se studenými starty

Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám Octavii 1.6 55kW rv. 1997 najeti 175 tis. auto mi cukalo a špatně startovalo, vyměnil jsem palivový filtr a na čas se to uklidnilo, cukání se už neopakovalo a le po čase se vrátily problémy se starty, zahřátý motor nastartuje bez problému, ale když příjdu ráno k autu a chci nastartovat tak někdy to trvalo dlouho než chytlo jindy chytlo hned, nelíbilo se mi to tak jsem vytáhl a vyčistil klapku (ale doteď ještě nenastavil přes VAG, kolísají otáčky), očistil svíčky, vytáhl a vyčistil rozdělovač a každý kontakt který jsem při tomto odpojoval jsem prostříkl kontaktolem, asi tak týden jsem měl od všeho klid a dnes ráno jsem měl zase problém nastartovat, už opravdu nevím. Četl jsem a hledal všude možně, a dočetl se že by to mohlo být i těsněním nebo něčím okolo odlučovače oleje, nevíte kde bych ho našel? Předem děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak, startér točí a né nějak slabě, jede docela slušně, jinou baterku jsem sice nezkoušel ale zkoušel jsem i odpojit čidlo ale nepomohlo, a vždycky když už poprvé otočím klíčkem a startuje to dlouho, tak pak otáčím klíčkem ale nestartuju, aby čerpadlo nabralo bezín to opakuju tak 2x a napotřetí startuju, a motor se točí točí točí pořád stejně, a najednou z ničeho nic to chytne a jede úplně normálně..

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 5 týdnů později...

Leda v servisu, tam změří kolik čerpadlo tlačí a na kolik to regulátor reguluje.

Na čerpadle je myslím hrubé sítko, ale to asi nebude problém...pak je za čerpadlem pod nádrží ještě palivový filtr, ale ten by na to nejspíš vliv mít neměl.

A co čidlo teploty chladící kapaliny?....

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Mám nový palivový filtr, nové svíčky, nové kable.. zkoušel jsem startovat i s odpojeným čidlem ale nic to neměnilo, dneska se mi dokonce stalo že nejde nastartovat vůbec, nechápu to, přijel jsem domů úplně v klidu auto pořád startovalo v pohodě, pak asi po 10 min jsem potřeboval jenpřeparkovat ale už to nechytlo, startér se točí benzín smrdí, ale nechytne jako by nedávalo jiskru, asi to fakt bude ta cívka..

Odkaz ke komentáři

PROBLÉM VYŘEŠEN! Bylo to zapalovací cívkou, koupil jsem v auto kelly za 1100 magneti marelli a když jsem vymontoval starou cívku, nestačil jsem se divit, ten černý plast prasklý snad na 10 místech a né málo, takuž chápu proč za vlhka dlouho startovala, dokonce se divím že vůbec, teď stačí jak do klíčku pinknu prsty, a hned chytne, děkuji všem za rady a ochotu!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...