Přejít na obsah

Dodatečné dodělání DO

Donn

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl bych se zeptat ohledně dodělání dálkového ovládání. Mám "bohužel" výbavu Active (pro mě však plně dostačujicí co od auta chci, kromě...) s celkem pro mě dostačující výbavou, ale DO mi tam popravdě hodně chybí.

- Lze to dodělat ještě na vystřelovací klíče? (předpokládám, že už ne)

- Případně máte s tím někdo nějakou zkušenost o dodělání? Jediné origo co jsem našel je na ESHOP Škoda. Ale musím uznat, že ten ovladač vypadá docela hnusně :unsure: (ale lepší než drátem do oka).

Ono mi připadne, jestli se ten z ESHOP vůbec vyplatí. Jestli to není rovnou lepší koupit třeba s autoalarmem (př. Jablotron)? Ale zase záruka vozidla (což předpokládám, že cizí autoalarmy půjdou těžko)... Ono kdyby auto nemělo záruku, tak jde udělat kde co.

Ale co s autem aby záruku neztratilo? Neměl by někdo nějaké doporučení?

Díky mockrát!

Odkaz ke komentáři

Dobrá tedy. :)

Nakonec jsem šel cestou (půjdu) nejmenšího odporu a nechám si dobudovat autoalarm od Škody, se kterým budu mít zároveň i DO (samozřejmě přívěšek, ale lepší než nic - složený klíč lze pouze ze seriové výroby, pokud nepočítám nějaké neofiko).

Ohledně dobudování Jablotronu či jiného autoalarmu, tak mi bylo odpovídáno, že je to velmi nedoporučovano. Je zde možnost narušení zařízení ve vozidle (např. ŘJ) kvůli vysílání cizího zařízení. Samozřejmě ani jsem moc nečekal kladnou odpověd. Ale celkově to i dává logiku a klidně si dokážu představit, že nějaké odsťínění bude nedostatečné. (i když to jest asi moc nepravděpodobné).

Toto se samozřejmě jedná o situaci pokud máme vůz v záruce. Protože já osobně ji ztratit nechci, a už se prý objevily případy kdy záruka nebyla uznána, protože ŘJ dávala nečeho víc než měla. Což vedlo k vině na cizí zařízení. Co jsem ale teda pochopil, tak namontovat by to šlo, ale už na záruku na vozidle nebude 100% spoleh.

Kdybych neměl záruku na vozidle, tak situaci bych asi vyřešil Jablotronem (ale kdoví). Případně kdyby k tomu někdo něco případně měl, ale podle toho co jsem kde všude četl, tak se o téhle situaci až příliš nepíše s O3 (chápu no, většina to má). ;)

Každopádně je naprd, že u alarmu u Škody nejde nějak dodělat GSM/GPS.

Odkaz ke komentáři

Oficiální odpověď ze Škoda - péče o zákazníky:

Montáží neoriginálního příslušenství přicházíte o záruku na součásti automobilu dotčené montáží. V případě autoalarmu se jedná hlavně o elektroinstalaci vozu. Pokud by se v budoucnu objevila určitá závada, můžete být požádán autorizovaným servisem a uvedení vozidla do původního – sériového stavu, aby se vyloučil vznik závady montáží neschváleného příslušenství.

Odkaz ke komentáři

Bohužel. Jako pochopil bych, kdyby Škoda měla třeba nějakého partnera a poskytovali by oficiálně nějaké lepší ochrany vozidla. Tak potom budiž měl bych třeba možnost využít přímo jejich služby. Ale takhle mi připadne, že tak trochu Škodu nezajímá % krádeže jejich vozidel. Ale tak to jen tak na okraj. :)

Ohledně DO, tak z jiného fóra jsem se dozvěděl, že přeci jenom ty origo klíče s dálkou jít měli. Určuje se to dle BCM jednotky, kdy mi jeden velmi hodný uživatel fóra podle VIN zjistil, že by to má BCM jednotka měla dokonce podporovat (pokud ne, byla by potřeba nová BCM jednotka - položka kolem 5000,-). V případě podpory by měly být potřeba (klíče s dálkou + práce) = 5 000,-. :)

Takže uvidíme jeslti seženu autorizovaný servis, který by mi vyšel vstříc.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...