vsh Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Ahoj kolegové, mám prosím dotaz. Jedna moje octavia hraje reproduktory ve dveřích nápadně lépe basy, než druhá. Tak jsem to vykuchal a zjistil, že ta lépe hrající má pod repráky nějaké podložky, pro mě poměrně překvapivě je to nějaká dost měkká pěna. Viz. fotky té s pěnou a té bez pěny. Můžete mi prosím poradit, co to je? Kde to sehnat do té druhé? Díky, vsh 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 To je rozdíl mezi faceliftem a předfacem. Předface má ve dveřích jen obyč. igelit a facelift má místo igelitu takovou pěnu, něco jako Miralon a součástí toho je i ta mini ozvučnice ;) http://www.cc-autodily.cz/folie-ochr-pro-dvere-1_1 http://www.cc-autodily.cz/folie-ochr-pro-dvere 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vsh Odesláno Březen 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Kony, díky. Moje auto je facelift. Rok výroby 2002. Není to nějaký podezřelý? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Nemáš zač ;) . No podezřelý to je, protože si nemyslím, že se na face dával obyč. igelit. Máš ho na všech dveřích nebo jen na jedněch popř. nemáš socku (classic) výbavu? :) Pokud je to jen na jedněch dveřích, tak byly nejspíše měněný za předface z důvodu nechody... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vsh Odesláno Březen 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Pokud si dobře pamatuju, tak sem už měl kuchlý i druhý dveře a taky tam byl igelit. A výbavu mám elegance. Ani v servise jim nebylo divný, že tam mám igelity a ne pěny. A celý auto vypadá jako facelift. Co by za tím mohlo stát... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Hmm, tak to netuším. Zase tak znalej v tom nejsem a je možný, že se ta pěna dávala třeba až v pozdějším roce... :O 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vsh Odesláno Březen 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Ta červená s pěnou je rok 2003. Mám v tom autě aji jiný sedačky, se stavitelnou bederní opěrkou. V té 2002 mám bez stavitelný bederky. Jinak nejen ta pěna je tam navíc. V tý červený i ten rámeček má daleko míň děr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Tak to asi bude ono, do 2002 se mohl dávat igelit a od 2003 už pěna a celkově mohlo dojít k určitým změnám, který nejsou na první pohled vidět ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vsh Odesláno Březen 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Mimochodem píšeš, že je to něco, jako Miralon. Miralon bych si mohl opatřit, mohl bych si tu "ozvučnici" udělat. Je na to tedy Miralon vhodný? Kony jo, pokud to nemám uměle omlazený :-) Nicméně někdo by si s tím musel dát opravdu obrovský kus práce, s přestavbou.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 No když jsem to viděl, tak to tomu Miralonu bylo podobný, takže by se obyč. Miralon asi mohl použít, jen nebudeš mít tu ozvučnici, protože ta je lisovaná za tepla a to ty doma neuděláš :) . Normálně se jako náhrada používá nějaký pevnější igelit, který se nalepí na dveře pomocí oboustranné lepící pásky, hlavně se to musí nalepit důkladně, aby ti pak nezatíkala voda přes tapec do auta ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vsh Odesláno Březen 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Když už jsme u těch úprav. Přemýšlel jsem, co s těma dírama mezi rámečkem a plechem dveří. Jedna možnost je vyměnit rámečky a pokud bych je nechtěl měnit, tak me napadlo to zatmelit silikonem, protože ho doma mám. Dává to smysl nebo je to blbost? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Nejlepší by bylo ty plastový rámečky nahradit MDF podložkama a celé dveře utěsnit tlumícím materiálem, ale to ty dělat předpokládám nehodláš, protože to je investice kolem 2000,-. Jinak silikon bych tam nedával, to už je lepší ten rámeček jakoby zvenčí pořádně oblepit nějakou lepší páskou, jako kdyby jsi ty dveře tlumil, tak to se ty MDF podložky taky ''přilepují'' kouskama tlumícího materálu k hlavní ploše dveří, na kterých je nalepený ten tlumící matroš, tak jako je tomu třeba tady: http://www.ahifi.cz/clanky/detail/skoda-octavia-1-montaz-prednich-reproduktoru.htm ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
roow Odesláno Březen 24, 2015 Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 Taky doporučuju nějakou "akustickou hmotu"... sice mám O2, ale nedávno jsem se stavoval právě v prodejně ahifi.cz... maj tam dvoje dveře, oboje osazený stejným reprákem, ale jedny vytlumený a druhý ne... rozdíl jako prase.. takže s igelitem to fungovat bude, ale pokud jsi to byl schopnej rozebrat, tak si tam můžeš nalepit i nějaký lepší matroš. Prolezl jsem jeden den celý webovky a pochopil jsem, že jedna věc je zpevnit plech dveří, aby nedrnčel (matroš něco jako IPA) a druhá věc je za preprákem dát nějakou zvukovou izolaci (něco jako "molitan"). Podle těch obrázků realizací to asi za víkend v garáži zvládne skoro každej :-) Osobně mám v plánu si o nich někdy materiál koupit a vytlumit kapotu (víko motoru), když to zvládnu, půjdu dál ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 24, 2015 Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 roow: v Ahifi jsem byl loni tuším v listopadu a taky jsem si poslechl ty dveře a musím ti dát za pravdu, že to byl opravdu rozdíl jako prase, úplně mi spadla huba úžasem :D . Já mám tlumící matroš už dlouho nachystanej, ale pořád se ne a ne donutit ty dveře polepit, ale po tom co jsem to slyšel do toho půjdu. Chtěl jsem teď přes zimu, ale v garáži na to byly vhodný teplotní podmínky, tak teď když už se otepluje, tak už to půjde, jen ještě na to najít čas... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vsh Odesláno Březen 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 26, 2015 Tak jsem to pokusně udělal jakoby podobně, jak v té mojí druhé oktávce, kde to hraje líp, oblepil jsem rámeček, za to dal něco jako miralon a bylo to úplně na nic. Takže jsem se rozhodl, že to uzavřu tím STP Anticorem a koupím MDF rámečky. Uzavřu jen ten střední plech pod tapecem, nebudu polepovat aji vnitřní ve dveřích. Tak uvidím výsledek. Konny, díky za tip 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 26, 2015 Sdílet Odesláno Březen 26, 2015 Zkusil jsi a nevyšlo to, s MDF a tlumením to bude úplně někdě jinde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.