Přejít na obsah

Benzín pod víčkem nádrže

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, mám problém s benzínem v nádrži. Když povolím víčko (nalévací hrdlo :) ), v nádrži to zasyčí, začne bublat a vyprskne na mně benzín.

Zatím jsem zjistil- hadička odsávání par k uhlíkovému filtru je průchozí, jen mi nejde do hlavy, že je to odsávání par a fouknutí od filtru to v nádrži zabublá

- benzín vyprskne proto, že při nastartovaném motoru přitéká asi 3cm pod hrdlem a teče na zpětnou klapku, ta ho nepustí a tak se hromadí pod víčkem. Když víčko oddělám, hladina stoupá až přetíká ven, vyřešeno poodevřením klapky (vrazil jsem tam gumu) dočasně :D .

Poradí někdo odkud a kam vedou všechny benzínové hadičky- nejlépe nákres, ETKa apod.

PS. je to 4x4 takže dělená nádrž , dýky

Odkaz ke komentáři

samozřejmě že tankuji s vypnutým motorem. To co jsem popisoval se děje bez ohledu na hladinu benzínu. S auten jezdí manželka :( tak na něj nemám moc času. Dnes jsem zjistil - nádrž byla natlakovaná -odpojil jsem hadičku od uhlíkového filtru a nic se nestalo- fouknul jsem směrem k nádrži a ozvalo se bublání, myslel jsem že tou hadičkou odsává motor výpary z nádrže ale je tam asi zpětná klapka.

Připadá mi to že někdo špatně zapojil hadice, přepad od motoru zapojil na odsávání a odsávání na přepad, bylo by to možné?

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

teď jsem řešil stejnej problém. občas mi zpod víčka (při otevírání před tankovánim) syčelo, včera to dokonce vyfrkalo pár litrů benzínu. prohlídnul jsem trubičky (ty 3 co vedou pod autem - černá - palivo od čerpadla ke vstřikovačům, modrá - vratka od vstřikovačů do nádrže a bílá - odvětrání nádrže) a v motorovym prostoru byly prohozený- tj. vratka (na rychlospojce modrý zajišťovací plast) zapojená na bílou, odvětrání (na rychlospojce bílá) na modrou. přepojeno a je po problému :)

stav před přepojením:

post-57393-0-64669100-1489946425_thumb.jpg

stav po přepojení

post-57393-0-30032400-1489946468_thumb.jpg

když jsem jenom prohodil koncovky, byla vratná hadice nehezky zkroucená, tak jsem přehodil trubky v držáčcích a hadice pasujou dobře

+ jsem vyměnil rozpadlý husí krk za starší benzínovou hadici (zbyla mi ještě ze Š120 :) )

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...