Přejít na obsah

Výměna/ kontrola spínače brzdových světel

Doporučené příspěvky

Zdravím,

při prudším brzdění mi začala blikat oranžová kontrolka žhavení. Auto jelo úplné normálně (nepadalo do nouzového režimu). Po vypnutí a znovu nastartování už kontrolka neblikala. Zde na fóru jsem se dočetl, že by to mohl být vadný spínač brzdových světel (zatím jsem neměl příležitost zkontrolovat jestli brzdový světla svítí když bliká ta kontrolka žhavení). Zkusil bych vyměnit ten spínač, problém je v tom, že si nejsem 100% jistý kde je. Podle knihy "Jak na to" je v motorovém prostoru pod hlavním brzdovým válcem. Je tam dost špatný přístup a musí se min. demontovat sání, takže není možné ten snímač zkontrolovat jestli je vadný při chodu motoru.

Neprováděl jste někdo výměnu toho spínače? Byl bych rád za každou informaci, radu, fotku. Je to díl za 350 Kč, tak se mi s tím nechce do servisu ale na druhou stranu OII není tak jednoduchý auto jak Felicie.

Díky za reakce.

Odkaz ke komentáři

V autorizovaném servisu při příjmu řekli, že to vidí na ten spínač brzdových světel. Za dvě hodiny mě po telefonu sdělili, že diagnostika odhalila problém s EGR ventilem, který se musí vyměnit. Takže jsem ušetřil 350 Kč za spínač brzdových světel.

Dále se přesouvám do diskuze o ERG ventilu.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...