Přejít na obsah

letni pneu 17"

Guest houmik

Doporučené příspěvky

Na letosek budu obouvat 17" alu do novych gum, a proto uz ted koukam, jaka guma by byla prijatelna. Je mi jasny, ze guma za 3000 Kc bude super, ale jsem student, a proto vybiram mezi levnejsimi kousky. Snad mi pomuzete :D tak se ukazte, kdo bude na cem jezdit letos ;) jedna se o rozmer 215/45 nebo 225/45. Eventuelne se pochlubte jeste 205/50/17

ja mam zatim v hledacku toto:

---> Falken Ziex ZE 912 (pro me zatim vitez)

---> Fulda Carat Exelero

---> Matador MP 46 Hectorra 2

---> Hankook K110 Ventus V12 EVO

---> Nankang NS-20 (tohle uz je hodne extrem)

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

co jsem cetl, tak to jsou docela slusny pneu :palec: a jak psal Spooky, ty Matadorky si lidi taky celkem chvali :palec:

ja bych to videl tak, ze je radsi po 2 sezonach vyhodim sjety, nez koupit nejaky tvrdy pneu, ktery me nepodrzi, kdyz bych to potreboval

Odkaz ke komentáři

jsou to zkušnosti mých kamarádů:

jeden audi A4 podložky sportovní podvozek na 19"nankang(vim nic moc)ale jezdi s tim fakt vostře , nehučej předtim se jich taky bál tak koupil falkeny a po dvou měsících na vnitřních stranách předních gum boule dlouhý cca10cm

druhej OII 2.0TDI 18"nankang taky spokojenej ale ten teda nejezdí tak prasácky :)

no já to taky teď řešim samo si nechci rozbít hubu přiklánim se taky k falkenům snad nezklamou jako kámoše,ale nankangu bych se nebál

jel sem s oběma autama, OII Rakousko a Švýcarsko, Audi tady po čechách a jak řikám neštřil ji :)

post-2098-1265568532_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
já budu dávat na léto pirelli P6000 a každej zatim s nima spokojenej tak uvidím(teda ten koho znám a má je)

Pirellky jsme měl na 15" P5000 a snad nejlepší guma na jakej jsme jezdil prozatím... To drželo na mokru stejně jak za sucha... jen byly malonko hlučnější, když s etrochu ojeli no...

Odkaz ke komentáři

Houmiku pokud mas svuz zivot rad tak na auto v zadnem pripade naklad (nakang) ne davej. To znad neni pneu ale kus plastu. Kamos to mnel 16" na A4 a to byly uplne nove k autu gdyz to kupoval, a za rok a pul pouzivani sice neubylo ani trosicku profilu (coz zase neni niejak dobre - pneu je na to aby se spotrebovala ze) ale to ztvrdlo jako svina. A to byl zda se my nejakej dezen "na V" takze vypadaly jako docela dobre a sport.pneu. Na suhem to jakz-takz drzelo ale nic moc, ale na mokru katastrofa, jako by tam zadna guma nebyla.

Skoro stejne zkusenosti mam i s BF Goodrich (profiler2), prvnih 20.000km lepi jako zvikacka, fakt dobre pneu a potom jsou na stejnem jako ty nakang, takze za suha to ujde ale na mokrom (hlavne v lete pri prehodu z horkeho asfaltu na mokry) tak to uz leti ze tam nai ABS nepomaha.

Gdy bych mnel vybyrat z tveho popisu tak ten hankook nebo falken. Ale vubec radsi na auto dat o palec mensi alu.kola a k tomu poradne pneu nez potom na pneu setrit. Uz jsem za 3 roky na aute vyzkousel tolik pneu a vsehny je mam jeste doma, nelze ich prodat jak jsou dobre a to ani za par korun. Osobne gdy bych mnel penizky tak Bridgestone asimetricke ty (ER300 nebo jak) a nebo cokoliv od Michelinu.

Matadorky jsem slisel ze nejak jsou po ujeti nekolik desitek tisic km tvrde ale ze nejsou na tom jako treba nakang, ale o torhu lepsi nez oni.

Odkaz ke komentáři
Pirellky ubývají před očima

to jo sice pirellky ubývají rychle ale za to máš kvalitu na kterou se můžeš spolehnout.stejně tak jako jsem měl michelin taky byly rychle sjetý (nebo rychle sjetý,záleží podle toho kolik toho najezdíš,někdo je mám rok někdo dva nebo tři.i když po 3 letech už to taky není ono,ale pořád je lepší je každý dva roky měnit a mít jistotu než mí pneu 5 let a a každou jízdu se bát jestli dojedeš)ale drželi jak blázen

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

No nevím je šetřit a šetřit já používám gumy Kumho Ecsta KU31 225/40 18" a nemůžu si je vynachválit jak na mokru tak na suchu holt nemají takový kilometrový proběch jako značkové pneu ,ale s tím musí člověk počítat

Odkaz ke komentáři

taky bych to tak hrozne nevidel :smich: kazdy je tady chytry, jak kdyby ty gumy cely zivot vyrabel :( kazdy vsechno slysel, ale s zadnou tou gumou poradne nejel :smich: nikdo tady nerekl, ze od tech gum ceka zazraky, tak si tady zase nevymyslejte, prosim.

Alibaba: a mrtvy lidi jsou proto, protoze precenujou svoje dovednosti a moznosti auta :smich:

MfM: uz te vidim, jak si z toho duvodu koupis 16'' kola :smich: tam uz v cene skoro zadny rozdil neni :) a ja zase vim o tech Matadorkach, ze jsou dobry :) strejc je jezdi na Nissanu, takze zadny jedna pani povidala :smich:

Odkaz ke komentáři
...a mrtvy lidi jsou proto, protoze precenujou svoje dovednosti a moznosti auta :palec:

a nebo taky vlastnosti použitých materiálů... :palec:

Má to nějakou logiku, nacpat na auto co největší kola když nemám na jejich provoz??? Pneu jsou zcela zásadní záležitost, nic jinýho tě na tý silnici nepodrží...Jak výhodný je ušetřit litr ročně, když pak rozšmelcuješ auto za 200 ?? Matadory ještě snad, ale nějaký levný rychlokvašky - obloukem pryč !!

Ále což, už mlčím, už mlčím.

Odkaz ke komentáři
já budu dávat na léto pirelli P6000 a každej zatim s nima spokojenej tak uvidím(teda ten koho znám a má je)

jackie.....PIRELLI P 6000 MÁM NA LÉTO.....225 X 45 X 17 A UŽ BYCH SI JE NIKDY NEKOUPIL :palec: HUČÍ JAKO TANK :palec:

Upraveno uživatelem RAZTY
Odkaz ke komentáři

Alibaba: a kdo tady rekl, ze nema na provoz? :D ty voe, to jsou zase kecy :palec: jo, souhlasim s tim, ze te gumy drzi na silnici, ale taky u toho rizeni musis trochu premyslet ;) jasny, kdyz ses magor, co se mu zatepni pokazdy, kdyz sedne za volant, tak pak jsou nejaky cupr gumy asi jasna volba :D ja jezdim Matadorky ted zimni a nemuzu si ani trochu stezovat. Otec treba jezdi uz druhou zimni sadu Barumek a nemel sebemensi problem, tak kde pak jsou ty testy a rady superridicu, ze jsou tyhle gumy na hovno a nebezpecny? :D

Razty: prave ze treba na ty Nankang nepisou nic zas tak hroznyho :palec:

Odkaz ke komentáři

houmiku já bych to neřešil každej at jedná za sebe :palec: je jasný že na gumách záleží ale tak záleží jak řikáš kdo a jak jezdí myslim si že octa neni auto aby musela mít zerra a hlavní je aby tam byl vzorek a ne to že si koupim třeba micheliny z druhý ruky s 2milimetrama

Odkaz ke komentáři

Houmiku, zatím jsem se neuchyloval k vulgyritám, tak bych byl rád, kdybys to dokázal taky.

a kdo tady rekl, ze nema na provoz? vs ale jsem student, a proto vybiram mezi levnejsimi kousky - vycházím jen z napsaného.

O spokojenosti s Barumkama mi nemluv, můj táta byl taky před třiceti lety spokojenej s protektorama, protože se mu o kvalitních gumách ani nesnilo a koneckonců já jsem jezdil 3 sezóny spokojeně na Barumkách, jenomže letos napadl konečně pořádněj sníh....a nebezpečně mnoho řidičů proti mně couvalo v horskejch serpentinách.

Chci tě jenom varovat před "výhodnou" koupí, kterejch sem pár už za život udělal a pak jsem jen hořce litoval. Může bejt, že mezi stlačenou tmou najdeš i poctivýho výrobce, kterýmu se podařilo vodrbat výrobní síly a tak udělat levnou kvalitu, ale bude to spíš výjimka.

Je sice fajn (jak říkáš) nebýt magor a jezdit oparně, ale u lidí, co je pro ně smysl automobilismu ve zvyšování výkonu a souvisejícím tuningu...těžko uvěřím, že to nebudou chtít jaksepatří protáhnout, když už tak poladili....

Uznávám, je to akademická debata a do ničeho tě rozhodně nemám v úmyslu nutit, jen (jak už jsem psal) se dá smysluplněji ušetřit na bezpečnějších místech...

Odkaz ke komentáři

jasne, ale to ze jsem student neznamena, ze na to nemam, jen nedam vsechny penize za gumy, tak jsem to myslel a vulgarni tady nikdo neni :palec: proste od gumy do 2000 Kc nemuzes cekat zazraky, nikdy nebude ve vsech situacich nejlepsi. Proto bych chtel vybrat gumu, ktera bude splnovat pozadavky na muj styl jizdy a ten je vcelku vlazny a predpisovy. Nepotrebuju gumu za 4000 Kc jen proto, abych mel dobry pocit, ja totiz vim, ze ji nevyuziju, i kdyz se to nekomu muze zdat divny, ale je to tak. To ze te do nebezpecny situace dostane nekdo jiny taky chapu, proto chci udelat nejlepsi mozny vyber za rozumny penize.

Edit: plus bych k tomu dodal, ze predni vyrobci pneu maji nekolik % z ceny prirazeno jen kvuli znacce :D a masiny, na kterych delaly pneu pred nejakou dobou, nevyhodi, proste koupi mene znamou znacku a na tech masinach bouchaji levnejsi pneu pod tou koupenou znackou :palec: jak rikam, ja mam na gumy svuj nazor, deda delal cely zivot v gumarne a gumy i sam vyrabel

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři
jackie.....PIRELLI P 6000 MÁM NA LÉTO.....225 X 45 X 17 A UŽ BYCH SI JE NIKDY NEKOUPIL :D HUČÍ JAKO TANK :palec:

to že hučej vím už jsem na nich párkrát jezdil,ale za to jsou dobrý i když hučení není zrovna nejpříjemnější,ale neber nový pneu zadarmo :palec: a navíc když je to docela kvalita to i to hučení zkousnu

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...