Přejít na obsah

Provozní teplota 105°C (na budících 90°C)

Guest Adam5

Doporučené příspěvky

Prosím o radu, dali jsme auto na diagnostiku a veškeré čidla ukazovaly teplotu vody 105°C a budíky na přístrojové desce 97°C. Sahara točila na 1. stupeň rychlosti. Po testu, zda funguje 2. rychlost (přes diag.), tak fungovala, pouze se nespouští.

Budíky mi ovšem ukazují 90°C(na přístrojové desce) a ručička se nehýbe ani když dám autu celkem zabrat. Za studena ovšem ručička normálně stoupá.

Vyměnil jsem již čidlo na motoru a závada pořád stejná. Chci to vyřešit dříve než začne léto a větší horka.

Ví někdo co s tím? termostat také běží, mám Octu poprvé, takže nevím jaká je normální teplota u ní.

Díky za odpovědi.

Škoda Octavia 1.6, 75kW

rv. 2004

Odkaz ke komentáři

Ahoj.

Nic neřeš.Je to naprosto v pořádku a teplota dle VAG ukazuje správně.Tyto motory 75kw mají elektronický termostat a motor pracuje od výroby s takto vysokou teplotou od začátku.Je to kvůli emisím.Je takto konstruovaný.Mám to taky tak (103 až 105°C )Budík ukazuje taky správně.Vyleze nad 90 nebo pod 90 až když je špatný třeba termostat(stalo se mi,takže vím)

Pusť to z hlavy.Čauvec.

Odkaz ke komentáři

Tak tak, těch 90°C je jen orientační, protože teplota kolísá v určitém rozmezí a ručička pořád stojí stále na svém místě, takže je to úplně normální a nemá cenu to řešit ;) . U Š120 je to jak píše šipan, tam ta ručička opravdu cestuje jako stěrač na okně :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...