Přejít na obsah

Chcípání a škubání motoru

Doporučené příspěvky

Mám již cca měsíc problémy s mým miláčkem (O1, 1.8t 20V AGU), začalo to tím že jsem stál na parkovišti a asi po pěti minutách to chcíplo, neřešil jsem to ale pak jednou když jsem jel na chalupu (cca 50km) začalo v tom při akceleraci škubat, (kdyby to mělo rozdělovač řeknu že je špatný předstih) ale jen chvílemi pak byl týden klid, než jsem jel znova na chalupu to už bylo horší na křižovatce to parkrát i chcíplo. Tenhle týden to párkrát střelilo do výfuku a dnes to střelilo a hned to chcíplo, otevřel jsem kapotu a koukám spadlá hadice ze škrtící klapky tak jsem ji nasadil a opatrně dojel domů. Hadici jsem zajistil sponou a jel to projet a znova rána do výfuku a hadice spadlá. Svíčky jsou celé černé i koncovka výfuku (vypadá jak z diesla), Za jízdy když to škubalo surově jsem vypnul a hned zapnul zapalování a pár km klid.

Vyměněno:

Zapalovací svíčky

Zapalovací moduly

Vstřikovací ventil s lištou

Palivové čerpadlo

Palivový filtr

Lambda sonda

Hallův snímač na vačce

ŘJ motoru

Škrtící klapka

Ta "věc" co je na vzduch. filtru (ne váha vzduchu)

Snímač teploty chladící kapaliny

Nic z toho nepomohlo, někdy jede normálně pak v tom škubne a začne se to dusit, hadice vypadají že jsou ok.

Diagnostika ukáže občas

00561- Prizpusobeni smesi

13-10 - adaptacni hranice (soucin) podkrocena - sporadicky

Zkusil jsem taky odpojit turbo tím způsobem že jsem nechal otevřený ten ventil na turbu, sice žádný výkon a zatím to tak nějak jede

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Mám presne ten istý problém na AGU.

Na VAGu mi vypisuje len váhu vzduchu - príliš veľký signál. Po resete je to na chvíľu OK, po pár kilometroch znova šklbe. Staré sviečky boli zadymené, po výmene a prejdení pár km boli aj nové rovnako čierne.

Začínalo to tak isto ako popisoval kolega hore, no po čase auto začalo zle štartovať. Niekedy na prvýkrát chytí a ihneď zdochne. Inokedy chytí, ide na sytič a ako klesnú otáčky začne sa dusiť. Tak si pridá na takmer 2000 ot. a keď znova otáčky klesnú, zas sa začne dusiť. Mám aj video ale neviem ho tu vložiť.

Za tepla nie je šanca auto naštartovať, zdochne ako škodovka so špinavým karburátorom.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...