Přejít na obsah

Vibrace do volantu

Luke288

Doporučené příspěvky

zdar chlapáci. dotaz, dneska jsem začal pozorovat od cca 120km/h vejš přenos vibrací do volantu. vylučuju brzdy, projev zkroucených kotoučů znám, tohle se děje pouze pod plynem, když uberu, zmizí to. zatím to přikládám možnýmu přimrznutí ledu v elektronech, přecejenom dneska bylo po cestě i -18,5°C, žádnou díru jsem nevymet, obrubník nechyt. když by to nebyl led v kolech, na co se můžu připravit?

jinak nevim na kterým fóru ted fungujou všichni starý pardálové, zatím to hodím jen sem...

Odkaz ke komentáři

jasný, to jsou ty nejsnazší řešení, zatím hraju na ten led, závaží to může bejt taky, spíš mi jde o to, co to může bejt závažnějšího a takhle se projevuje (čepy, ložiska, poloosy...-nevím, nerozumím tomu), přeci jenom 172K km najetých na sportovním podvozky a 17-18kách kolech může udělat svý...

Odkaz ke komentáři

na podvozku není měněno nic, i tak si myslím, že jsem najel slušnou porci km bez závady a opotřebení na to, jak mě někde strašili, že na sport podvozku a 18kách bude všechno odcházet. geo jsem nedělal, prtž jak říkám, začalo to z ničeho nic a žádnou díru jsem nevymet...

Odkaz ke komentáři
na podvozku není měněno nic, i tak si myslím, že jsem najel slušnou porci km bez závady a opotřebení na to, jak mě někde strašili, že na sport podvozku a 18kách bude všechno odcházet. geo jsem nedělal, prtž jak říkám, začalo to z ničeho nic a žádnou díru jsem nevymet...

no ja mám okolo 100vky a ramená sú v prdeli ;) ale zas asi jazdíš prevažne diaľnice že?

Odkaz ke komentáři

A tým ľadom na elektrónoch to može byť pravda, tiež sa mi to nedávno stalo, mal som zvnútra na lektrónoch sneh a zrazu mi nad 100km/h vibrovalo auto od podvozku a bolo to tým že odletel kus toho snehu... pri pridávaní to bolo citiť viac, ale aj po ubraní plynu to zmizlo až pod 90km/h... po vystriekaní elektrónov to už bolo v poriadku...

Odkaz ke komentáři

tak chlapáci, byl to led :smich: moje okta je držák a nějakých kilometrů se nezalekne. čemuž se docela divim při tom jakou ode mě občas dostává sodovku. ale zas na druhou stranu značkovej servis, dobrý oleje, má mě ráda :smich:

romčo draku, je fakt, že už jí jezdím šestej rok, ale bohužel bude muset asi ještě nějakej ten pátek vydržet, je špatná doba na koupi novýho auta, navíc jsme teď koupili XC90ku takže počítám, že tak 200tis km s ní najedu.ale za celou dobu bez jediný poruchy.

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

Panove pomoc, potrebuju radu.

Vibrace do volantu, zajel sem do pneuservisu, tam mi prevazili kola s tim ze zadni disk je narazenej a haze, ale prej kdyz je vzadu a bude vyvazenej tak ok. Ale nepomohlo to hazi to porad, mel sem natrzeny silenbloky na predni naprave, ty mi vymenili, takze jsou ok jak zadni, tak predni, vzadu udelany ridici tyce, geometrie. Vsechny pokusy vedou k mirnemu napraveni problemu ale vibruje to porad, a nejvesti psycho je ze to vybruje od 40-50km/h a pak je to cejtit uz min jako by to ustavalo, co sem ted pozoroval tak to nema vliv na plyn ani v tahu ani na volnobeh. Cim to sakra muze bejt, uz me z toho jebe. Dneska jeste zkusim hodit to narazeny kolo do kufru a prdnu tam rezervu, myslite ze by to mohlo bet tim narazenym diskem?? i kdyz je vzadu?? sisatej je tak ze je to videt na vyvazovacce jak lita nahoru a dolu v tom bode narazeni?? poradte me diky.

Odkaz ke komentáři

Ne predek je OK, a prda to asi byla ale ja do niceho nevlitl, auto sem tak koupil, loni kdyz sem ho dovezl na zimakach tak sem sice vibrace citil ale nebylo to tak znat, ale prikladal sem to naprave, pak jak sem udelal napravu tak sem nazul novy letni tam sem to nepozoroval vubec, po prezuti ted na podzim sem to zacal citit, jenze sem zjistil ze mam v prdeli ten silenblok na predku, tak sem nechal vyvazit kola a svadel sem to na silenblok, ale ted kdyz uz je naprava jak ma bejt a kola sou vyvazeny a je to cejtit porad tak uz fakt nevim. Dneska zkusim ten disk hodit do prdele a dam tam rezervu a testu to, jeslti to tim bude, budu potrebovat novej a nebo sem nasel firmu co to tu v brne rovna, otazka je jelsit to nebude drazsi nez splasit jeden klasickej 16" elektron z bouracky napr. Spis je otazka jestli je mozny ze by to mohl delat ten jedne narazenej disk vzadu i kdyz je vyvazenej, a divny mi je ze to nedela jak u obvyklejch problemu od 80km/h vejs ale prave od 40-50km/h.

Odkaz ke komentáři

tak panove odzkouseno, narazenej disk sem hodil do kufru a dal sem tam rezervu a ... nic, porad vibrace, tak sem dneska v -7 stupních venku sundal kola a vsechny je uvnitr ocistil, byl tam bordel jeste z lonska blato a tak, tak sem to pekne ocistil a uvidim zitra jak pojedu do prace jestli to pomohlo nebo se to aspon zmenilo. Dneska sem byl tak vymrzlej ze se mi nechcelo to uz zkouset.

Odkaz ke komentáři

Tak po testu do prace to dela stale, takze zitra jedu na vyvazeni a necham si zkontrolovat homokineticky klouby pro sichr, a pak uz fakt nevim.

Doli poznam to hlavne kdyz jedu rovne, a pomalejc a jeste mi to prijde jako kdyz dojizdim na krizovatku treba tak jako by to auto jelo po sisatejch kolech, mohli by to delat gumy?? jsou to micheliny a uz maji neco za sebou.

Uz fakt nevim a hlava me to nebere. Chcel sem tam hodit letnaky a projet to ale nevyjel bych dom a rozstrelil bych se nekde, pac u nas je na silnicich led.

Odkaz ke komentáři

hmm no jak sm psal Olafovi, je pravda ze vcera pri sundani toho zadniho kola sem si tocil kotoucem a na jednom miste drhnul, ale neprikladal sem tomu nejakou vahu s tim ze mi to delalo u staryho auta taky a zadny vibrace sem nepocitoval. Kazdopadne se na to ve stredu mrknu. Pac kotouce uz to maji docela za sebou.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...