Přejít na obsah

CLIMATRONIC - problem


fedorkamil

Doporučené příspěvky

Nazdarek lidičky.

Mám problém s klímoškou - Okta 1.8T 110kw L&K 00/01.

Předchozí majitel mi dal jenom info, že klima není plněná.

Byl jsem ji dát naplnit -všechno bez problémů, nový olej, UV a náplň.

No problém je, že po naplnění mi foukal studený vzduch asi 15km od servisu a pak bylo po luxusu :(

Obě trubky jsou teplé, někdy až moc horké. Byla nastavena na 23°C AUTO.

Na diagnostice VAG -01274 - ovladaci motor tlakove klapky /V71/ - 37-00 defekt.

Co to je za chybu? Má na to vliv? Nebo je chyba ještě někde jinde? Sahary jedou obě dvě, snímač teploty chladící kapaliny a termostat - měněny. Ještě kabinový filtr dnes měním, ale to pochybuji že to bude v tom.

Nevím kde je zrada.. :(

Auto mám asi 14dní .

 

Díky moc..
Zdraví Kamil - Kutná Hora

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Mal by som otazku pre skusenejsich. Mam Octaviu 1 kombi, 1,9 TDI 81KW a mam problem s automatickou klimatizaciou. Problem spociva v tom ze ked stacim tlacidlo zapnutia/vypnutia pripadne ju zapinam talidlom smerovym fukania tak sa mi klimatizacia nezapne. Ukazuje ze fuka, mozem si menit teplotu alebo smer ale ziadny pruch vzduchu nieje. Po viacerych zapnutiach a vypnutiach resp. zmeny smeru fukania alebo intezity sa zrazu klima zapne no nie vzdy. Jedno co viem ze freon som 2 roky nedoplnal ale vseobecne s klimatizaciou nic nerobil od kedy mam auto /2roky/. A ak sa klime zache ze sa aj zapne tak prudenie vzduchu ne " nepravidelne" ako keby fukal vietor tzv. prerušovane. Moze to by v tom ze nemam freon alebo aj nieco v riadiacej jednotke ? A v poslednom rade by ma zaujimalo ako je mozne ze ak klimu nemam zapnutu spolujazdcovi jemne fuka studeny vzduch na nohy ako keby sa nejake klapka nezavrela a prepusta vzduch. Ale akonahle zapnem klimu hoc na okno tak dole pri spolujazdocovych nohak sa ako keby klapka uzavre a prestane fukat. Co s tym moze byt ? Daniel / Vranov nad Toplou /

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Zdravím píši sem nechtěl jsem zakládat nové téma v paměti závad na climatroniku mám závadu vadný krokový motor klapky rychlosti jízdy... nevím co si pod tím pojmem mám představit respektive která z klapek to může být a kde ten příslušný motorek najdu jinak systém normálně funguje tak nevím smazat to nejde...

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

Zdravím. Mám problém s klimou :D ... používam ju stále NON-STOP zima leto stále. Až tak pred mesiacom nejak z ničoho nič prestala ísť. Nejak som si to nevšímal doteraz kým nie je teplo. Vymenil som náplň aby bolo plno a nový olej. Ale klíma nič. Tak odsať. Potom som len tak vybral poistky vložil späť a zapnem ide. Ok zas naplniť. Fungovalo to pol dňa. Potom zrazu nič. Tak si idem do dielne že ju dám odsať zas a pred vstupom do dielne sa klíma rozíde :D tak otočka a domov :) ... Potom som ju vypínal a zapínal dookola ale nechal som ju nech chvíľku ide :) Zopakoval som to asi 7 krát a zas ju nemôžem zapnúť. Čo by to mohlo byť ? Žeby som mal vadné ovládanie a nedáva signál na zapnutie alebo ? vôbec netuším poraďte prosím :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...