fedorkamil Odesláno Červenec 20, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2015 Nazdarek lidičky. Mám problém s klímoškou - Okta 1.8T 110kw L&K 00/01. Předchozí majitel mi dal jenom info, že klima není plněná. Byl jsem ji dát naplnit -všechno bez problémů, nový olej, UV a náplň. No problém je, že po naplnění mi foukal studený vzduch asi 15km od servisu a pak bylo po luxusu :( Obě trubky jsou teplé, někdy až moc horké. Byla nastavena na 23°C AUTO. Na diagnostice VAG -01274 - ovladaci motor tlakove klapky /V71/ - 37-00 defekt. Co to je za chybu? Má na to vliv? Nebo je chyba ještě někde jinde? Sahary jedou obě dvě, snímač teploty chladící kapaliny a termostat - měněny. Ještě kabinový filtr dnes měním, ale to pochybuji že to bude v tom. Nevím kde je zrada.. :( Auto mám asi 14dní . Díky moc..Zdraví Kamil - Kutná Hora 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 20, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2015 (upraveno) nejspíš KO kompresor, samo udělat podrobnou diagnostiku, ta V71 je etalon, je to omezovací klapka vstupu vzduchu do topení, pro správnou funkčnost je potřeba ji vyměnit Upraveno Červenec 20, 2015 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fedorkamil Odesláno Červenec 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 20, 2015 Tak to nejsem moc potěšenej :( Kompresor cena 2,5tis použitej již mám rezervovanej.. Ale co ta klapka? Která to je? Na vrakáči u známého najdu co potřebuji :) Děkuji mockrát.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 20, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2015 klapku kup novou, vesměs všechny jsou KO, dá se sehnat kolem 1600,- kompresor pozor na to, taky jich je plno KO, jednou jsem měl pech a 3 ks starších jsem měl vadných v jedné řadě, tak sem dal pak novej jinak klapka je to ta pod kaslíkem na vstupní šachtě, je to trošku ježek v kleci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fedorkamil Odesláno Červenec 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 20, 2015 Díky moc za rady hoši. Asi mě čeká docela zábava s tou klapkou. Vytáhnout a pročistit/vyměnit. Zas bude hezká sobota.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Červenec 23, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2015 Kolik bylo původní náplně když jsi byl klimu plnit? Já měl prázdno, automatem proveden test ok a naplněno. Do druhého dne klima nechladila a zjistilo se, že je zase prázdná (jak mohl být test ok?!). Nakonec tedy děravý chladič - výměna a už potom ok. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 23, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2015 plnička dělá jen test podtlakem, tzn díra by musela být opravdu moc velká 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fedorkamil Odesláno Červenec 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 24, 2015 Nazdarek. Byl to kompresor. Předevčírem jsem ho vyměnil,doplnění a všechno šlape jak má. Ani ta chyba se nevyskytuje a to nemá s kompresorem nic společnýho :) Takže hurá léto :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Totik Odesláno Září 4, 2015 Sdílet Odesláno Září 4, 2015 Mal by som otazku pre skusenejsich. Mam Octaviu 1 kombi, 1,9 TDI 81KW a mam problem s automatickou klimatizaciou. Problem spociva v tom ze ked stacim tlacidlo zapnutia/vypnutia pripadne ju zapinam talidlom smerovym fukania tak sa mi klimatizacia nezapne. Ukazuje ze fuka, mozem si menit teplotu alebo smer ale ziadny pruch vzduchu nieje. Po viacerych zapnutiach a vypnutiach resp. zmeny smeru fukania alebo intezity sa zrazu klima zapne no nie vzdy. Jedno co viem ze freon som 2 roky nedoplnal ale vseobecne s klimatizaciou nic nerobil od kedy mam auto /2roky/. A ak sa klime zache ze sa aj zapne tak prudenie vzduchu ne " nepravidelne" ako keby fukal vietor tzv. prerušovane. Moze to by v tom ze nemam freon alebo aj nieco v riadiacej jednotke ? A v poslednom rade by ma zaujimalo ako je mozne ze ak klimu nemam zapnutu spolujazdcovi jemne fuka studeny vzduch na nohy ako keby sa nejake klapka nezavrela a prepusta vzduch. Ale akonahle zapnem klimu hoc na okno tak dole pri spolujazdocovych nohak sa ako keby klapka uzavre a prestane fukat. Co s tym moze byt ? Daniel / Vranov nad Toplou / 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jawak Odesláno Duben 14, 2016 Sdílet Odesláno Duben 14, 2016 Zdravím píši sem nechtěl jsem zakládat nové téma v paměti závad na climatroniku mám závadu vadný krokový motor klapky rychlosti jízdy... nevím co si pod tím pojmem mám představit respektive která z klapek to může být a kde ten příslušný motorek najdu jinak systém normálně funguje tak nevím smazat to nejde... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krupso Odesláno Duben 23, 2016 Sdílet Odesláno Duben 23, 2016 tak z tohto som magor aj ja.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jawak Odesláno Květen 11, 2016 Sdílet Odesláno Květen 11, 2016 Zdravím tak vyřešeno byl to servomotorek vnitřního okruhu u climatroniku ten motorek vedle klapky pro vnitřní okruh ovládá takovou plastovou klapku co je hned pod pylákem a to by měla být klapka která se natáčí v závislosti na rychlosti jizdy... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
brnni Odesláno Červen 16, 2016 Sdílet Odesláno Červen 16, 2016 Zdravím. Mám problém s klimou :D ... používam ju stále NON-STOP zima leto stále. Až tak pred mesiacom nejak z ničoho nič prestala ísť. Nejak som si to nevšímal doteraz kým nie je teplo. Vymenil som náplň aby bolo plno a nový olej. Ale klíma nič. Tak odsať. Potom som len tak vybral poistky vložil späť a zapnem ide. Ok zas naplniť. Fungovalo to pol dňa. Potom zrazu nič. Tak si idem do dielne že ju dám odsať zas a pred vstupom do dielne sa klíma rozíde :D tak otočka a domov :) ... Potom som ju vypínal a zapínal dookola ale nechal som ju nech chvíľku ide :) Zopakoval som to asi 7 krát a zas ju nemôžem zapnúť. Čo by to mohlo byť ? Žeby som mal vadné ovládanie a nedáva signál na zapnutie alebo ? vôbec netuším poraďte prosím :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
brnni Odesláno Červen 17, 2016 Sdílet Odesláno Červen 17, 2016 Dobrý deň. Takže dnes som ho mal napichnuté. Neukázalo nič systém ok. Vnútornú aj vonkajšiu teplotu ukazuje dobrú .... jediné čo ma napadá je vymeniť riadiačku čo je pod baterkou. Môže to byť tým ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.