Přejít na obsah

špatný chod motoru, vibrace

Doporučené příspěvky

Zdravím vás,

předem se omlouvám pokud jsem přehlídl duplicitní téma. Hledal jsem poctivě .. :-)

Cca před 2-3 týdny se začaly z octavky 1.6 74kw / r.97 (nalitano 160tis - ale spiše min. o 50tis víc) ozývat za "divné zvuky". Z jízdy se někdy ozývalo bouchání - vetšinou při nerovnostech jako by kov na kov a také vrzání (při točení volantu) či pnutí.. Težko se ty zvuky správně popisují ... Ovšem nedalo se vysledovat kdy a při čem to dělá - jezdil jsem stejné trasy a nekdy to udělalo a pak skoro týden nic a pak 3 dny v kuse ...

No nakonec sem vysledoval, že by to mohly dělat čepy a tlumiče?

Včera ale při jizdě 90km/h jsem chtěl začít předjiždět (rovinka), ale výkon jako by se ztratil, volant a cele auto se začalo klepat, podřadil jsem a předjel. Od té doby se auto i na volnoběh do cca 1500 otáček třepe a má divny zvuk, jako by jelo na 3 válce. Nad 1800 otáček se auto již netřepe, ale pořád je ten zvuk jiný (zdá se mi ze tam pravidlne malinko střili) ..není to ten zvuk co byl vždy..

Dnes jsem napojil VAG a žádnou chybu to nenašlo. Vizuálně to v motoru vypadá normálně, není vidět žádná praskla hadička, nikde nic nekape a necáká..

Napadlo mě / vyhledal jsem několik možností :

- svíčky

- zapalovací kabely

- cívky

- nejaký silentblok který uplně odešel ?

- tlumič vibrací řemenu?

Taky sem se dočetl, že oba případy doromady může dělat setrvačník ?

Nenapadá někoho co by se dalo v podmínkách "před panelákem" prohlédnout a vyzkoušet ? Také bych se chtěl zeptat zda máte zkušenosti s http://www.autoschindler.cz v Ostravě Porubě? Ja to zatím dával do jiného autoservisu v Ostravě, ale ohromen sem bohužel nebyl.. Nebo pokud znáte kvalitní autoservis z ostravska za "rozumnou" cenu ?

Díky moc,

Standa

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...