Přejít na obsah

Velka spotreba - volnobeh aj priemer


Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

mam octaviu II 2006 1.9 TDI 77 KW bez DPF kod motora BKC s DSG prevodovkou. Mam ale taky problem, vymenil som rozvody, vstreky, vacku. Rozvody nastavene na 0.0, turbo ide vcelku fajn, kontrolovane funguje ako ma. Na volnobehu mam pri zohriatom motore bez spotrebicov bez vsetkeho 0.7 - 0.9, pri zapnutych spotrebicoch 0.9-1.1, nech jazdim ako jazdim priemernu spotrebu neviem dostat pod 7,1 - 7,3. Skusal som jazdit na tempomate, bez tempomatu, klasickymi rychlostami 50 obec 90 mimo obce.

 

Ked som auto kupil zacalo startovat na tri valce. Bol som v servise a bola tam zalozena vacka z motora s DPF, a 3x triska zo Sharana 1.9 TDI 85 KW a 1x triska z Octavie I. 1.9 TDI 74 KW. Rozvod bol posunuty o na -2.2°. Spotreba bola podla Palubaku priemerna 5,5 - 5,1. Volnobeh bol 0,4 bez spotrebicov a 0,5 - 0,6 so spotrebicmi.

 

Tak som to vsetko pomenil, a teraz ma spotrebu 7,3 - 7,1 dlhodoby priemer. Znami co maju OII rok 2006 DSG 1.9 TDI 77 KW BKC, cize presne to iste co ja chodia dlhodobo 5,1 - 5,5 podla stylu jazdy, ale tej mojej spotrebe sa ani nepriblizia.

 

Neviete mi niekto poradit co stym ?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak čo boli vstreky rozladené?

 

Nie nie, vsetko je dobre nastavene, rozvody na 0,0 presne, vstreky tak ako maju byt... Zacala mi lietat spotreba, raz mam 6,0 / 100 potom zas 7,5/100, dneska som mal 5,9/100.. dlhodoba sa drzi na 6,9.. volnobeh mi tak isto lieta raz je 0,7 potom zas 1,1 medzi tymito hranicami sa to pohybuje stale bez spotrebicov.

 

A navyse uz dva dni po sebe mi zacala rano pri studenom starte dymit bielim dymom. Ale iba pri studenom starte potom uz cely den nedymi. Za jazdy tiez nic.

 

Odkaz ke komentáři

Vstreky si dával nové alebo repas , biely dym na studeno to nie je v poriatku.Prečo si nedáš povedať a nedáš rozvody na prípravky.Na studeno štartuje na všetky valce alebo nie? Vstreky tak ako majú byť je koľko?Motor po pretesnení dobrých vstrekovačov nemá čo dymiť na bielo.

 

Vstreky su repas, pretestovane aj s certifikatom ak chces hodim sem kopiu testu nech vidis presne hodnoty ktore vykazovali na teste. Hodnoty vstrekov cez vag 0,02 vsetky. Rozvody su na pripravky a ziadna zmena, podla vagu teraz rozvody ukazuju 0,5° ze su posunute. Vstreky nastavene na 225° ako si pisal. Nastartujem na setky valce, biely dym ide tak 2,3 sekundy, ale iba pri studenom starte uz to potom cely den nerobi, vzdy len rano.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tie rozvody keď sú presne na 0.0 tak to znamená že sú úplne mimo tej stupnice ktorá je myslím od +3.0 do -3.0.Skús ich nastaviť na -1.5 alebo jednoducho do mínusu ale nie viac ako -2.5 myslím lebo potom ti bude dimiť na bielo.Ja som sa s tým hral hodnú chvíľu kým som to nastavil po výmene rozvodov.

Odkaz ke komentáři

Aspoň dym zmizol ?Ak máš možnosť skús si dať prehrať nanovo soft do rj ,nieje to náhodou čipované dajakým nalievačom pred tvojím prekúpením?

 

dym zatial nie, lebo sak bola hlava dole vsetko takze ta nafta bola sade rozliata atd... a zatial je od vymeny jeden den.. uvidim dneska co to spravi ked nie budem skusat dalej daco... a skusim aj RJ prepapil nanovo ak dakoho zozeniem

 

Tie rozvody keď sú presne na 0.0 tak to znamená že sú úplne mimo tej stupnice ktorá je myslím od +3.0 do -3.0.Skús ich nastaviť na -1.5 alebo jednoducho do mínusu ale nie viac ako -2.5 myslím lebo potom ti bude dimiť na bielo.Ja som sa s tým hral hodnú chvíľu kým som to nastavil po výmene rozvodov.

 

okey skusim to posunut na dakych -1,5 ze co to spravi

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...