Přejít na obsah

netopí tak jak by mělo


viktor60

Doporučené příspěvky

Dobrý den, koupil jsem Octavii 1.6 75kw a mám velkou prosbu o Vaší radu. Auto dostatečně netopí, při 90 st.C jde vzduch z výdechů tak nějak teplý, ale ne horký jak by měl. Někdy zase je celkem horký, ale to málo kdy.Termostat jsem vyměnil, klimatizaci mám manuální, při otočení knoflíkem ze studené na teplý slyším překlapnutí klapky i když mi připadá, že knoflík nezabírá stále a má při točení vůli (je možné, že je vytahaný bovden?). Radiátor jsem propláchnul, není v autě třeba nějaký ventil a kde, který by mohl být vadný? Mám obavu z toho abych nemusel měnit radiátor topení, což by mě tedy vůbec netěšilo....jsou Octávie na tuto závadu , myslím tím přicpaný radiátor, náchylné? Je možné zjistit závadu diagnostikou? Děkuji Vám všem za radu.

Odkaz ke komentáři

Áno pri manualnej klíme by mal byť ventilov ktorí otvára teplu vodu. Zdá sa mi že sa to tu niekde riešilo. A vyskúšaj hadice ku radiátoru rukou. A ten ventil by sa mal dať nejako prefuknut. Osobnú skúsenosť nemám. Snáď sa ty nájde niekto skúsenejší či ti poradi.

Stevo děkuji moc za odpověď, zkusím pohledat ten ventil

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

já bych kouknul jestli mi po jízdě když se opatrně otevře nádobka s vodou necestuje voda -tj přijedu v nádobce málo vody,otevřu nádobku a voda hodně nabude

mohlo by taky bejt v háji těsnění pod hlavou

Tak už jsem to asi vyřešil, topení jsem propláchl, při připojení jsem do obou hadic nalil vodu, připojil, promačkal hadice, šlo z topení po chvíli teplo, takže to bylo podle mě zavzdušněné, ale co mě štve, že tohle auto na volnoběhu netopí :blink: . Při téhle anabázi jsem přišel na asi další závadu, ale tu umístím do sekce elektro. Všem Vám moc děkuji za pomoc. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...