Přejít na obsah

ruční bubnová brzda, pomoc

Doporučené příspěvky

Zdárek lidi, teď v zimě jsem zjistil že mi nějak uvadaj zadní brzdy. Projevuje se to tak že mi auto moc nebrzdí jak na nožní brzdu tak i na ručku. Parkuju v kopečku, zacouvám, a když držim auto jenom na spojce, zatáhnu ruční a vyšlápnu spojku auto se vesele rozjede. Je zajímavý že když nejdřív šlápnu na nožní a zatáhnu ruční brzdu, tak pak auto udrží. Tak sem vyjel ven na uježděnej sníh ale ani přes nožní, ani přes ruční brzdu se mi nepodařilo zablokovat zadní kola. Protože únik brzdovky nepozoruju, řekl jsem si že bude asi ometený obložení. Navíc většina zná ten zvuk když se brzdí po delšim stání a bubny jsou orezlý, jak to chvilku dře než se obrzdí, tak ten pazvuk mi to teď při dobržďování vydává pořád. Dneska sem se na to snažil koukat těmi kontrolními otvory, ale nevim jakej šulin je navrhl udělat na tom nejblbějšim místě že jsou schovaný přímo za ramenem. A neni možný že se to obložení sjíždí víc v horní polovině, v místech kde je prasátka a páka ručky roztahuje než dole? Protože se mi po dlouhym bádání zdály bajvoko ještě 3mm silný. Někdo mi taky říkal že můžou vyjíždět ty vymezovací klínky, když se dlouho nebrzdí větší silou (a já na sněhu a ledovce brzdim hlavně motorem, brzdy jen tak šimrám). Řikal sem si třeba přitáhnout tu ruční brzdu, ale to by nemělo mít na nožní vliv, ne? Třeba ani zadní bubnovky prostě nemaj takovou sílu aby blokly kola, ale zase na sněhu by podle mě měli. Většina tady asi máte kotoučovky, ale kdyby někdo něco věděl budu rád za každej poznatek. Kdyby bylo léto tak prostě schodim buben a uvidim, takhle se mi to ale rozdělávat moc nechce, jinak sorry za tu slohovku.

Odkaz ke komentáři

Tak sem to dneska rozhodil a zjistil že rosí prasátko, takže zejtra zase do mototechny a litr v trapu. Asi sem to ale podchytil včas, protože se mi kapalina ještě ztrácet nezačala (aspoň ne nějak viditelně rychle). To jsou ty zkurvený mrazy, začne to pracovat a je po srandě. Pakny už mám koupený tak to udělám při jednom, stejně už je obložení nic moc.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím, mam trochu jinej problém, ale nechtělo se mi zakládat nový téma. Za poslední asi 3000 km pedál brzdy sešlápnu o dost dál než před tím... vždycky byli krásně ostrý ale ted rapidně uvadaj. Kontroloval sem obložení a má v předu asi tak 70% a vzadu mam teda bubny a tak 80%. Nevíte čim by to mohlo být? kapalina se mi neztrácí. Dík za rady.

Odkaz ke komentáři
Zdravím, mam trochu jinej problém, ale nechtělo se mi zakládat nový téma. Za poslední asi 3000 km pedál brzdy sešlápnu o dost dál než před tím... vždycky byli krásně ostrý ale ted rapidně uvadaj. Kontroloval sem obložení a má v předu asi tak 70% a vzadu mam teda bubny a tak 80%. Nevíte čim by to mohlo být? kapalina se mi neztrácí. Dík za rady.

vypadá to na vzduch v kapalině zkus výměnu kapaliny +odzvdušnění :huh:

Odkaz ke komentáři
Zkus se podívat na posilovač a hadici podtlaku k němu.

Wow, tak to uz nedam :smich: zvenku vypada ciste, nikde brzdovka neprosakuje, ale to je tak asi jediny, co na tom zkontroluju... Dal uz se nevyznam :smich: neni mozny, ze by byla chyba jen mezi pedalem a posilovacem? Ze by tam byl nejak vzduch? Protoze kdyz pomalicku slapu na brzdu, tak to ze zacatku nebrzdi, a pak lehce citim ja brzdit zacinam...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...