Přejít na obsah

Rele komfortni jednotky - neotviraji se pate dvere

Doporučené příspěvky

Zdravim panove,

auto se mi moji prehnanou peci odmenilo tak, ze neotvira pate dvere (ani dalkovym, ani tlacitkem vedle rucni brzdy, ani mikrospinacem v pateych dverich), zamek jsem koupil novy, nepomohlo, kabelaz vypada taky v poradku, vina padla na rele komfortni jednotky, ktere pry podobnou zavadu uz dle zkusenosti P2P zpusobilo.

Tak jsem rozkuchal opravdu uz komplet vsechno a dostal jsem se do komfortky, ktera by mela zodpovidat za centralni zamykani, cislo meho dislu je 1k0959433ak, u jeldy za 4000czk a jeste nesedi cislo a na netu za 500czk a tez nesedi cislo

Zde link na nafocenou komfortku (pokud mas google ucet)

Obrazek obnazene komfortku a MOZNA ne zccela OK rele.

post-4726-0-60126500-1446984497_thumb.jpg

Bohuzel jelikoz nejsem elektrikar, tak zde jsem celkem v koncich.

Nezbyva, nez verit, ze chyba bude v tom rele oznacenym hodnotama:

hella

4ra

736 803-11

12vdc

0442 62

Ale sundat ho, tak to je na mikropajku a prepajet, tak z toho mam trosku fedry, napisu do GES elektra, at mi poslou, jeslti se to da u nich koupit.

Na pohled mi vse prijde OK, nic neni vlhke, nebo jakkoliv poskozene, zoxidovane.

Mate nejaky jiny napad, jak opravdu identifikovat, ze rele je spatne?

Pripadne neco, co byste videli na pohled?

Zaroven by se hodil nejaky data-sheet, abych vedel, jake ma rele hodnoty, at vim, co po GES elektru zadat.

Diky za info,

Martin

Odkaz ke komentáři

Vyfot pls stranu spoju jeste. Jinak tam muzes dat jakykoliv rele, ktere bude splnovat parametry toho stareho. A rozmisteni nozicek je vetsinou shodne u podobnych typu rele, takze by melo bez uprav pasovat i do tistaku :)

Jinak na test funkcnosti idealne rele sundat a promerit odpor civky a prepinacu. Pri privedeni napeti na civku musis slyset cvaknuti, jak se prepnou kontakty.

Odkaz ke komentáři

No, ted bohuzel chvilku fotit nebudu, objevila se jina zavada, ktera je uz z casti poresena. Kazdopadne je jasne, ze je rele KO, ted jsem ve fazi, ze uhanim hella o nejaky data-sheet, nebo aspon nejake poradne informace ohledne toho, ktere rele tohle nahradilo, pripadne jake ma rele paravetry, V, jestli spinaci/prepinaci, kolikastavove je atp, podle toho bych objednal nejakou nahradu klidne od nekoho jineho.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak panove, nakonec to melo dobry konec, vymenila se cela komfortni jednotka za dobry peniz a jako bonus jsem pro Vas jeste dodatecne sehnal data-sheet pokazeneho rele, takze verim, ze si to ted budete moci opravovat svepomoci. Jedna se o spinaci 12V rele, v priloze data-sheet. Tak enjoy a snad to nekterym z Vas pomuze.

post-4726-0-70491400-1448977791_thumb.jpg

Malem bych zapomnel - timto patri dik predevsim ochotne dvojici primo z firmy Hella - Bohumil Sticha a Lukas Hudec. Sice uz v Hella nic podobneho nevyrabi a sam pan Sticha me nasmeroval, ze mam poprosit konkurenci, ale diky nim uz vim, o co to vlastne zadat. :palec:

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...