VenousekVesely Odesláno Listopad 13, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2015 Ahoj pánové a dámy.Potřeboval bych poradit s jednou záhadou.O1 Tour 2010 1.9 TDI,koupeno nové,najeto cca 65 000 km.Jedu po jakékoliv okresní silnici,volant je rovně jak má být.Jedu po dálnici,nebo stačí když si sedne někdo jako spolujezdec a volant je cca 10-15° pootočený doprava.Byl jsem na geometrii v servisu kvůli podvozku a vse prý je O.K.Tak neví sakra někdo co je to za p.......???? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
trhan Odesláno Listopad 13, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2015 ...zkontrolovat středovou polohu řízení,pokud má auto ESP tak na VAGu ,jinak odměřit.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VenousekVesely Odesláno Listopad 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2015 Tak auto ESP nemá,tak jsem byl opět na geometrii,ale frajer my tvrdí,že není co seřizovat,že je vše v pořádku.Tak já fakt nevím! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
trhan Odesláno Listopad 22, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2015 ...a měli zaaretovaný volant v přímé poloze?? ..jinak se musí nastavit [viz obr.] a dát volant do roviny a pak seřizovat geometrii... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Listopad 22, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2015 Ten obrázek s tím nemá nic společné. Volant se samo do roviny dát musí,to je jasné,nicméně to co autor píše mi nedává smysl-"Jedu po jakékoliv okresní silnici,volant je rovně jak má být.Jedu po dálnici,nebo stačí když si sedne někdo jako spolujezdec a volant je cca 10-15° pootočený doprava" Geometrie děláme s tím jsem se nikdy nesetkal.Pokud je cesta spádovaná,může se zdát,že se musí volat pořád dorovnávat,to je vše. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
trhan Odesláno Listopad 22, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2015 ....je potřeba z něčeho vycházet...jestliže se takto nastaví řízení na střed,přesadí se volant na střed a pak nastaví geo tak to musí sedět...nic víc v tom není...pokud to nechytlo někde ranu a není zohlá spojovačka,naražená těhlice apod. .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Listopad 22, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2015 Pokud auto není havarované,nemění se díly tohle není potřeba dělat.To by musel někdo odpojit volant a pootočit tyč řízení ale myslím,že pak by byl volant moc křivě.Jak píšu,pokud na některých silnicích je vše OK tak je geometrie v pořádku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VenousekVesely Odesláno Listopad 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2015 Díky za postřehy,jedu ještě ve středu do servisu,ať to celý prohlídnou znova včetně serva atd!Protože fakt jsem asi blázen. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VenousekVesely Odesláno Listopad 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2015 Tak pánové a dámy jsem doma s autorizovaného servisu a podělím se o své dojmy.Po předchozích zkušenostech s AS jsem tam šel s hrůzou už jsem měl snad naskákané i pupínky na hlavě.ALE byl jsem až mile překvapen,jednání super a auto už je taky v cajku.Teď je opravdu paráda stím jezdit!Ale když vylezl technik a ukázal my problém,tak jsem jen kroutil hlavou,přotože tohle se my ještě teda nikdy u žádnýho auta nestalo!!!Uložení zadní vlečné nápravy!!!Volné šrouby a náprava celá šikmo!!!Takže auto tam měli cca 2 hodky a 1000Kč.Ale hlavně volant je rovně a ovládání vozu úplně na jiné úrovni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
trhan Odesláno Listopad 26, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2015 ....a to prvně nezjistili nebo neměřili souosost..?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Listopad 26, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2015 No ty bě mě také zajímalo,jak ti poprvé kontrolovali geometrii.To museli hned poznat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VenousekVesely Odesláno Listopad 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 28, 2015 Jo hoši tak to já bohužel nevím,ale prvně jsem byl na G jinde,ale asi to nepoznali no!Co tu děláte není co seřizovat,asi tak! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Listopad 30, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2015 tak pre varovanie ostatnym napis kde su taki "odbornici"... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VenousekVesely Odesláno Prosinec 23, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2015 Pneu Šafránek Rudná u Prahy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.