Přejít na obsah

Klička otevírání

olasek

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám takový trochu podivný problém, na který jsem se snažil najít tady na fóru odpověď, ale marně.

Na místě u řidiče se mi zasekla ta chromovaná klička v otevřené poloze. Otevírání a zavírání dveří na ní vůbec neraguje. Nejde pomocí ní ani otevřít dveře.

Ráno (poprvé letos bylo auto venku v mrazu a bylo -3 stupně) jsem to klasicky otevřel, něco v tom jakoby luplo a teďka mi nejde klička vrátit. Když za ní zatáhnu, tak se jakoby vyvrátí úplně celá, ale nereaguje, dveře se neotevřou a zacvaknout zpátky do původní polohy také nejde. Při zacvaknutí zpátky jakoby ji něco blokovalo. Zajímavé je, že zvenčí klika normálně funguje, zámky zamknout jdou a otevřít venkovní klikou též jde.

Prosil bych o radu, jak bych to mohl svépomocí opravit. Doufám, že je to jen nějaká blbost a stačí jen někde nasadit nějaké povolené lanko nebo něco dotáhnout bez rozebírání celých dveří.

Nyní se dostávám z auta tak, že stáhnu okno a otevřu si klikou zvenčí, což není úplně ideální a vypadám tak trochu jako blázen :wacko:

Odkaz ke komentáři

Klika by se sama o sobě měla vracet díky pružince, která v klice je, ale jelikož ta ráda praská, tak pak kliku zpět tahá jen lanko, které je napojené na zámek. Jelikož jsi slyšel po zatáhnutí kliky lupnutí, tak ti s největší pravděpodobností prasklo lanko nebo se mohlo jen vyvléknout. Každopádně budeš muset sundat tapecirunk, jinak nezjistíš v čem je problém, tun. jestli je lanko vyvléknuté nebo prasklé... :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...