Gluskin Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 (upraveno) Zdravím, rád bych se Vám pochlubil s mojí novou Octulí. Dlouho jsem hledal, ovšem žádná hezká za rozumnou cenu nikde nebyla :( Taťka, jakožto velký fanda Fordu, samozřejmě můj kup Octule neschvaloval a furt mi cpal Mondeo :D Ale jednoho dne se objevila nabídka v jednom z místních bazarů. Po první projížďce jsem zjistil, že je to ta pravá Záloha byla zaplacena a na druhý den už byla moje Nyní tedy ke specifikacím. Rok výroby je 2001 CZ, motor 1.9 TDI 66kw ALH, karoserie Liftback, najeto poctivých 258 000 (po koupi jsme zjistili, že to prodával taťkův spolužák). Dále pak obsahuje Climatronic, zámek řadící páky, 15" litá kola, poctivě vedenou servisní knížku, vyhřívaná zrcátka a zadní sklo, okna a zrcátka v elektrice, PP, loketní opěrky, mlhovky, ABS, imobilizér, ASR, tónovaná skla. Ihned po koupi výměna olejů a filtrů, zadní ložisko a silentbloky + pravý zadní buben musel na soustruh, protože neměl tvar kulatý, ale elipsovitý a při dobržďování v něm bouchalo. V budoucnu, samozřejmě dle financí, plánuji: -RS nárazník (aktuální ve špatném stavu, na místech prasklých a při vyjíždění z bazaru jsem pravou stranu je*l o patník a trošku se zkřivil viz. foto), -Zadní křídlo-RS pedály-rádio Pioneer--řadička ze Superba -Komplet Led podsvícení interiéru -Ledky u SPZ -Černá maska -Tónovaná skla -Černé polepy sloupků-Parkovací senzory -Tempomat -Nové znaky -Předělat zadní nápravu na kotoučovou -Chip Jinak autíčko je ve velmi pěkném a zachovalém stavu. Jde vidět, že předchozí majitel se o ni staral :) a dále se uvidí, co bude potřeba :) Kdyby byly nějaké nápady, rád přivítám a budu o tom uvažovat :) Upraveno Listopad 6, 2016 uživatelem Gluskin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milos0785 Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Vítej mezi nadšence Ať Octa slouží( ještě, že jsi se nenechal ukecat do toho mondea ) Také jsem měl podobné plány, ale tady na foru pochytáš spoustu inspirace a jak do toho spadneš , už se vezeš :) Hodně štěstí s úpravama a šťastné kilometry ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Prosinec 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Děkuji za přivítání :) Jo, říká mi to každý, že jsem udělal dobře, že jsem šel do Octy :P a já toho nelituji :) Každý den z ní mám větší a větší radost :D Ano i proto jsem se po delší době přemlouvání sebe samého rozhodl založit téma, abych případné úpravy mohl s Vámi probrat, popř. něco doporučit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milos0785 Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Nebudeš litovat ;-) nelituji jediného dne, nikdy mě nikde nenechala. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Vítej mezi náma. Octa vypadá opravdu dobře a jak vidím, tak jsi opravdu rád, že toto auto máš, takže věřím, že se bude mít u tebe jako v bavlnce . Plánované úpravy vypadají také dobře, takže směle do toho a uvidíš, že i další inspirace s různýma úpravama na sebe nenechá dlouho čekat ;) . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 vítej, narazil si na zajímavý kus z bazaru, hlavně aby dále sloužila bez problému a byl si s ní jen spokojený 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Prosinec 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Díky kluci :) Konny - Ano, jsem opravdu rád, že ji mám Dloooouho nikde nebyla zajímavá nabídka. Všude stočené tachometry, bez servisek, bez klimatizace, vady na karoserii a převážně předface (chtěl jsem jedině lift). Až jednou ve středu jsem na netu narazil na nový inzerát na bazaru, ve čtvrtek jsem končil dřív v práci, abych ji obkoukl no a v pátek už stála před domem :D Prodávající i říkal, že má 7 zájemců, ale já byl nejrychlejší :P A starat se o ni budu, to se neboj 0 Citovat Odkaz ke komentáři
forder339 Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Vitaj medzi nami :) Určite si urobil dobre že si nešiel do mondea budeš spokojný ja mam ten istý motor zatiaľ bez problémov až na ten výkon niekedy nestačí prajem veľa šťastných kilometrov 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Prosinec 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Děkuju :) Mně "zatím" výkon stačí :D Už jsem i přemýšlel o chipnutí na 85kw, ale někde jsem četl, že od nového roku bude nová vyhláška, kde vozidlo je nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích, které není v souladu s jeho technickou způsobilostí. Zacož pak hrozí 50.000,- pokuta. Takže mám z chipu trochu obavy -_- Nebo jestli to nějak špatně chápu, poprosil bych o vysvětlení :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
forder339 Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Ja idem v pondelok na chip ku FUNovi tak som zvedavy co mi s tym spravi :) ... Vies co u nas sa zatial o tom nic nevravi ale ohladom tej vasej vyhlasky myslim si ze to len nastrasenie ludi lebo neviem si predstavit ako to budu kontrolovat :D asi bude na kazdej STK brzda :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Prosinec 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Taky si nedovedu představit, jak by to kontrolovali. Jedině ta brzda na STK :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
forder339 Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Co je podla mna absolutne nerealne :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Prosinec 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Tak či tak, s chipem bych počkal až na jaro :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
forder339 Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Jasne :-) hlavne si to daj urobit kvalitne ... Ja cakam na termin 3 tyzdne u FUNa toho ti aj odporucam asi ako kazdy na fore :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 spíš si myslím že budou kontrolovat origo software..podle mě zbytečné prznění lidí, pokud ti někdo udělá kvalitně chip jako Fun, motorpower atd tak emisema projdeš daleko lépe než auto s vykuchaným katem, dpf, velkýma vstřikama, čerpadlem na max nafty a bez čipu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Prosinec 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Jasné, kdybych šel na chip, tak jedině k FUNovi :) jak říká košin - zbytečné przneni lidí... Kdyby raději schvalovali užitečnější věci :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
forder339 Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 A uz je to schvalene ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Prosinec 21, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 spíš kdyby vyhnali z cest vraky stylu felicie se 400k km které nebrzdí, jsou komplet zhnilé..nebo schválili větší propustnost folie na přední skla aby jsme se v létě nesmažili tolik..zjednodušit přepisy aut, zapisování kol, podvozků atd do techničáků..všude ve světě to funguje, jen u nás ne...ale radši zakážeme chiptuning :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Prosinec 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2015 Ano, schváleno je to od 6.10.2015 a v platnost to tuším jde od nového roku 2016, ale tím si nejsem 100% jistý. Jak říkáš, vraky po silnici jezdit můžou, ale chiptuning je asi daleko horší.. :D nojo, ČR a naše zákony.. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Prosinec 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2015 Nová řadička a rádio už jsou na svých místech :) řadička je celá černá, jen na fotce vypadá ta hlava jakoby šedá :D a pedály budou později, nestihly včas přijít :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Prosinec 27, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2015 Vítej mezi námi šílenci... ať ti octa slouží. Mám už čtvrtou jedničku a nedám na ni dopustit. Fotky se nezobrazujou, tak to zkus znova. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 27, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2015 Gluskin: rádio a řadička vypadá suprově surfman: asi bude u tebe někde chyba, protože fotky jdou normálně vidět ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Prosinec 27, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2015 Díky moc oboum :P ještě přidávám fotku za tmy :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Leden 24, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 24, 2016 Pánové, potřeboval bych Vaši radu :) tento týden mi asi obden začaly na budicich svítit dvě žluté kontrolky (viz. foto) myslíte, že je to něco vážného, nebo jen hapruje kontakt? Někdy se to právě rozsvítí a někdy ne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Leden 24, 2016 Sdílet Odesláno Leden 24, 2016 abs + sjeté brzdové desky, nevím jestli to značí něco dohromady, ale určitě ti teď nebude fungovat ABS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Leden 24, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 24, 2016 Děkuji moc za rychlou a stručnou odpověď :) Takže co nejdřív do servisu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Leden 25, 2016 Sdílet Odesláno Leden 25, 2016 zjazdene brzdove dosticky to ukazuje ina ikona. Je taka specialna - zlty kruh a po vonku su tri ciarky na oboch stranach. Uz mi to svietilo,tak viem . toto ti svieti ABS a ASR. cize nepojde ti teraz ani ABS ani ASR. treba to napojit na diag ,co to vypisuje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Leden 25, 2016 Sdílet Odesláno Leden 25, 2016 Dvakrát se mi tahle kombinace rozsvítila a v obou případech to bylo vadné čidlo ABS. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gluskin Odesláno Leden 25, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 25, 2016 Dneska ráno mi to svítilo a odpoledne zase ne :lool: Takže jak jsem psal výše, co nejdříve do servisu. Snad to stihnu ještě tento týden :) Každopádně děkuji moc za odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Leden 25, 2016 Sdílet Odesláno Leden 25, 2016 bacha na to, ABS ti nemusí fungovat ikdyž nesvítí, měl jsem špatné čidlo, kontrolka nesvítila a v diagnostice byla stejně chyba a ABS nešlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.