decroa Odesláno Únor 3, 2016 Sdílet Odesláno Únor 3, 2016 Zdravím, koupil jsem si octavku 1.9 tdi 81kw rv 2000.Tankoval jsem plnou a při nájezdu 220km mám ručičku paliva mezi polovinou a 3/4. Průměrnou spotřebu mám 5.8l/100. To mi nepříjde moc ok, nevím kde hledat problém.A pak mám ještě jeden problém, ale spíš si to jen vsugeruju. Dřív jsem měl 1.8t 110kw. Ta jezdila moc skvěle, táhla a jela, ale bohužel jsem ji neuživil. A teď mám pocit jako kdyby to turbo u te 1.9 vubec netáhlo, nebo táhlo až od vyších otáček. Když jsem auto kupoval, nechal jsem ho prohlédnout v auto štepánek a na nic nepřišli. Děkuji ta všechny rady :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Únor 3, 2016 Sdílet Odesláno Únor 3, 2016 jestli ti turbo táhne až od vyšších otáček tak možná zacpaný egr ventil, n75 ventil špatný, podtlakové hadičky špatné... ideální by bylo aby ti na tom někdo udělal graf váhy atd za jízdy, pak by ti tady kluci určitě poradili 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Únor 3, 2016 Sdílet Odesláno Únor 3, 2016 Mám sice 66 kw,ale turbo mi zabírá při 1 800.V kolika zabírá u tebe? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luki@007 Odesláno Únor 4, 2016 Sdílet Odesláno Únor 4, 2016 Co se týče spotřeby, tak bych řekl, že je v normě. Nevím, jak dlouhé cesty jezdis, nebo jakým stylem, ale tahle spotřeba je běžná. Doby, kdy 1,9D např. v 205 Peugeotu jezdila do 4 l jsou dávno pryč ;) Ty auta měla daleko nižší váhu a euronormy se zas tak neresily. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Únor 4, 2016 Sdílet Odesláno Únor 4, 2016 když je dobrá trasa tak i rotačka jede za 4,5 v pohodě, osobně mám rekord 3,9 na nádrži a to jsem nebyl žádná extra brzda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
decroa Odesláno Únor 4, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 4, 2016 Egr je vypojenej. Ale je to muj pocit asi. Jsem zvyklej na větší zátah a výkon. Jinak spotřeba je super, spíš mi jde o to, že ročička paliva v nadrzi je skoro na polovine a ja na tu polovinu ujel jen 250 km cca. Přemýšlím jestli není špatný nějaký snímač nebo tak. Občas ručička povyleze trochu nahoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luki@007 Odesláno Únor 5, 2016 Sdílet Odesláno Únor 5, 2016 Mohl by být špatný plovák. Ale než bych se pouštěl do jeho tahání, tak bych aspoň jednu nádrž vyjel. Navíc jestli by ukazoval špatně když je nádrž skoro plná, tak se zas tak moc neděje. Horší by bylo, kdyby ukazoval ještě čtvrtku a ve skutečnosti bys měl prázdno ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sinor29 Odesláno Únor 7, 2016 Sdílet Odesláno Únor 7, 2016 5,8l/100km je uplne v pohode ja nechapu jak nekdo porad resi spotrebu u tohoto motoru proste v norme je od 4-6l/100km zalezi na ceste,pneu,nohach,zda jezdi clovek na neutral nebo setrvacnost,zda jezdi hrabe co krizovatka,ja osobne na 1,9 81kw asv za 115000km prumer 5,6/100km nejvic jsem mel 6,1 na nadrz a nejmin 4,9 na nadrz. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.