Guest Jurakoss Odesláno Únor 12, 2016 Sdílet Odesláno Únor 12, 2016 Zdar borci, vlastním toto auto od roku 1999, auto ma najazdené poctivých 305000km. Rozhodol som sa pre generálku motora svojpomocne kvôli zlým skúsenostiam s automechanikmi. Odvahu, čas a chuť do práce mám, peniaze nie. :) V pláne mám dať spraviť komplet repas hlavy, vymeniť piestne krúžky, tesnenie pod hlavou, vymena rozvodov a vodnej pumpy, spojky. Ložiská na kľuke a zdvihátka sa menili pri 292000km. Problém vidím v načasavani ventilov, preto vas chcem poprosit o rady. Kecy o výmene motora, neodbornosti, vŕtanie sa do remesla druhých, podomáckej fušerine mi nepomôžu. :) Nepracujem v servise, skúsenosti s opravami mám a som zástanca starej školy. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pajaaa6608 Odesláno Únor 12, 2016 Sdílet Odesláno Únor 12, 2016 Ja jsem takovou repasi jeste neresil, ale videl bych to tak ze az to budes davat dohromady tak musis dostat 1. pist na konec komprese a vackovy hridel budes davat nasazovat v poloze kdyz je ryska na vackove remenici zaroven na rysce na kritu vackove hridele. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 O načasování ventilů se neboj, jsou tam rysky na ozub. kole vačky i na ozubení klikovky. Sám jsem něco podobného dělal před 2 rokama na své a vše v pohodě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Jurakoss Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 Dakujem za pomoc, takže hodnoty časovania vačky 032S 219/221° netreba riešiť? Takže ak budú sedieť značky môžem nahadzovať remeň? A čo olej. čerpadlo, to je nezavisle na polohe otočenia? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pajaaa6608 Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 Olejove cerpadlo neni hnane rozvodovym remenem. Jestli myslis vodni pumpu tak ta je nezavisla na poleze otoceni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 Olejové čerpadlo je nezávislé na poloze. Buď je hnané řetězem(staré provedení) nebo je přímo na klikovce. To časování tě vůbec nemusí zajímat protože vše má jen jednu montážní polohu a jinak to ani dát nejde :) kdyby jsi chtěl mám komplet dílenskou příručku tak ti jí můžu někam nahodit ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Jurakoss Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 Jasné chápem...tak presne pumpa ako dalsia pridavna remenica som myslel. Dielensku príručku si idem akurát vytlačiť a pustiť sa do toho. Tak držte palce, snáď to dobre dopadne...;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.