Rusta Odesláno Květen 18, 2016 Sdílet Odesláno Květen 18, 2016 Prosim o radu. Zaclo nam na aute delat problemy spojka. Projevuje se to tak, ze spojka zabira bud uplne hned na zacatku nebo uprostred a nebo skoro u koncre. Pokazdy jinak. Obcas i neco zavrze, kdyz zabira hned na zacatku. Take se stava, ze jde hur zaradit jednicka (musim zabrat silou). A nezalezi jestli jsem se rozjel a jel treba 5 nebo 100 km. Opravdu to zabira pokazdy jinak, ikdyz treba se rozjedu 10 krat hned za sebou. Predtim spojka zabirala uplne supr. Jedna se o motor 66 kW, 2003 r.v Diky! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Belmondo77 Odesláno Květen 18, 2016 Sdílet Odesláno Květen 18, 2016 Stejnej problém co mám já predpokládám,že máš motor ALH tudíž dvojhmota a ta je v hajzlu taky už se pomalu připravuji na výměnu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rusta Odesláno Květen 18, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 18, 2016 Fakt? To to je konec. Jaky typ motoru to je bohuzeo nevim. Jeste jsem si vsiml, ze spojke se macka nejak moc lehce. Na ruznych forumech jsem precetl ted, ze zaber hned u podlahy muze delat zavzdusnena spojka, ale nevim to jiste.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Passta Odesláno Květen 18, 2016 Sdílet Odesláno Květen 18, 2016 Kdyby jsi měl spojku zavzdušněnou, tak by zabírala víceméně pořád dole, neměnil by se její záběr jak popisuješ, maximálně v případě, že by jsi ji "našlapal". Ale zkusit odvzdušnit je to nejednodušší a nejrychlejší co můžeš udělat. Nejspíš bych to ale taky viděl jako problém přímo se spojkou, nebo setrvačníkem, jak už bylo psáno. Několikrát jsem se setkal i s prasklou vypínací pákou ložiska. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rusta Odesláno Květen 18, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 18, 2016 No asi ji zkusim nejprve odvzdusnit asi... Nic jineho nezbyde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rusta Odesláno Květen 22, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 22, 2016 Tak jsem spojku odvzdusnil. Ted se to chova jinak. Spojka zabira vicemene stejne, ale pokazdy kdyz se rozjizdim na jednicku tak tam neco zavrze (v urcitem zaberu), zalezi na tom jak rychle poustim spojku. Kdyz poustim pomalu tak vrzani je delsi a naopak. Dal auto radi v pohode. Stejne vrzani se projevuje pri podrazeni dolu, pri kazdem rych. stupni. To vrzani ma stejny zvuk, kdyz treba drevenou zidli nebo stul tahnete po dlazbe nebo neco podobneho. Co si o tom myslite? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Květen 22, 2016 Sdílet Odesláno Květen 22, 2016 Vrzání je moc široký pojem.Musíš sám zjistit,co vrže,jestli pedál,válečky nebo spojka. jestli toto nedovedeš zjistit,dej to do servisu. Od PC zde nic nevyřešíš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rusta Odesláno Červen 12, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 12, 2016 Spojku jsem vymenil. Nakonec odesla lamela (sjeta na zelezo z jednre strany) a byl popraskany pritlacak. Po vymene nastalo nekolik problemu... Ten nejhorsi je, ze mi vetsinou nestartuje auto... Starter cvaka a nic...hned jak jsem auto dal do hromady jsem ho nekolik krat nastartoval a v pohode, zkousel jsem jeste zaradit vsechni rychlosti (kdyz predek byl zvednuty) jestli se tocej kola a tak. Potom jsem se sel prevleknout s tim ze projedu auto. Potom uz jsem auto nenastartoval. Starter ppuze cvakal a nic, asi deset krat jsem zkountroloval, promazal, vycistil ukozstreni a nepomohlo to. Ted to proste jednou startuje, potom treba 3 x ne. Baterkou to neni. Druha vec je ze se mi rozsvitila zluta kontrolka check a po nastartovani na displeji se objevi emise do servisu, co to je a cim to je? A za treti mi prislo, ze auto nema tah jako driv, ale asi to bude spojeny s tou emisi, ze? A treti je, ze spojka jde hrozne lehce (lehcejsi nez driv), ale rychlosti jdou v pohode Takze jedna vec opravena a 4 dalsi se objevili, supr! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Červen 13, 2016 Sdílet Odesláno Červen 13, 2016 Ta spojka půjde lehce, to je prostě u nového normální :) Ona jak bude stártnout, tak půjde huř a hůř :) Jinak by to chtělo napichnout na diagnostiku, to prozradí asi nejvíc :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rusta Odesláno Červen 14, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 14, 2016 Chybu jsem vymazal, ale s autem jsem uz pak njezdil. Myslim si ze, se nekde odpojila hadicka, kdyz jsem manipuloval s motorem nahoru, dolu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.