MalejDoom Odesláno Červen 7, 2016 Sdílet Odesláno Červen 7, 2016 Ahoj. Je to už pár týdnů co jsem začal sledovat tohle fórum, původně abych zjistil jak moc žere auto co chci a popř. ho porovnal s ostatníma. Za tu dobu jsem přečetl spousty témat (uplně celý, takže vím kdo v black listu nadával na PPL - pracuji tam ) a dozvěděl jsem se spousty veselých a užitečných informací :) . A dnes jsem se konečně dočkal a mohl si vyzvednout svoje vysněné auto. Kupoval jsem roční vůz, se značnou slevou orpoti ceně pořizovaci, leč stále v záruce ( 5 let / 100 000km) a nájezdem pouhých 8600 km. Jak napovídá název topicu je to benzínová 1.8. Volbu motoru, resp. tdi/tsi, jsem dlouho zvažoval. Ani na chvíli jsem nepřemýšlel o motorizaci 1.2 nebo dokonce 1.0. Chvíli jsem uvažoval zda pořídit 1.4 byť lepší výbavou, ale kdyz jsem zijstil že rozdíl ve spotřebě je celkem malý rozhodl jsem se, že se chci občas hezky z ostra povozit :lool:. Co se týče výbavy je to klasický referenční vůz. Základ je ambition + bolero a tempomat. Víc ani nepotřebuju ;) Co se týče dalších úprav tak zatím nemám v plánu nic moc zásadního. Interiér jsem si zatim vylepšil koberečkama a krytama na pedály alá RS. Do budoucna přemýšlím o ledkách a maxidotu (tady mam asi miliardu otázek, např. máli to vůbec smysl nebo co všechno si můžu nastavit na tom co mám). Exteriér je jasnej a to alu kola na léto. Strašně se mi líbí RS Gemini černy (a vím že jsou tu na prodej) ale mam z těch kol trochu strach jeikož na našich silnicích plných děr bych je určitě zničil...Pokud zůstanu u 16 tak asi Minoris. Dál zadní světla s LED a parkovací senzory. Poslední úpravou bude odstranění samolepek prodejce (i přes to že jsem byl nad míru spokojen s ochotou, zvlášť při rezervaci) a napelení samolepky OC :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Škoda Q1 Odesláno Červen 15, 2016 Sdílet Odesláno Červen 15, 2016 Pěkný auto, hodně radosti s ním přeji! Na dokodování tady najdeš odborníků na slovo vzatých více než dosti :-) ..co to je za barvu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Červen 15, 2016 Sdílet Odesláno Červen 15, 2016 Blahopřeju ke správnému palivu, to především!Pro dovybavení Ti doporučuju kontaktovat Vašu nebo Rolbaře (koho máš blíž). A nezkoušet ušetřit za každou cenu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Červen 16, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 16, 2016 Díky díky, šetřit určitě nechci, nejsem tak bohatej abych utrácel za laciný věci :D Jinak Barva je to šedá metalíza v tp je F6F6. Na Vášu a Rolbaře jsem tu četl samou chválu, takže až budu mít peníze na úpravy určitě se obrátím na ně :) Teď mám v plánu nahodit nějakou ochranu laku a jak jsem koukal na detailingclub forum není to snadná ani levná zábava pokud si to chce člověk udělat sám :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Červen 24, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 24, 2016 Tak druhá nádřž mizela rychlostí 7,9l/100km :) vyměněnej olej a pro jistotu i olejovy a kabinový filtr. V servisu mi nastavili pevnej interval výměny oleje na 15000km, opět jsem slyšel že po 30000 je to blbost. Auto děla radost, pořád je to příšernej nezvyk z felcie 1,3, tahá to jak divý :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Říjen 11, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 11, 2016 Tak jsem překročil 10000 společných km. S autem veliká spokojenost. Celkem mě překvapuje spotřeba, na to že se nijak extra neloudám 7,4 dle výpočtu natankováno / km je slušné. Měl jsem strach že se nevejdu do 9. Palubní počítač ukazuje na nádrž běžně spotřebu o 0,3l/km méně. Objevilo se občasné vrzání v interiéru, především při pomalejší jízdě na našich dálniční známkou placených tankodromech. Na autě jsem toho zatím moc neměnil. Dovybavil jsem pouze interiér koberečky a RS pedály a opěrkou pod levou nohu. Exteriér mi upravil neznámý dobrodinec jež si zapůjčil dva disky z kol. Bez nic auto vypadá opravdu...divně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Březen 24, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2017 Si přidám další příspěvek do svýho schyzofrenickýho vlákna :D Přezuto :) Šťastnej jsem jak nikdy, podle mě nejkrásnější kola které kdy na škodovkách byly... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Březen 24, 2017 Sdílet Odesláno Březen 24, 2017 Mas to parádní! Odesláno z mého LG-H815 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
magnum67 Odesláno Březen 24, 2017 Sdílet Odesláno Březen 24, 2017 Gratuluji pane,sednou na ni paradne! :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Březen 24, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2017 Tobě za kola díky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalR Odesláno Březen 25, 2017 Sdílet Odesláno Březen 25, 2017 Černý kola té sedě sluší. Ještě nějakou pěknou Resistance nálepku by to chtělo ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Březen 25, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2017 To radši ne :D jsem zastáncem nazoru ze prislusnost k frakcim a politicky nazory na auto nepatri..z praktickych duvodu, uz jen proto ze nehodlam riskovat ze to nekdo objede klicem jen proto ze si mysli neco jinyho :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Březen 26, 2017 Sdílet Odesláno Březen 26, 2017 jeste by to chtelo snizit podvozek :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Březen 26, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 26, 2017 Do toho se mi z ciste praktickych duvodu moc nechce, ale premyslel jsem o tom :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Březen 26, 2017 Sdílet Odesláno Březen 26, 2017 me taky nechtelo, ale az bude dalsi auto, to bude to prvni, do ceho pujdu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Červen 7, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 7, 2017 Tak auto mám přesně na den rok. Jsem s ním velmi spokojený, parádně jezdí, musím zaklepat - nikde mě nenechalo :) Překvapilo mě že na 18" kolech to není bugina jak mi všichni říkali, spousta lidi mě zrazovala, že přijdu o komfort atd. Nijak zvlášť negativně to nevnímám, ano občas něco cítim víc ale nic hroznýho. Je pár věcí do budoucna co bych rád ještě doupravil ale vše v závislosti na penězích. Určitě bych chtěl černej rámeček masky, když jsem viděl co to všechno obnáší tak abych si na to vyčlenil jeden den. Ledky dozadu, časem není to levná věc a zatím se bez toho obejdu. Přemýšlím o chipu, ne že by to bylo slabý ale ... :D Poslední věc co se mi fakt moc líbí je interier z RSka, ty černočervený sedačky jsou něco přenádhernýho. Když jsem zjišťoval co by to stálo, odkládám to na neurčito :) Dál jsem uvažoval nad snížením ale to asi škrtám definitivně. Není to žádnej "showcar" denně s tím jezdím a praktičnost je v žebříčku priorit vysoko. Sumasumárum první rok: společně máme najeto 19358 ( celkově 28040) stálo to -44180,22 korun za 1502l benzínu s průměrnou spotřebou 7,76l/100km -7865 za 2x výměna oleje a filtrů, jednou v autorizovaném servisu jednou mimo Mechanické zabezpečení -8000 Dál jsem kupoval dvě sady pneu: -18100 i s výměnou v pneuservise. Jednu starší sadu se mi podařilo poslat do světa za (+)2000. Podařilo se mi sehnat vysněný kola -17000 i se sadou zimních 18", který asi vyhodim -1500 sady bezpečnostních šoubů -1000 keramika na kola Koberečky letní a zimní -1100 RS pedály a opěrka pod levou nohu -1300 Dál tu máme potřeby a chemii na mytí auta -6243 nezapočítatelná položka jsou desetikoruny co zmizly ve vysavači a wapce :D Voskování před zimou a s tím spojené umytí a dekontaminace laku od profíka -2300 V neposlední řadě povinný ručení a havarijní pojistka -15005 Allrisk, raději proti všemu Celkem 121593,22 => 6,3 kč/km čekal jsem to horší, sice jsou do toho započítány nepovinný výdaje, ale pořád vím že jsem levnej když občas někoho svezu "za benzín"... Protože jsem nikdy před tím auto nikdy nevlastnil, takže jsem ani nevěděl co provoz stojí je to pro mě zajímavý údaj. No co každá sranda něco stojí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červen 8, 2017 Sdílet Odesláno Červen 8, 2017 Parádní sumarizace. Taky si něco podobného vedu v excelu a když to každý rok sečtu tak je to pěkná suma.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 8, 2017 Sdílet Odesláno Červen 8, 2017 Hezký, něco takovýho si taky vedu, ale už jsem dlouho nekoukal na konečnou částku :)))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
magnum67 Odesláno Červen 8, 2017 Sdílet Odesláno Červen 8, 2017 Ja si radeji nic podobneho nevedu,protoze by mne pravdepodobne po secteni trefil slak :lool: radeji ziju v blahove nevedomosti... :wallbash: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Červen 8, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 8, 2017 No když jsem četl tvoje téma s O2 ... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
magnum67 Odesláno Červen 8, 2017 Sdílet Odesláno Červen 8, 2017 JJ mas pravdu,jde to se mnou uz dlouho... :wallbash: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Červen 8, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 8, 2017 Nahodou to bylo moc pekny :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Červen 14, 2017 Sdílet Odesláno Červen 14, 2017 já taky radši nevím :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Červenec 10, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červenec 10, 2017 Výlet do Varšavy z Prahy tam a zpět. 1400 km s průměrnou rychlostí 110km/h a spotřebou 7,8. Dálnici v Polskou jsou překvapivě dobry, žádný tankodromy. Ryhlosti 110/120 a 140 km/h jsou fajn. Čerpací stanice jsou dost dalekou od sebe a do teď jsem nepochopil značení :D jako zahlasí to že pumpa je za 5 km, pak za 3 km a pak zjistím že to je na další dálnici na kterou bych musel sjet :D Celková unavenost nepopsatelná, cesta tam šla, zapomněl jsem si doma boty takže jsem tam odchodil skoro 20 km v pantoflích. Cesta zpět by se dala popsat slovy 100 kafí. Vyrazili jsme v 3 ráno a vrátili jsme se v půl 4 ráno v neděli. Dva největší debilové co jsem na silnicích za ten den potkal nebyli poláci ale ani né tak překvapivě holanďani. Co ti dokážou vymyslet nad tím zůstává rozum stát... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Srpen 28, 2017 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2017 HA! trhnul jsem rekord a ulej jsem přes 800km na nádrž :D Ukryto je v tom několik set km dálnice na 120km + nějaké ty okresky..když se nikam nespěchá a jede se plynule :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pela Odesláno Srpen 29, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2017 Ale na celou nádrž, ne? Nebo jen do rozsvícení žebravého voka? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Srpen 29, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2017 Kolik jsi měl teda průměr? Tipnul bych 50 litrů na těch 800Km, takže nějakých 6,2 l/100Km. Odesláno z mého LG-H815 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalR Odesláno Srpen 30, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2017 A to si jel do toho Štětína přes Německo? Jestli tam nebylo omezení, tak to bych těch 120 nevydržel :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Srpen 31, 2017 Autor Sdílet Odesláno Srpen 31, 2017 (upraveno) jj jel jsem pre Německo. Ona cestovni rychlost ktera se da udrzovat neni o moc vyssi, muzes to rvat kde to jde na 200km/h ale dalnice jsou plny aut a tu a tam je omezeni, takze bys porad jen zrychoval a brzdil a to bych jel za 11. je to i se žebravym okem, nadrz jsem dojizdel v cechcach cestou do prace Upraveno Srpen 31, 2017 uživatelem MalejDoom 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Květen 12, 2018 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2018 A protože autíčko slouží a dělá radost, pořídil jsem drobný vylepšní :) vzpěry kapoty černé mlhovky cerny ramecek masky cerna lista mezi mlhovkama Narazník se mi sundat nepodařilo a původní chromovanej rameček masky jsem rozlamal, ruce mam rozeškrávany do krve ale i tak mam radost :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.