Přejít na obsah

Dotaz, prevodovka-setrvák,turbo

Doporučené příspěvky

Zdravim mam dotaz a predem upozornuji ze se v autech moc nevyznám, Tak dekuji za kazdou reakci radu,typ.

Jedná se o Octavia II 2.0Tdi 103kw, edition 100,BKD

1. Spojka- pri seslapnuti spojky(povolení) hlučnejší zvuky motoru.: stačí jen dvouhmot-setrvak nebo nejlepe celo spojkovou sadu?

2. obcas při řazení nejde 1 a R. a též vyřadit. Auto ma najeto 150k a nevim jestli jestli se vyplati vyměnit olej v prevodovce(pokud to jde) nebo to proste dojet a az prevodovka odejde řešit operativne. A ještě se chci zeptat jaký mate nazor na repasované převodovky(cena cca 6-8k? vyplatise, nebo radši užetřit na novou

3. jelikož jsem Turbo jeste nemel a docetl sem se ze piskani turba je normální. Nevím v jake intenzite je to optimalni a zda se da poznat jestli turbo odchazi(rekneme podle piskani.). při nižších otačkach turbo píska jak sanitka při 2.5k otačkach uz ne.(aspon ne tak intenzivne.) a opet otazka zda je vyhodne koupit repasovane turbo ktere sto ji cca 4-6k

Predem dekuji za odpovedi.-) A pokud jsou tu podobne temata již z odpovedí tak se omlouvam nehledal jsem.)

Odkaz ke komentáři

určitě vyměň celou spojkovou sadu, to že ti jde blbě řadit je nejspíš i spojkou, měl jsem to podobně, vyměnila se komplet spojka a mám klid, řadí to krásně lehce

takže repas převodovky zatím neřeš, turbo pokud nehází nouzák tak neřeš, pískat musí, jako sanitka houká snad každá dvojka v naftě

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 6 měsíců později...

Měl jsem ten stejný problém při povolení spojky hlučnější při sešlápnutí ticho, potom z 1 nešlo vyřadit. A výsledek že se protočilo ložisko v bloku na výstupní hřídeli převodovky je pod velkou černou zátkou na levé straně. Je to konstrukční chyba těchto 6 st. převodovek MQ 350.

Hlavní hřídel bude mít axiální vůli a nejde vyřadit. Doporučuji nechat rychle opravit než se vysype hlavní hřídel. Více je popsáno na stránkách prevodovky-sixta.cz Sám jsem to zde řešil. Doporučuji super jednání a ochota. Důvod proč k tomuto dochází je nedostatečně namazaná hlavní hřídel kde chodí lamela.

A zde je výsledek.

post-42460-0-06937100-1486992753_thumb.jpg

post-42460-0-04645600-1486992796_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...