Přejít na obsah

Záhada klimatizace

Doporučené příspěvky

Dobrý den pánové,

půjdu rovnou k věci. Řeším zprovoznění klimatizace, ale bohužel nejde. Byl jsem na doplnění kde medium bylo doplněno kompresor tlačí jak má a elektromagnetická spojka taky sepne (spadnou otáčky a spojka cvakne) Nešla mi malá sahara 290mm 220/60W, ale tu jsem vyměnil a rozchodil. Veškeré pojistky jsou zkontrolované takže šťáva tam teče taky, ale klimatizace vůbec nechladí pouze protáčí vzduch. Když sáhnu na hadice od klimatizace tak nejsou vůbec studené ani orošené ale jen nepatrně chladnější než okolní teplota. Už opravdu nevím na co se mám podívat, nebo opravit.

Mám climatronic Octavi I 66kw 1.9 TDI.

Pokud máte někdo nějakou radu tak bych ji velice ocenil děkuji.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Taky jsem před časem řešil - hned po nákupu jsem musel nechal doplnit, ale hned to mizelo. Já pak našel díru v chladiči, někdo to přede mnou na něco napíchl skrz spodní mřížku. Tak výměna chladiče a bylo ok, naštěstí jsem nemusel honit nějaký spoje trubek.

Bohužel po asi 2 rokách zase problém, zase úniky. Přitom doplňovací mašina testovala a že ok. Jenže do 2-3 dnů tam byla půlka. Zase doplnění a zase mašina testovala ok. Tak jsem využil jinde zrovna předváděcí akci kde zdarma plnili - zjistili zase poloprázdno, ale oproti předchozímu servisu jen koukli vizuelně na chladič - mastné fleky = ko. Tak mi jej tam rovnou vyměnili, tentokrát údajně ze zkušeností osvědčený kvalitnější Niesens (?). Když jsem měnil poprvé narychlo, sáhl jsem po noname za 1.400 a asi se to projevilo. Ale i tak mi říkali, že ty chladiče odcházejí - jsou moc na ráně od kamínků apod.

Teď cca 4r ok, tak klepu na dřevo...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...