Přejít na obsah

prosím HELP

Doporučené příspěvky

BKD 16V najednou začal hrozně bíle kouřit a fakt hrozně špatně startovat šíleně se klepat a samozřejmě netáhne. diag. hrozné překročení tolerance všech vstřiků,váhavzduchu ko, EGR KO, vstřiky repasovány no vyhozené prachy, pořád stejné a nikdo už neví kromě výměny motoru to by bylo asi nejlepší ale z bouračky to moc nepomůže. Začalo to dělat najednou do té doby bez problémů... voda se neztrácí a rozvody ok. neměl by někdo typ? Díky

Odkaz ke komentáři

No jo mechanicky jsou sedla ok mám na to přípravky a při rozebírání jsem se těšil že bude aspoň jeden podfouklý ale krásnýčistý kroužky v hlavě. Jedna závada byla pojistka. auto jede,táhne jak bejk, výměna egru a bílý kouř je pryč. Jenže po každém startu chytne jako na 3 válce strašně kouří černě po rozjezdu se uklidní, sice méně ale pořád černej kouř. V tahu se nechá až do maxima bez škubání a kouření. Vag píše vynechání zapalování ale co vyměnit??

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Klapka s egrem drzi na 3 sroubech. Nastaveni netreba delat.

1) povolis EGR trubku

2) vytahnes pojistovaci zavlacku trubky sani

3) vytahnes trubku sani z turba (cerna velka gumova zespod), vytahnes hadicku podtlaku (mala cerna gumova zleva), odepnes konektor

4) odsroubujes zespoda klapku s EGR ventilem (jsou spojeny), 2 jsou videt zepredu, ten treti je nejdelsi a je vzadu. Je k nemu docela blbej pristup
5) kdyz je klapka venku, tak vycistis vnitrek nejakym cisticem (treba na karburatory) a kartackem na zuby

montaz se dela opacnym smerem, pred montazi je jeste zvyk klapku zapojit jen na konektor a otocit klickem do polohy zhaveni (zkouska jestli funguje).

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to rozebral a masakr. Totalne zasrane uplne ucpane. A mam podezreni ze ten egr je v haji. Nevite jestli diagnostika pozna vadny egr? Pise mi to regulace tlaku turba. Turbo mam po repasu a menil jsem i cidlo tlaku a elektromagneticky ventil. Auto ztratilo vykon vzdy to krasne tahlo uz od 1500ot a ted az nekde od 2000ot a spotreba sla nahoru. Tak premyslim ze bych ho hned vymenil kdyz uz to mam venku. Tu klapu zkusim dik moc za radu ta by to taky mohla delat.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...