44Peter Odesláno Srpen 10, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2016 Ahoj chlapi. Ako skončila tohtoročná zima ,tak sa pasujem s únikom vody na Octavii ( 1U2 ) 1,9TDi 81kW r.v. 2001 . Voda netečie do oleja , vždy je pod autom kaluža a časť motora v oblasti expanzky je vždy zaprasená od chladiacej kvapaliny. Išli sme s autom ku mechanikovi , ten vylúčil prasknutú hadicu , poškodený chladič alebo čokoľvek iné, ale zdalo sa , že je poškodená expanzná nádoba , tak sme ju vymenili , spolu s ňou sa nahodil aj nový uzáver . Taktiež sme si všimli , že sa auto nezohrieva na správnu teplotu ( myslím , že termostat otváral skoro ) , tak sme vymenili termostat a pre istotu aj senzor teploty chladiacej kvapaliny . Teplota sa dostala do normálu , problém s vodou akoby na pár dní ustál a potom to opäť začalo. Nejaký čas sme na tom jazdili ( a dolievali vodu ) , vždy sa pod autom na spolujazdcovej strane spravila kaluža vody v oblasti "kanálika" kadiaľ vedú myslím palivové hadice ( tento kanálik ústí vedľa expanzky v takom plastovom púzdre ) . Začiatkom leta sa problém zhoršil do takej miery , že pokiaľ som auto viacej zaťažoval ( medzimesto , diaľnica ) , tak som musel vodu dolievať aj počas jazdy . Opäť som bol s tým u mechanika a ten zistil , že vodu vyhadzuje von cez prepad na expanzke a vôbec nezopína vetráky - cez diagnostiku vykazovalo auto teplotu cca 110°C oproti 90°C na budíkoch . Dali sme auto ku auto-elektrikárovi , ten diagnostikoval chybu a vymenil vetráky. Vetráky pekne zopínajú a pri vysokej záťaži sa voda prestala strácať. Opäť sa zdalo , že je všetko v poriadku ale voda stále uniká , stále vyteká v tom istom mieste , tak už som zo zúfalstva skúsil 6.8.2016 od PROTECu Radiator Stop Leak prípravok . Hneď ako som to tam dal som poriadne pojazdil a zdalo sa že to opäť prestalo , ale troška vody stále kvapkala z pod auta ( samozrejme červená/ružová chladiaca kvapalina ) . Včera som šiel z roboty , keď sa zohrial motor prešiel som na diaľnicu , prešiel som cca 20km , zastavil som , otvoril kapotu , skontroloval koľko je v expanzke vody a či náhodou netečie , všetko sa zdalo OK a následne na to som prešiel na takú rovinku mimo dediny cca 1km , kde som auto poriadne prehnal na 3,4 prevodovom stupni vo vysokých otáčkach , prišiel som domov , odstavil auto no a ... voda z neho doslova chcala . Okolo expanzky všade kvapky vody , pod autom voda dokonca blatník na PP kolese bol skoro celý mokrý a voda tadiaľ doslova stekala . Vždy keď otváram expanzku po tom čo som jazdil , tak sa dá uzáver pekne povoliť a odšróbovať , ale mám pocit že je tam strašný tlak , zasyčí to a veľké množstvo vody sa mi vráti naspäť do expanzky , takže ani "nemá" zmysel vodu dolievať . Dnes ráno sadnem do auta , naštartujem , hneď kontrolka vody , otvorím kapotu - v expanzke sucho ako na saharskej púšti , ale čo teda fakt nechápem , že nemôžem ani za pána odšróbovať ten uzáver na expanzke . Ako som písal - keď pojazdím , tak pri zohriatom motore pekne uzáver odšróbujem jednou rukou , ale takto po noci keď auto stálo ho nemôžem odšróbovať ... proste musím vziať niečo , čo dokážem strčiť do tej drážky na tom uzávere a pákou to povoliť. Čítal som , že uzáver na expanzke by nemal moc prepúšťať tlak , ale ani by ho nemal úplne zadržiavať , môže byť problém práve tu ? Určite skúsim nahodiť naspäť starý uzáver a uvidím čo to spraví . Každopádne na väčšie diskusných fór to pripisovali tesneniu pod hlavou , alebo samotnej hlave , takže neviem či mám myslieť na najhoršie . Prikladám aj pár fotiek . Díki. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
levelv Odesláno Srpen 10, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2016 to že nemáš vodu v oleji neznamená že nemáš foukle těsnění,zkus přestat laborovat a prostě dej nový těsnění pod hlavu, tlakuje ti to do vody a lítá ti to expanzkou ven. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
44Peter Odesláno Srpen 10, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2016 to že nemáš vodu v oleji neznamená že nemáš foukle těsnění, zkus přestat laborovat a prostě dej nový těsnění pod hlavu, tlakuje ti to do vody a lítá ti to expanzkou ven. Za prvé - nikde som nenapísal , že fakt , že nieje voda v oleji znamená že to tesnenie pod hlavou nebude . Len som napísal ako sa veci majú , pretože predpokladám , že by to jedna z prvých otázok , ktorú by mi tu niekto položil. Za druhé - je mi jasné že problémy naznačujú že to môže byť práve tesnenie , ale myslím si , že neexistuje nikto kto by vedel hneď na 100% povedať čo to je . Prelúskal som fóra a zaujímajú ma názory niekoho kto s tým skúsenosti má . Niekto totižto povie že 7 z 10 hláv sa rozoberá zbytočne , druhý povie že to môže byť vodná pumpa , tretí že to môže byť uzáver expanzky atď atď ... nehovorím , že možno nemáš pravdu a viac menej počítam s tým , že to to tesnenie bude , ale rád by som sa najskorej stotožnil s názorom ostatných na základe problému , ktorý som tu popísal . Za tretie - predpokladám , že sám dobre vieš že to nieje len o samotnom tesnení a nebavíme sa tu o oprave za 20€ . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BeneCzech Odesláno Srpen 10, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2016 Měl jsem to samé :) Jakmile dostala Octa čouda třeba po dálnici tak jsem musel dolejvat a celý nosník byl mokrý. V sobotu jsem sundal hlavu, vyměnil těsnení a zatím se neztratila ani "kapka" :) Stejně tak se vyřešil problém s topením a netopením.Takže tak moje zkušenost :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
44Peter Odesláno Srpen 10, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2016 Měl jsem to samé :) Jakmile dostala Octa čouda třeba po dálnici tak jsem musel dolejvat a celý nosník byl mokrý. V sobotu jsem sundal hlavu, vyměnil těsnení a zatím se neztratila ani "kapka" :) Stejně tak se vyřešil problém s topením a netopením. Takže tak moje zkušenost :) Aha , díki moc :) A to si len vymenil tesnenie ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BeneCzech Odesláno Srpen 10, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2016 Vyměnil těsnění pod makovicí a ostatní znovu podlepil :) ale je to porod všechno zarezly atp... :) Ale to je jen moje zkušenost třeba ho mít foukly nebudeš ale my 90% asi jo :) hezký na tom starým byla vidět cestička :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sopta Odesláno Září 10, 2016 Sdílet Odesláno Září 10, 2016 Těsnění pod hlavou. Kolik to má najeto? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Září 10, 2016 Sdílet Odesláno Září 10, 2016 já bych nejdřív zkusil novej termostat,a jinou expanzku a až pokud by to nepomohlo měnil těsnění pod hlavou pokud pudeš do těsnění nezapomen nechat srovnat hlavu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Září 16, 2016 Sdílet Odesláno Září 16, 2016 Mas prasknute tesnenie alebo hlavu.!!! Bezna zavada na TDI motoroch ze je prasknute tesnenie alebo hlava!!!! Uz som to tu Xkrat pisal. CITAJ: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=25191 CITAJ: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=19125 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.