Přejít na obsah

Zeder


pedroxxl

Doporučené příspěvky

Tak problém záruky je pěkně popsaný přímo na stránkách ZEDERu - padá záruka na upravené díly (tj řídící tyč atd), na zbytek záruka samozřejmě zůstává. No a ZEDER přebírá záruku na upravené díly. Suma sumárum ti záruka zůstává.

Odkaz ke komentáři

So zárukou žiaden problém, keď už tak padá len záruka na volantovú tyč, ktorá sa pri montáži dosť modifikuje. Na ňu ale preberá záruku práve firma, čo Zeder montuje.

Ja tiež hľadám niekoho, kto má Zeder v OIIFL namontovaný, rád by som videl foto, ako to vyzerá pod volantom. Našiel som na webe fotky montáže do OII, ale po FL sa zmenila aj celá volantová tyč aj jej oplastovanie, obávam sa, že zámok Zederu bude moc vytŕčať spod prístrojovky a bude zavadzať nohám...

Odkaz ke komentáři
jofree: Presne tak, to je aj jeden z mála argumentov voči Zederu. V prípade ťažšej nehody môže vážne poraniť vodiča.

 

V pripade tazkej nehody budes rad ked z auta vystupis po vlastnych..... keby to bola čelná zrážka a teoreticky ten zamok sa ti dostane az na nohy, v tom pripade by si mal uz volant v tvari a motor na lýtkach ;)

 

http://files.zeder-lock.sk/img/zeder-skoda...avia-text_4.jpg

Odkaz ke komentáři

jednak to mají homologované a jednak ten, kdo už někdy viděl pár rozbořenejch OII ví, co to cca udělá. Aby ten Zeder ovlivnil nějak deformační zónu volantové tyče musela by se hnout o několi desítek centimetrů mezistěna. Což v praxi znemáná, že už by to stejnak v autě s největší pravděpodobností na místě řidiče nikdo nepřežil.

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
Guest Ivankov

Mám ZEDER namontovaný už 7 mesiacov a úplne v pohode. Zo začiatku bolo dosť ťažké zvyknúť si na odomykanie, ale neskôr keď som si našiel vhodnú polohu to išlo ako po masle. To že je tam namontovaný kus železa je síce pravda, ale je namontovaný medzi nohami a v žiadnom prípade nesmeruje na kolená. Určite odporúčam.

Odkaz ke komentáři
Guest Ivankov
Ivanko: A vedel by si spraviť fotky, ako to vyzerá? Rád by som videl, koľko ten zámok vytŕča z toho plastu okolo volantu. Na webe nejaké fotky sú, ale v nedostatočnej kvalite.

 

Vytŕča to zhruba okolo 1cm od plastu. ale určite spravím nejaké foto a potom to sem zavesím

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
Hatno, vďaka za fotky. Pri výškovom nastavovaní volantu sa teda mení aj poloha toho zámku, čo vytŕča von? A nezavadzia to nohám?

Ano, pri zmene vysky volantu sa meni aj poloha zamku. Tie fotky som fotil v maximalnej spodnej polohe volantu a aj tak vytrca iba minimum.

Zeder noham absolutne nezavadzia (aspom v mojom pripade a to obuvam topanky velkostou c. 11) v akejkovek polohe volantu. Proste kym sa nezohnem pod volant ani neviem, ze tam je neaky sulec.

Daval som si to montovat v Prievidzi, vsetko sa robilo pred mojimi ocami, takze spokojnost velka. Mechanik mi aj ochotne odpovedal na kazdu otazku.

Odkaz ke komentáři
Jak na to koukam, ten kabel je na osvetleni nebo na neco jineho???

Myslis, ten cierny kabel z toho cierneho šulca?

 

Ak ano, tak ten vedie zo Zedera do rele (startovanie). Takze pri zamknutom zedery nenastartujes auto. Je to taka poistka. Mechanik co to montuje mi povedal ze on si to vo svojom aute nezapojil a jedneho pekneho dna nastartoval auto, zabudol ze ma Zeder zamknuty, zaradil jednotku, rozbehol sa a samozrejme nemohol vytocit kolesa, takze skoro rozbil predok auta.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zeder je vám už od februára na dve veci páni, známym už dve autá s ním ukradli, a nie, nebolo to naloženie na príves. Na internete je tiež pekné video ako sa dá otvoriť (kto hladá najde), prípadne si celý ten mechanizmus otvárania zámkov vyrobte, nevyjde to viac ako 5€ (a aj to možno preháňam). Zeder sú zbytočne vyhodené peniaze, kto chce vaše auto, bude ho mať, tieto gadgety akurát na pár sekund (v pripade zeder) oddialia ukradnutie...

Odkaz ke komentáři

A prečo by som ja mal robiť video? Som snáď zlodej? Ja to ani v aute nemám, dať za to 290€ (teraz keď je to už prelomené) je zbytočnosť (nehovoriac o tom že to stálo 500 keď to vyšlo, to hádam každý musel vedieť že to je krátkodobá investícia).

 

Plus, neviem kde si nabral pocit že píšem že to je jednoduché, hovorím, že sú to vyhodené peniaze, či už si našiel nejaké pochybné video na jutube alebo nie...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...