jk79 Odesláno Prosinec 28, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2016 Ahoj všem.Začal jsem z ničeho nic pozorovat ,že po ujetí větší vzdálenosti a dokonalém ohřátí auta mě při rychlejším řazení z 1-2 stupeň při rychlejším puštění spojky něco klepne a nevím čím to je.Dělá to jen teplé,studené,nebo po jízdě po městě ne.Dělá to jen na 1-2 pak již ne a nedělá to vůbec,když tomu naložím ,jen při rozjezdu 1-2 taký normální rozjezd.Klepne to ,jako by v přední levé části,cítím to i přes podlahu.Napadl mě silentblok převodovky,protože spojka,náprava komplet nová,byl vyměněn reakční silentblok na nápravnici a jestli to třeba když je to tužší dole,nehází s převodovkou nahoře,ale je divné ,že jenom když je auto ohřáté... OPRAVA-NENÍ TO PŘI PUŠTĚNÍ SPOJKY,ALE PŘI RYCHLÉM SEŠLÁPNUTÍ Tak jsem byl dnes ve městě a dělá to už i při studeném motoru,určitě to není spojka ta šlape,jako hodinky na neutrál,když prošlápnu spojku tak žádné zvuky,zkoušel jsem přejít šrouby na nápravě,které se povolovali a jsou utažené,nikde žádná vůle.Když dám 1 rychlostní stupeň a rozjedu se,tak nic,prošlápnu spojku klepne to a dám dvojku,prošlápnu spojku klepne a řadím 3 rychlostní stupeň,pak již nic 4-5 to nedělá.Připadá mi ,že to jde z místa za pedály,ale tam je převodovka a spojka,těžko říct.Začalo to z ničeho nic..... Prosím o názor,radu co by to mohlo být... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
untrvasrman Odesláno Leden 3, 2017 Sdílet Odesláno Leden 3, 2017 Nevim jak to klepe tobě,ale mě to taky klepalo občas do nohy, takový mírný lupnuti( ne zvuk,ale pocit na noze) a ne vždy. Myslel jsem něco s pedálem nebo pružinou. Zajel jsem ke kolegovi do dílny, ten na to kouknul na nic. Pak mě do toho posadil a šlapej a pouštěj. Po třetím proslapnuti mi srovnal posunutej kobereček a bylo to. Nedělám si srandu, koberec byl v přední části mírně ohnutej a lezl mi mezi botu a pedál. - Přečetl jsem si tvůj příspěvek znovu a pořádně, máš něco úplně jiného.sorry 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jk79 Odesláno Leden 3, 2017 Autor Sdílet Odesláno Leden 3, 2017 ahoj,ale já mám asi jiný problém,mě to neudělá studené,když vezmu auto ráno z parkoviště,tak to cca 5km neudělá a pak začne.Jsem si jist,že to není spojkou,nápravou,protože náprava vůbec neklepe pře díry,spojka je tichoučká.Dnes budu měnit silentblok na levé straně,ten co drží převodovku,když to nebude tím myslím,že jedině poloosa a vnitřní kloub 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jk79 Odesláno Leden 7, 2017 Autor Sdílet Odesláno Leden 7, 2017 Tak vyřešeno.Zvedl jsem auto na podpěry,že vyměním ten levý silentblok převodovky,tak měním a když bylo hotovo koukám na ten spodní reakční,co je spojen s nápravnicí a převodovkou a vidím problém.Levý šroub na nápravnici utržená hlava šroubu a držel jen na pravém.Jenže tím právě praskla celá ta příruba,respektive oko šroubu.Vlastně to tam nedrželo už vůbec a mlátilo to do nápravnice.Pracuji,jako cnc frézař,tak jsem si vzpěru rozebral a ten díl vyrobil z duralu nový a daleko festovnějšínež ten odlitek. Chyba byla ,že mechanik šrouby natáhnul a samozřejmě použil znovu,ten co prasknul jsem vytočil kleštěma a byl úplně pokroucený..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.